Οι κορυφαίες compact cameras αυτή την στιγμή

Από την Sony και την Canon μέχρι τις Panasonic και Fujifilm: 4 ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές που διαθέτουν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και εξυπηρετούν κάθε τύπου φωτογράφο.

Όσο καλή κι αν είναι η κάμερα του smartphone σου, δύσκολα θα φτάσει στο επίπεδο μίας αξιόλογης compact φωτογραφικής μηχανής, ειδικά αν πρόκειται για μία συσκευή τελευταίας τεχνολογίας, που εκτός των άλλων προσφέρει χρήση ευρείας γκάμας φακών, διαθέτει λειτουργία Wi-Fi και μπορεί να γράψει βίντεο σε 4K. Canon, Sony, Panasonic και Fujifilm έχουν βγάλει στην αγορά κάποιες από τις κορυφαίες και πιο αξιόπιστες φωτογραφικές μηχανές των καιρών μας. 

Sony Cybershot RX 100 VI

Οι κορυφαίες compact cameras αυτή την στιγμή

Περιττό να αναφέρουμε ότι η Sony διαχρονικά κατασκευάζει κάποιες εκ των κορυφαίων φωτογραφικών μηχανών του πλανήτη. Οι φακοί της ιαπωνικής εταιρείας (ακόμη κι αν μιλάμε για smartphones) είναι εξαιρετικοί, με βελτιώσεις και νέες λειτουργίες να προστίθενται συνεχώς. Τελευταίο τεχνολογικό αριστούργημα της, η Cybershot RX 100 VI. Όλα τα στοιχεία της είναι διαμορφωμένα για να συνεργάζονται αρμονικά, πετυχαίνοντας απαράμιλλη ποιότητα εικόνας. Τα έξυπνα σχεδιασμένα οπτικά στοιχεία φέρουν απίστευτη ισχύ σε μικρές διαστάσεις, ενώ η οπτική σταθεροποίηση διατηρεί σχεδόν ακίνητο το κάδρο ακόμη και σε χειροκίνητες λήψεις, με μεγάλο εύρος ζουμ του τηλεφακού. Η τιμή της κυμαίνεται γύρω στα €1.100.

Panasonic Lumix TZ200

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ Panasonic Lumix TZ200

Η Panasonic, λανσάροντας τη σειρά Lumix, έχει εξελιχθεί εσχάτως σε μία εταιρεία-πρωταγωνίστρια του συγκεκριμένου χώρου. Η TZ200 είναι μία premium compact μηχανή με φακό 20,1 MP, σχεδιασμένη με πανίσχυρες λειτουργίες σε σώμα μικρών διαστάσεων και κάποια πρόσθετα οπτικά συστήματα που έχουν αναπτυχθεί από την Leica, Τα βίντεό της μπορούν να έχουν ανάλυση έως 4Κ και σταθεροποιούνται μέσω του λειτουργικού OIS Hybrid, για λήψεις υπό αρκετά δύσκολες συνθήκες. Αποτελεί μία από τις αγαπημένες συσκευές των δημοφιλέστερων ταξιδιωτικών bloggers του πλανήτη. Η τιμή της είναι γύρω στα €750.

Canon PowerShot G1X Mark III

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ Canon PowerShot G1X Mark III

Η Canon δεν χρειάζεται καμία απολύτως εισαγωγή, καθώς όλα τα μοντέλα της εξασφαλίζουν στο χρήστη τα υψηλότερα standards λειτουργικότητας. Η PowerShot G1X Mark III είναι εξοπλισμένη με ένα 24 ΜP APS-C φακό και θεωρείται το κορυφαίο μοντέλο της σειράς G με εντυπωσιακό χειρισμό, ταχύτητα και ποιότητα DSLR. Με αισθητά μικρότερο βάρος αλλά και πάχος από την G1 X Mark II, έχει εργονομική σχεδίαση, μεγάλο διάφραγμα και οπτικό ζουμ 3x, καθώς και επεξεργαστή DIGIC 7 για κορυφαίες εικόνες και ταινίες. Το κεντρικά τοποθετημένο ηλεκτρονικό σκόπευτρο υψηλής ανάλυσης εξασφαλίζει ακόμη θαυμάσιο τελικό αποτέλεσμα χωρίς τη χρήση τρίποδου.  Η τιμή της ανέρχεται στα €1.100.

Fujifilm X100F

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ Fujifilm X100F

H Fujifilm X100F αποτελεί μία τέλεια επιλογή για τους λάτρεις της street photography, με τη δημιουργία ενός συστήματος που επιτρέπει τον απόλυτο έλεγχο του πλαισίου και του ύφους αλλά και με μεγάλη ευκολία χρήσης κατά τη λήψη. Τα νέα χαρακτηριστικά της περιλαμβάνουν το Built-in ISO Dial (λειτουργία που θυμίζει φωτογραφικές μηχανές φιλμ του χθες αλλά με πολύ μεγαλύτερη ποιότητα) και τον μοχλό εστίασης, που επιτρέπει στον χρήστη να προχωρήσει αμέσως στην περιοχή εστίασης χωρίς να χρειάζεται να πάρει τα μάτια του από το σκόπευτρο. Τα περισσότερα από τα κουμπιά λειτουργίας συγκεντρώνονται στη δεξιά πλευρά για να επιτρέπουν τη γρήγορη αλλαγή των ρυθμίσεων ενώ κάποιος την κρατά σταθερή. Η τιμή της αγγίζει τα €1.200.

Από: Esquire IT

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Πού και σε ποια ακίνητα επενδύουν οι εκατομμυριούχοι στη χώρα μας

Οι ξένοι επενδυτές καθώς και οι Έλληνες ομογενείς που αναζητούν κατοικίες στην Ελλάδα προέρχονται συνήθως από Ευρωπαϊκές χώρες.

Ένας οδηγός για να σχεδιάσεις το Πασχαλινό σου ταξίδι στην Ελλάδα

Οι προορισμοί σε βουνό, θάλασσα αλλά και τις πόλεις γιορτάζουν το φετινό Μαγιάτικο Πάσχα τελετουργικά και τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια έχουν ετοιμάσει ξεχωριστά πακέτα, προσφορές και μενού.

Η ιστορία της Lamborghini

Μία ημέρα σαν τη σημερινή, το 1916, ερχόταν στη ζωή ο Ferruccio Lamborghini. Και αυτή είναι η ιστορία του εμβληματικού brand που δημιούργησε.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τι είναι η δίαιτα BRAT και γιατί αξίζει μία ευκαιρία

Πώς θα ακολουθήσεις τη δίαιτα που θα ηρεμήσει τον οργανισμό σου από τη διάρροια και τους εμετούς.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα χόμπι που δείχνουν ότι είμαστε εξυπνότεροι από το μέσο όρο

Η επιστήμη μίλησε: Είμαστε ευφυέστεροι από τους υπόλοιπους ανάλογα με το πώς περνάμε τον ελεύθερό μας χρόνο.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

H τεχνητή νοημοσύνη βοηθά την Amazon να γλιτώσει 500.000 τόνους συσκευασίας

O κολοσσός του λιανεμπορίου εγκαινίασε το 2019 το δικό της μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης προκειμένου να μειώσει τα απορρίμματα συσκευασίας