Μια 15λεπτη ρουτίνα για six-pack στο σπίτι

3 ασκήσεις για αρχάριους, που στοχεύουν στην εξαφάνιση του λίπους από την κοιλιά και τη γράμμωση του πυρήνα.

Αυτή η προπόνηση στο σπίτι επινοήθηκε από τον Scott Britton, ιδρυτή του μη κερδοσκοπικού φορέα γυμναστικής ενάντια στον καρκίνο -Battle Cancer-, και αποτελείται από έναν κύκλο τριών ασκήσεων, οι οποίες είναι ειδικά σχεδιασμένες για αρχάριους, με σκοπό να τονώσουν δραστικά τους μυς του πυρήνα. Εκτός όμως από ένα πολυπόθητο six-pack, αυτές οι ασκήσεις προσδίδουν πολλά οφέλη και στους ώμους, το στήθος και τα μπράτσα, απαιτώντας ως εξοπλισμό μόνο ένα ζευγάρι kettlebells και ένα στέρεο κουτί.

"Ξεκίνα προοδευτικά τις επαναλήψεις κάθε άσκησης σύμφωνα με τις οδηγίες που δίνονται παρακάτω, και προσπάθησε βδομάδα τη βδομάδα να ανεβάζεις επίπεδο, είτε πρόκειται για περισσότερες επαναλήψεις, είτε για περισσότερα σετ", λέει ο Britton και προσθέτει: "Θα διαπιστώσεις πόσο πιο δυνατός θα αισθάνεσαι μετά από μερικές μόνο προπονήσεις, την ίδια στιγμή που οι κοιλιακοί σου θα ξεκινούν την πορεία τους για απαλλαγή από το λίπος".

Άσκηση #1: L-Sit

Μια 15λεπτη ρουτίνα για six-pack στο σπίτι

10, 12, 14 δευτερόλεπτα (έως 30 δευτερόλεπτα), επί 2 σετ και πάνω

Mια κλασική ισομετρική άσκηση σωματικού βάρους, που αν και "ακίνητη", έχει την ιδιότητα να ενεργοποιεί το σύνολο των κοιλιακών μυών. Στήριξε το σώμα σου με τα χέρια κάθετα στο έδαφος και πάνω σε ένα ζευγάρι kettlebells, σχηματίζοντας με τον άνω μέρος του κορμού και τα πόδια εκτεταμένα, ένα L (μια ορθή γωνία). Αναπνέοντας κανονικά, μέτρησε όσα δευτερόλεπτα αντέχεις και ξεκουράσου για 20’’. Επανάλαβε τρεις φορές.

Άσκηση #2: Βυθίσεις τρικεφάλων

ΚΟΙΛΙΑΚΟΙ

10, 15, 20 επαναλήψεις, επί 2 σετ και πάνω

Τοποθέτησε τα χέρια σου πίσω στηρίζοντάς τα σε ένα κουτί και τοποθέτησε το σώμα και τα πόδια σε ευθεία θέση σχηματίζοντας γωνία 45 μοιρών με το έδαφος. Λυγίζοντας τους αγκώνες κατεβάζεις τον κορμό προς τα κάτω, μέχρι οι γοφοί να φτάσουν στο πιο χαμηλό σημείο με το έδαφος, διατηρώντας τη σπονδυλική στήλη κάθετη και τα πόδια διαρκώς τεντωμένα εμπρός. Πίεσε με δύναμη τα χέρια για να επανέλθεις στην αρχική θέση, και επανάλαβε.

Άσκηση #3: Επικλινή push ups

ΚΟΙΛΙΑΚΟΙ

10, 15, 20 επαναλήψεις, επί 3 σετ και πάνω

Στήριξε το σώμα σου στο κουτί με τα χέρια ανοιχτά στο εύρος των ώμων και τα ακροδάχτυλα των ποδιών να ακουμπάνε σταθερά στο πάτωμα. Με τα χέρια σε πλήρη έκταση και το σώμα σε απόλυτα ευθεία γραμμή, χαμηλώνεις το σώμα λυγίζοντας τους αγκώνες μέχρι που το στήθος να ακουμπήσει το κουτί. Παύση για 1’’ και επιστροφή στην αρχική θέση. Επανάλαβε.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Πού και σε ποια ακίνητα επενδύουν οι εκατομμυριούχοι στη χώρα μας

Οι ξένοι επενδυτές καθώς και οι Έλληνες ομογενείς που αναζητούν κατοικίες στην Ελλάδα προέρχονται συνήθως από Ευρωπαϊκές χώρες.

Ένας οδηγός για να σχεδιάσεις το Πασχαλινό σου ταξίδι στην Ελλάδα

Οι προορισμοί σε βουνό, θάλασσα αλλά και τις πόλεις γιορτάζουν το φετινό Μαγιάτικο Πάσχα τελετουργικά και τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια έχουν ετοιμάσει ξεχωριστά πακέτα, προσφορές και μενού.

Η ιστορία της Lamborghini

Μία ημέρα σαν τη σημερινή, το 1916, ερχόταν στη ζωή ο Ferruccio Lamborghini. Και αυτή είναι η ιστορία του εμβληματικού brand που δημιούργησε.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τι είναι η δίαιτα BRAT και γιατί αξίζει μία ευκαιρία

Πώς θα ακολουθήσεις τη δίαιτα που θα ηρεμήσει τον οργανισμό σου από τη διάρροια και τους εμετούς.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα χόμπι που δείχνουν ότι είμαστε εξυπνότεροι από το μέσο όρο

Η επιστήμη μίλησε: Είμαστε ευφυέστεροι από τους υπόλοιπους ανάλογα με το πώς περνάμε τον ελεύθερό μας χρόνο.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

H τεχνητή νοημοσύνη βοηθά την Amazon να γλιτώσει 500.000 τόνους συσκευασίας

O κολοσσός του λιανεμπορίου εγκαινίασε το 2019 το δικό της μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης προκειμένου να μειώσει τα απορρίμματα συσκευασίας