Frame, ο ανταγωνιστής του Apple Vision Pro που φτιάχτηκε από πρώην στέλεχος της Apple

Τα νέα γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας, Frame, διαθέτουν δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης.

Γράφει: Παύλος Κρούστης 20 Φεβρουαρίου 2024

Τα γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας (AR) γίνονται όλο και πιο δημοφιλή στον κόσμο της τεχνολογίας. Μια νέα τεχνολογική startup, η Brilliant Labs, με επικεφαλής ένα πρώην στέλεχος της Apple, λανσάρει ένα καινοτόμο προϊόν που υπόσχεται να αλλάξει τον τρόπο, με τον οποίο αλληλεπιδρούμε με τον κόσμο γύρω μας: τα γυαλιά AR, Frame.

Frame: Γυαλιά με τεχνητή νοημοσύνη

Τα Frame, η πιο πρόσφατη κυκλοφορία της Brilliant Labs, είναι ένα ζευγάρι γυαλιών AR που έχουν σχεδιαστεί για να προσφέρουν στον χρήστη μια μοναδική και μεταμορφωτική εμπειρία, χάρη στην ενσωμάτωση τεχνητής νοημοσύνης. Με τη βοήθεια του πάντα ενεργού και διασυνδεδεμένου φωνητικού βοηθού της εταιρείας, Noa, τα γυαλιά αυτά υπόσχονται να δώσουν στον χρήστη "υπερδυνάμεις AI", που θα βελτιώσουν την καθημερινότητά του.

Ένα από τα πιο συναρπαστικά χαρακτηριστικά των Frame είναι η ικανότητά τους να πραγματοποιούν οπτική ανάλυση σε πραγματικό χρόνο αυτού που κοιτάζει ο χρήστης, ανοίγοντας έναν νέο κόσμο δυνατοτήτων για την αλληλεπίδραση με το περιβάλλον. Από τη μετάφραση πινακίδων γραμμένων σε διάφορες γλώσσες έως την αναζήτηση στο διαδίκτυο, με βάση οπτικές και φωνητικές υποδείξεις, τα γυαλιά αυτά προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα λειτουργιών, που μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά την καθημερινότητα των χρηστών.

Μερικές από τις δυνατότητές της συσκευής

Η Brilliant Labs έχει ενσωματώσει διάφορα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης για την τροφοδοσία των λειτουργιών του Frame, επιτρέποντας εργασίες όπως η φωνητική αναζήτηση στο διαδίκτυο, η αναγνώριση φωνής και πολλά άλλα. Αυτό καθιστά τα Frame ιδανικά για διάφορες καταστάσεις, από ταξίδια στο εξωτερικό, μέχρι αγορές σε τοπικά καταστήματα.

Εκτός από την προηγμένη τεχνολογία τους, τα Frame έχουν επίσης σχεδιαστεί με γνώμονα την άνεση και την πρακτικότητα. Με βάρος περίπου 40 γραμμάρια και δυνατότητα προσαρμογής στους περισσότερους ανθρώπους, αυτά τα γυαλιά είναι ιδανικά για εκτεταμένη χρήση όλη την ημέρα. Μπορούν επίσης να κατασκευαστούν με φακούς βάσει συνταγής από οφθαλμίατρο και να αντικαταστήσουν έτσι τα συμβατικά γυαλιά κάποιου χρήστη.

FrameBrilliant Labs

Η τιμή τους είναι στα 349 δολάρια και είναι διαθέσιμα για προ-παραγγελία τώρα στον ιστότοπο της Brilliant Labs, με τις αποστολές να ξεκινούν τον Απρίλιο (φαίνεται πως μπορούν να στείλουν το προϊόν και στην Ελλάδα). Η συσκευή θα ανταγωνιστεί άλλες παρόμοιες στην αγορά, όπως το AI Pin της Humane, το R1 της Rabbit και, φυσικά, το Apple Vision Pro.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Γιάννης Στάνκογλου δεν έχει πια απωθημένα

Ο ηθοποιός, φέτος γιόρτασε τα 50 του και το δώρο που έκανε στον εαυτό του ήταν να του προσφέρει ένα μικρό διάλειμμα από το θέατρο.

Μία σπάνια φωτογραφία του Παναγιώτη Φασούλα με την οικογένειά του

Ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας σε ένα σπάνιο στιγμιότυπο με τη σύζυγό του και την κόρη τους.

H ηλεκτρική Formula E είναι και επισήμως ταχύτερη από την F1

Το πιο σημαντικό είναι ότι το αυτοκίνητο θα κάνει πλέον χρήση του μπροστινού συστήματος κίνησης.

Γραφει TopGear

Τρία θρεπτικά συστατικά που κάνουν το σπέρμα ισχυρότερο

Όπως όλα δείχνουν, η κακή διατροφή μπορεί να επηρεάσει την ποιότητά του.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τι δεν πρέπει να googlάρεις για το καλό σου

Για παράδειμα, δεν είναι πολύ καλή ιδέα να ψάχνεις πώς μπορείς να ξεφορτωθείς ένα πτώμα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Από ό,τι φαίνεται, το 'κλειδί' για να χάσουμε λίπος βρίσκεται στο μυαλό μας

Δεν έχει νόημα να ξεκινήσεις την προσπάθεια, αν δεν έχεις τη σωστή νοοτροπία.

Γραφει Γιαννης Σπανος