Αντέχεις να δεις πόσο αντέχει το Apple Vision Pro;

Παραδόξως, το νέο mixed reality headset της Apple φαίνεται πως είναι αρκετά στιβαρό.

Γράφει: Παύλος Κρούστης 05 Φεβρουαρίου 2024

Ένα από τα πρώτα βίντεο στο YouTube που δείχνει δοκιμαστικές πτώσεις για το Apple Vision Pro αποκαλύπτει εκπληκτική ανθεκτικότητα παρά την βαριά κατασκευή και την εκτεταμένη γυάλινη πρόσοψη.

To headset, που κοστίζει 3.500 δολάρια, αποτελεί, φυσικά, πολύ σημαντική επένδυση και οι ιδιοκτήτες καλό θα είναι να αποφεύγουν τις τυχαίες πτώσεις. Ωστόσο, δεδομένης της φύσης των φορητών ηλεκτρονικών συσκευών, τέτοια περιστατικά είναι βέβαιο ότι κάποια στιγμή θα συμβούν.

Αντέχεις να δεις πόσο αντέχει το Apple Vision Pro;JOSH EDELSON/AFP via Getty Images

Σκληρές δοκιμές για το Apple Vision Pro

Αν και οι δοκιμές αντοχής του YouTube δεν είναι πάντα αξιόπιστοι δείκτες της ανθεκτικότητας μιας συσκευής, παραμένουν δημοφιλείς για την ψυχαγωγική τους αξία. Παρά την έλλειψη επιστημονικής αυστηρότητας σε πολλές από αυτές τις δοκιμές, ορισμένες, όπως αυτή που διεξήγαγε ο Sam Kohl για το AppleTrack, προσφέρουν χρήσιμες πληροφορίες.

Η δοκιμή του Kohl περιελάμβανε τη ρίψη του Apple Vision Pro από διάφορα ύψη σε διαφορετικές επιφάνειες. Αρχικά, τα ακουστικά υπέστησαν μικρές αμυχές στο μπροστινό γυαλί τους μετά από πολλαπλές κρούσεις, αποδεικνύοντας την αντοχή τους σε μέτριες συγκρούσεις. Ωστόσο, καθώς οι πτώσεις αυξάνονταν σε ύψος και δύναμη, η συσκευή άρχισε να εμφανίζει σημάδια βλάβης, όπως ένα σπασμένο ηχείο και έναν ραγισμένο βραχίονα, κοντά στον μεντεσέ.

"Σκυλί" το headset της Apple

Είναι αξιοσημείωτο ότι ακόμη και μετά από πτώσεις από ύψος που ξεπερνούσε τα τρία μέτρα, το Apple Vision Pro διατήρησε τη λειτουργικότητά του, με μόνο το εξωτερικό γυάλινο πάνελ του να έχει θρυμματιστεί. Τα υποκείμενα εξαρτήματα, συμπεριλαμβανομένων των αισθητήρων και των καμερών, παρέμειναν άθικτα.

Η αξιολόγηση της Kohl's για την ανθεκτικότητα της συσκευής ήταν θετική, σημειώνοντας την αξιοσημείωτη αντοχή της κυρτής γυάλινης πρόσοψης. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η προσπάθεια αναπαραγωγής αυτών των δοκιμών στο σπίτι αποθαρρύνεται έντονα, ιδίως αν αναλογιστεί κανείς τα δαπανηρά έξοδα επισκευής που σχετίζονται με το Apple Vision Pro.

Να πέσει το βίντεο:

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Γιάννης Στάνκογλου δεν έχει πια απωθημένα

Ο ηθοποιός, φέτος γιόρτασε τα 50 του και το δώρο που έκανε στον εαυτό του ήταν να του προσφέρει ένα μικρό διάλειμμα από το θέατρο.

Μία σπάνια φωτογραφία του Παναγιώτη Φασούλα με την οικογένειά του

Ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας σε ένα σπάνιο στιγμιότυπο με τη σύζυγό του και την κόρη τους.

H ηλεκτρική Formula E είναι και επισήμως ταχύτερη από την F1

Το πιο σημαντικό είναι ότι το αυτοκίνητο θα κάνει πλέον χρήση του μπροστινού συστήματος κίνησης.

Γραφει TopGear

Τρία θρεπτικά συστατικά που κάνουν το σπέρμα ισχυρότερο

Όπως όλα δείχνουν, η κακή διατροφή μπορεί να επηρεάσει την ποιότητά του.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τι δεν πρέπει να googlάρεις για το καλό σου

Για παράδειμα, δεν είναι πολύ καλή ιδέα να ψάχνεις πώς μπορείς να ξεφορτωθείς ένα πτώμα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Από ό,τι φαίνεται, το 'κλειδί' για να χάσουμε λίπος βρίσκεται στο μυαλό μας

Δεν έχει νόημα να ξεκινήσεις την προσπάθεια, αν δεν έχεις τη σωστή νοοτροπία.

Γραφει Γιαννης Σπανος