3 μυστικά για να μην σταματήσεις ποτέ το τρέξιμο

Με αυτά τα tips όχι απλά θα έχεις διάθεση πάντα για τρέξιμο αλλά κάποια στιγμή ίσως μπορείς να τρέξεις μέχρι και στον Κλασικό Μαραθώνιο.

Υπάρχουν στιγμές -π.χ. αργά το απόγευμα χυμένος στον καναπέ με το ένα χέρι στο τηλεκοντρόλ και το άλλο στο application του delivery- κατά τις οποίες είσαι 99% σίγουρος ότι το τρέξιμο δεν είναι για σένα. Ούτε καν το περπάτημα μέχρι την κοντινή πιτσαρία για να κερδίσεις την έκπτωση carry-out.

Η μεγάλη αλήθεια; Όσο κι αν γυρίζεις σπίτι ψόφιος από τη δουλειά, σκοτωμένος με τη φιλενάδα σου ή μπαϊλντισμένος από τα θλιβερά οικονομικά σου ή την όλη φάση με την πανδημία, το γεγονός είναι ότι πρέπει να τρέχεις.

> Διάβασε ακόμη: 5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζει κάθε αρχάριος δρομέας

Ωστόσο, εδώ, θέλουμε να επιμείνουμε στο ότι μπορείς να τρέξεις μέχρι και μαραθώνιο. Ξεκινώντας από το ένα χιλιόμετρο, φτάνοντας το πέμπτο και προσπερνώντας το δέκατο, αρχίζεις να μαθαίνεις ότι κάθε άνθρωπος μπορεί να ξεπεράσει τα όριά του.

Φυσικά, όπως κάθε αρχάριος σε οποιοδήποτε πεδίο, έτσι και εσύ -άσχετος με το τρέξιμο-, νιώθεις ότι δεν ξέρεις από πού να ξεκινήσεις. Από αυτό ακριβώς το σημείο εκκίνησης μέχρι και ώσπου σε βγάλει ο δρόμος, εδώ, έχουμε τα 3 πιο επιδραστικά μυστικά, που θα σε κάνουν να αγαπήσεις το τρέξιμο και να μην το βαρεθείς ποτέ.

Η μουσική είναι κινητήρια δύναμη

Και όπως σωστά υποψιάζεσαι, οι επιστήμονες έχουν ανακαλύψει ότι φορώντας ένα ζευγάρι ακουστικά, ένας δρομέας -ανεξαρτήτως επιπέδου- μπορεί να καλύψει μακρύτερες αποστάσεις και μάλιστα σε αυξανόμενο ρυθμό δρασκελισμού, δίχως να αισθάνεται ότι τα πνευμόνια του καίγονται, η καρδιά του εκρήγνυται ή τα πόδια του παραλύουν.

> Διάβασε ακόμη: Προπονήσεις που καίνε λίπος και σε κάνουν εξυπνότερο

Ναι, η μουσική είναι το πρώτο βοήθημά σου για να ξεκινήσεις να τρέχεις και να μη θέλεις να σταματήσεις. Δεν είμαστε εδώ για να σου φτιάξουμε το ιδανικό playlist που θα κατεβάσεις στο κινητό σου, αλλά για να σε παροτρύνουμε να μη βγεις στο δρόμο πρώτη φορά δίχως ένα ζευγάρι ακουστικά στα αφτιά σου.

3 μυστικά για να μην σταματήσεις ποτέ το τρέξιμο


Είναι καθαρά εγκεφαλικό ζήτημα. Έρευνες έχουν δείξει ότι η μουσική μπορεί να ενισχύσει το κίνητρο ενός αρχάριου δρομέα κατά 50% και να αυξήσει τις επιδόσεις του έως και 15%.
  • Αν είσαι αρχάριος, δεν πρέπει να αποβλέπεις σε ταχεία έκκριση αδρεναλίνης, αλλά σε τέμπο ισάξιο της αντοχής σου, έτσι ώστε να διανύσεις με άνεση μια απόσταση ενός χιλιομέτρου.
  • Για να κατακτήσεις το δεύτερο χιλιόμετρο, είναι λογικό να έχεις ετοιμάσει μια σειρά τραγουδιών που θα μπορούν να αυξήσουν το ενδιαφέρον του εγκεφάλου σου -και της αδρεναλίνης συμπεριλαμβανομένης- να ανταποκριθεί ανάλογα. Λιγότερο ή περισσότερο ρυθμικά, έγκειται στην αντοχή σου και στο χρόνο που θέτεις κάθε φορά για να τερματίσεις τη διαδρομή σου με νέο ρεκόρ χρόνου.

Ξέρεις από apps;

Παίζεις στα δάχτυλα τις άπειρες εφαρμογές που έχεις κατεβάσει στο smartphone σου σχετικές με εστιατόρια, μπαρ, ταξί, ξενοδοχεία, σεξ ή στοίχημα. Ζεις με αυτές. Άρα, μπορείς με ιδιαίτερη ευκολία να κατεβάσεις και να εκμεταλλευθείς και δυο-τρεις εφαρμογές ακόμη, που θα αποτελέσουν τον ιδανικό μπούσουλα για τις πρώτες σου μακρύτερες διαδρομές.

Ο καλός ο φίλος

Έχεις πολλούς και καλούς φίλους. Αλλά είτε τους συναντάς πολλές μέρες τη βδομάδα σε κάποιο καναπέ μπροστά από μια smart TV ή για ένα ποτό στα όρθια (έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί οι συνθήκες λόγω κορονοϊού).

> Διάβασε ακόμη: Πώς θα αποκτήσεις μεγαλύτερη αντοχή στο τρέξιμο

Όμως, αν αποκτήσεις κάποιον άλλο φίλο που είναι ήδη δρομέας (έστω και ερασιτέχνης), τότε έχεις βρει τον άνθρωπο που θα σε "περπατήσει" σε άλλους, καλύτερους δρόμους.

Είναι αυτός που θα σε παίρνει τηλέφωνο για να σε παρακινήσει να τρέξετε μαζί, αυτός που θα σου δείξει πώς θα αποκτήσεις καλύτερο ρυθμό και μεγαλύτερο διασκελισμό, αυτός που θα θέλεις να ανταγωνίζεσαι και που θα θέλεις να τον ξεπεράσεις κάποια στιγμή. Είναι αυτός που θα αλληλεπιδρά ευεργετικά σε κάθε προκλητικό αγώνα, αυτός που θα αγκαλιάζεις στο τέλος ενός μαραθώνιου. Θα είναι ο κολλητός σου στον αγώνα. Ο συμπολεμιστής στους δρόμους.

Από: gr.AskMen.com

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Αποχώρηση 'βόμβα' του Adrian Newey από τη Red Bull

Σε κατάσταση αποσύνθεσης βρίσκεται η Red Bull καθώς όπως όλα δείχνουν ο Adrian Newey έχει ήδη αποφασίσει να αποχωρήσει στο τέλος της τρέχουσας περιόδου.

Γραφει TopGear

Προπόνηση για μεγαλύτερη και καλύτερη ζωή

Επιστήμονες κατέληξαν στη μακροβιοτική προπόνηση που θα ωφελήσει τόσο την ποιότητα όσο και τη διάρκεια της ζωής σου.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Μια φορά κι έναν καιρό, ο κόσμος μας δημιουργήθηκε

Όσα πρέπει να γνωρίζεις για τον γερμανό μαθηματικό και αστρονόμο Johannes Kepler, που διατύπωσε τη σχετική θεωρία.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Μια ματιά στην ολοκαίνουργια και άκρως εντυπωσιακή Porsche Cayenne GTS

Η Porsche συμπληρώνει τη σειρά μοντέλων της Cayenne, η οποία ανανεώθηκε ριζικά το 2023, με τα νέα, ασύγκριτα δυναμικά μοντέλα GTS.

Οι Pet Shop Boys βρίσκουν 'απογοητευτική' τη μουσική της Taylor Swift

O Neil Tennant είπε αυτό που σκεφτόμαστε κι εμείς, καιρό τώρα.

Η Sophia Bush έκανε coming out ως queer και πλέον 'μπορεί να αναπνεύσει'

Η Brook Davis του One Tree Hill μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά της σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Γραφει Γεωργια Πρεζα