To Suicide Squad: Kill the Justice League είναι ένα αποτυχημένο πείραμα

Δοκιμάσαμε το νέο παιχνίδι της Rocksteady Studios και σου μεταφέρουμε την εμπειρία μας.

Το Suicide Squad: Kill the Justice League ακούστηκε πολύ, έκανε πολύ θόρυβο πριν κυκλοφορήσει και σχολιάστηκε αρνητικά. Τώρα που έχουμε παίξει το ολοκληρωμένο προϊόν μπορούμε να δούμε τις αρετές του… αλλά θα πούμε και ένα "κρίμα".

Πρόκειται για το νέο μεγάλο παιχνίδι της Rocksteady, στούντιο που μας έδωσε τρεις φανταστικές περιπέτειες με τον Batman, σε μια εξαιρετικά σχεδιασμένη Gotham City και με πολύ αξιόλογα σενάρια, ικανά να κοντράρουν εκείνα των ταινιών και των κόμικ. 

Οι αντιήρωες της Suicide Squad παίρνουν τη σκυτάλη από τον Batman

Τώρα, η εταιρεία απομακρύνεται από το στοιχείο της, από τα παιχνίδια single player με έμφαση στο σενάριο, και πάει σε μια "παιδική χαρά" με τους αντιήρωες της Suicide Squad

Η ομάδα των πρωταγωνιστών απαρτίζεται από τους Harley Quinn, Deadshot, Boomerang και King Shark και στόχος της είναι να νικήσει την Justice League, τα μέλη της οποίας έχουν υποστεί πλύση εγκεφάλου από τον μεγάλο κακό της υπόθεσης, τον Brainiac. 

Το σενάριο του Suicide Squad: Kill the Justice League δεν ρίχνει και σαγόνια

Το σενάριο, γενικά, δεν μπορεί να αποφασίσει τι θέλει να είναι. Θέλει να είναι μια σοβαρή, σκοτεινή ιστορία της πτώσης των ηρώων της Justice League ή θέλει να μας διασκεδάσει επιφανειακά, με ατάκες και αστεία σκηνικά; Λοιπόν, προσπαθεί να κάνει και τα δύο και αποτυγχάνει στο σοβαρό μέρος. 

To Suicide Squad: Kill the Justice League είναι ένα αποτυχημένο πείραμαWarner Bros. Games

Τουλάχιστον, το χιούμορ είναι ταιριαστό και γεμάτο σπιρτάδα, με καλογραμμένους διαλόγους, αστείους χαρακτήρες, σκηνικά που θα σε κάνουν να γελάσεις αρκετές φορές, αλλά και εξαιρετικές ερμηνείες από τους ηθοποιούς. Στο σοβαρό κομμάτι, δυστυχώς, η εταιρεία τα κάνει μαντάρα, μην ξέροντας πώς να διαχειριστεί τους χαρακτήρες και τις εξελίξεις και καταλήγοντας σε έναν "αχταρμά". 

Πάντως, για τις 12 ώρες περίπου που θα χρειαστούν για να φτάσεις στο τέλος της ιστορίας του Suicide Squad: Kill the Justice League, θα διατηρηθεί το ενδιαφέρον σου, αφού υπάρχουν αρκετές ανατροπές και η παρουσίαση είναι άψογη, με καλοσκηνοθετημένα και εντυπωσιακά cutscenes. 

Το φινάλε είναι εντελώς απογοητευτικό, στημένο με στιλ "to be continued", αφού πρόκειται για παιχνίδι που θα έχει συνέχεια, με νέα κεφάλαια στις επερχόμενες seasons, καθώς είναι τύπου live service. 

Suicide SquadWarner Bros. Games

Εξαιρετικά συστήματα, αλλά "άψυχα"

Να πούμε, επίσης, ότι τα γραφικά του Suicide Squad: Kill the Justice League είναι επαρκή, σε γενικές γραμμές, με κάπως αδιάφορα περιβάλλοντα, αλλά με κορυφαία σχεδιασμένα μοντέλα χαρακτήρων και έξοχο animation στα σώματα και τα πρόσωπά τους. 

Προσπερνώντας το σενάριο, βλέπουμε το gameplay που είναι πάλι "ναι μεν, αλλά...". Διαλέγουμε ποιον χαρακτήρα θα χειριζόμαστε, από τους 4 διαθέσιμους (θα έρθουν κι άλλοι αργότερα), και παίζουμε σε single -με bots για τους άλλους 3- ή με άλλους παίκτες, online. 

Η μάχη δεν βασίζεται στο melee, στο "σώμα με σώμα", δηλαδή, όπως στα Batman Arkham, και δεν υπάρχει stealth. Αντίθετα, εδώ καλούμαστε να κινούμαστε συνεχώς και να πυροβολούμε τους εχθρούς με όπλα, τα οποία είναι σε γενικές γραμμές βαρετά, αδιάφορα, πολύ συμβατικά, συνηθισμένα. 

Το shooting είναι επαρκές, ο χειρισμός άψογος, το παιχνίδι τρέχει απροβλημάτιστα στα 60fps, ενώ ο τρόπος κίνησης του κάθε χαρακτήρα είναι εντελώς μοναδικός. Ο ένας, για παράδειγμα, κινείται με τηλεμεταφορές, ενώ ο άλλος με άλματα, ένας με jetpack και η Quinn με γάντζους. Το traversal είναι από τα δυνατά σημεία του παιχνιδιού, καθώς απαιτεί ενεργή συμμετοχή από εμάς -δεν πατάμε απλώς ένα πλήκτρο για να κάνουμε ακροβατικά και να προσπερνάμε εμπόδια, δηλαδή. 

Το περιεχόμενο Suicide Squad: Kill the Justice League γίνεται γρήγορα αγγαρεία

Δυστυχώς, όλα αυτά τα ωραία τα κάνουμε σε μια όμορφη, αλλά άδεια πόλη, ενώ ολοκληρώνουμε συνεχώς τις ίδιες αποστολές με μικρές διαφορές, αφού δεν υπάρχει ποικιλία και οι δραστηριότητες γίνονται γρήγορα βαρετές -είναι οι ίδιες στο campaign, οι ίδιες στα side missions, οι ίδιες μετά το τέλος, στο λεγόμενο endgame. Επίσης, οι εχθροί στο Suicide Squad: Kill the Justice League δεν έχουν ποικιλία και οι συμπεριφορές τους είναι εντελώς άψυχες.

Η μάχη, εκτός από την αίσθηση, έχει κι άλλα θετικά στοιχεία, πάντως. Το σύστημα είναι εμπλουτισμένο με διάφορους μηχανισμούς, όπως έναν που μας καλεί να πυροβολούμε τα πόδια τον εχθρών και μετά να τους χτυπάμε με melee για να πάρουμε πίσω τη χαμένη ασπίδα μας. Υπάρχει και μετρητής combo, που όσο ανεβαίνει μας δίνει συγκεκριμένα buffs, έχουμε level up και παραμετροποίηση των skills, υπάρχει loot που δίνει ορισμένες ιδιότητες (για απλά builds, μην περιμένετε περίπλοκα πράγματα). 

Suicide SquadWarner Bros. Games

Τα πράγματα είναι καλύτερα όταν παίζουμε με παρέα, αλλά τα προβλήματα είναι δομικά και βρίσκονται στον πυρήνα της εμπειρίας, άρα δεν σώζεται η κατάσταση. 

Μάλιστα, κάποια κόλπα που έχουν ως στόχο την ποικιλία, τελικά γυρνούν μπούμερανγκ: για παράδειγμα, κάποιες αποστολές μάς βάζουν να παίζουμε με συγκεκριμένους τρόπους, όπως, ας πούμε, μόνο με χειροβομβίδες, αλλά αντί να είναι συναρπαστικές, κουράζουν περισσότερο. Υπάρχουν κάποια bosses που αποτελούν καλοδεχούμενες αλλαγές στη φόρμουλα, αλλά είναι λίγα και δεν είναι όλα εξίσου πετυχημένα. 

Πρόβλημα είναι, επίσης, το στήσιμο των χαρακτήρων: διαφέρουν σημαντικά μόνο στον τρόπο κίνησης και κατά τ’ άλλα είναι σχεδόν πανομοιότυποι.

Κρίμα

Άρα, αυτό που έχουμε, τελικά, είναι ένα καλοστημένο σύστημα κίνησης και μάχης, που, όμως, χαραμίζεται σε ένα άδειο, επαναλαμβανόμενο παιχνίδι και γίνεται σύντομα βαρετό, γίνεται αγγαρεία πριν προλάβει καν να ξεδιπλώσει όλα τα συστήματά του. Το endgame δεν είναι αρκετά διασκεδαστικό για να κρατήσει το ενδιαφέρον, άρα περιμένουμε να δούμε τι θα κάνουν οι seasons, χωρίς να έχουμε μεγάλες προσδοκίες.

Score: 2/5

To Suicide Squad: Kill the Justice League κυκλοφόρησε στις 2 Φεβρουαρίου 2024 για PS5, Xbox Series X|S και PC. Δοκιμάστηκε σε PS5. Είναι κατάλληλο για ηλικίες 18+.

Το παιχνίδι μάς παραχωρήθηκε από τη CD Media για τις ανάγκες του review.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Αποχώρηση 'βόμβα' του Adrian Newey από τη Red Bull

Σε κατάσταση αποσύνθεσης βρίσκεται η Red Bull καθώς όπως όλα δείχνουν ο Adrian Newey έχει ήδη αποφασίσει να αποχωρήσει στο τέλος της τρέχουσας περιόδου.

Γραφει TopGear

Προπόνηση για μεγαλύτερη και καλύτερη ζωή

Επιστήμονες κατέληξαν στη μακροβιοτική προπόνηση που θα ωφελήσει τόσο την ποιότητα όσο και τη διάρκεια της ζωής σου.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Μια φορά κι έναν καιρό, ο κόσμος μας δημιουργήθηκε

Όσα πρέπει να γνωρίζεις για τον γερμανό μαθηματικό και αστρονόμο Johannes Kepler, που διατύπωσε τη σχετική θεωρία.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Μια ματιά στην ολοκαίνουργια και άκρως εντυπωσιακή Porsche Cayenne GTS

Η Porsche συμπληρώνει τη σειρά μοντέλων της Cayenne, η οποία ανανεώθηκε ριζικά το 2023, με τα νέα, ασύγκριτα δυναμικά μοντέλα GTS.

Οι Pet Shop Boys βρίσκουν 'απογοητευτική' τη μουσική της Taylor Swift

O Neil Tennant είπε αυτό που σκεφτόμαστε κι εμείς, καιρό τώρα.

Η Sophia Bush έκανε coming out ως queer και πλέον 'μπορεί να αναπνεύσει'

Η Brook Davis του One Tree Hill μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά της σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Γραφει Γεωργια Πρεζα