Γιατί στο εξής θα βλέπεις λιγότερο πολιτικό περιεχόμενο σε Instagram και Threads

Η Meta αποφάσισε να αλλάξει τη στρατηγική της.

Γράφει: Παύλος Κρούστης 12 Φεβρουαρίου 2024

Οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης αποφάσισαν να λάβουν προληπτικά μέτρα λόγω των επερχόμενων εκλογών του 2024 στις ΗΠΑ, για να αμβλύνουν τα ζητήματα του παρελθόντος σχετικά με το πολιτικό περιεχόμενο. Το Instagram και το Threads, σε πρόσφατη ανάρτηση στο blog τους, ανακοίνωσαν μια σημαντική αλλαγή: δεν θα προτείνουν πλέον πολιτικό περιεχόμενο από λογαριασμούς που δεν ακολουθείς. Ναι, αυτό μας αφορά και εμάς -άσχετα αν δε βρισκόμαστε στην Αμερική- αφού στο εγγύς μέλλον θα έχουμε τις Ευρωεκλογές να μας απασχολούν.

Πολιτική παραπληροφόρηση

Η αλλαγή αυτή έρχεται μετά από χρόνια ελέγχων σχετικά με τη διάδοση της πολιτικής παραπληροφόρησης και του εξτρεμισμού στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. Η Meta, η μητρική εταιρεία του Instagram, έχει εφαρμόσει διάφορους κανόνες για να αντιμετωπίσει αυτές τις ανησυχίες. Για παράδειγμα, τον Νοέμβριο, η Meta ανακοίνωσε μέτρα για τη διασφάλιση της διαφάνειας στην πολιτική διαφήμιση, σε πλατφόρμες όπως το Facebook και το Instagram, συμπεριλαμβανομένης της αποκάλυψης των ψηφιακά τροποποιημένων διαφημίσεων.

Η πρόσφατη ενημέρωση από το Instagram και το Threads στοχεύει στον περιορισμό της έκθεσης πολιτικού περιεχομένου στις συστάσεις προς τους χρήστες, συγκεκριμένα σε λειτουργίες όπως το Explore, τα Reels και οι προτάσεις μέσα στο feed. Ωστόσο, οι χρήστες θα εξακολουθούν να έχουν τη δυνατότητα να ακολουθούν λογαριασμούς που δημοσιεύουν πολιτικό περιεχόμενο και να διαχειρίζονται τις προτιμήσεις τους για συστάσεις πολιτικού περιεχομένου σε μελλοντικές ενημερώσεις.

Σεβασμός των ατομικών προτιμήσεων

Ο Adam Mosseri, επικεφαλής του Instagram, τόνισε ότι ο στόχος είναι να επιτευχθεί μια ισορροπία μεταξύ της διατήρησης της δυνατότητας των χρηστών να ασχολούνται με το πολιτικό περιεχόμενο και του σεβασμού των ατομικών προτιμήσεων. Οι αλλαγές αυτές θα εφαρμοστούν σταδιακά για να διασφαλιστεί η ομαλή μετάβαση.

Η προσέγγιση της Meta αντικατοπτρίζει μια στροφή προς την προτεραιότητα του περιεχομένου που δημιουργείται από τους χρήστες έναντι των ειδήσεων και του πολιτικού λόγου.

Στην ουσία, η απάντηση της Meta υπογραμμίζει μια στρατηγική στροφή προς την ελαχιστοποίηση της προβολής του πολιτικού περιεχομένου στις πλατφόρμες της, αντανακλώντας ευρύτερες προσπάθειες για την αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Αποχώρηση 'βόμβα' του Adrian Newey από τη Red Bull

Σε κατάσταση αποσύνθεσης βρίσκεται η Red Bull καθώς όπως όλα δείχνουν ο Adrian Newey έχει ήδη αποφασίσει να αποχωρήσει στο τέλος της τρέχουσας περιόδου.

Γραφει TopGear

Προπόνηση για μεγαλύτερη και καλύτερη ζωή

Επιστήμονες κατέληξαν στη μακροβιοτική προπόνηση που θα ωφελήσει τόσο την ποιότητα όσο και τη διάρκεια της ζωής σου.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Μια φορά κι έναν καιρό, ο κόσμος μας δημιουργήθηκε

Όσα πρέπει να γνωρίζεις για τον γερμανό μαθηματικό και αστρονόμο Johannes Kepler, που διατύπωσε τη σχετική θεωρία.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Μια ματιά στην ολοκαίνουργια και άκρως εντυπωσιακή Porsche Cayenne GTS

Η Porsche συμπληρώνει τη σειρά μοντέλων της Cayenne, η οποία ανανεώθηκε ριζικά το 2023, με τα νέα, ασύγκριτα δυναμικά μοντέλα GTS.

Οι Pet Shop Boys βρίσκουν 'απογοητευτική' τη μουσική της Taylor Swift

O Neil Tennant είπε αυτό που σκεφτόμαστε κι εμείς, καιρό τώρα.

Η Sophia Bush έκανε coming out ως queer και πλέον 'μπορεί να αναπνεύσει'

Η Brook Davis του One Tree Hill μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά της σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Γραφει Γεωργια Πρεζα