Γιατί το να βρίζεις πολύ ίσως είναι καλό

Η επιστήμη μίλησε και φέρνει και γαμ@ τα νέα.

Γράφει: Τίμος Σαλαμές 20 Δεκεμβρίου 2021

Αυτή η έρευνα δεν μοιάζει με καμία άλλη απ' αυτές που συνηθίζεις να διαβάζεις. Ο λόγος; Απενοχοποιεί κατά κάποιο τρόπο μία από τις πιο κακές συνήθειες σου και όλων μας: το να βρίζεις και να καταριέσαι Θεούς και δαίμονες όταν τα πράγματα στραβώνουν.

Σύμφωνα με τους ερευνητές των πανεπιστημίων του Keele και του Λονγκ Άιλαντ στο Μπρούκλιν, το να ξεστομίζεις "κακές" κουβέντες δεν αποτελεί πρόβλημα, εφόσον δεν γίνεται με υπερβολικό και εξευτελιστικό τρόπο και μπορεί να σε βοηθήσει να γίνεις σωματικά πιο δυνατός.

Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν αφού ανέλυσαν τη συμπεριφορά δύο ομάδων συμμετεχόντων δύο φορές, μία χωρίς να βρίζουν και μία ξεσπώντας τα νεύρα τους, βρίζοντας. Στην πρώτη ομάδα, 29 άτομα κλήθηκαν να κάνουν έντονο ποδήλατο σε στατικό μηχάνημα, την ώρα που οι υπόλοιποι 59 συμπλήρωναν ένα γραπτό τεστ.

"Το να λες κακές λέξεις αποτελεί έναν τέλειο μηχανισμό για να συνυπάρξεις με τον θυμό σου", ανέφερε καθηγητής ψυχολογίας του Keele, Richard Stephens, εξηγώντας πως: "Κάθε φορά που παρακινούσαμε τους συμμετέχοντας να επαναλάβουν μία βρισιά, παρατηρούσαμε εντυπωσιακή βελτίωση στην απόδοσή τους. Για την ακρίβεια, γινόντουσαν κατά 4% καλύτεροι συγκριτικά με όταν επαναλάμβαναν μία ουδέτερη λέξη".

Επισήμανε επίσης ότι το βρίσιμο επιφέρει την εκτόνωση του άγχους, που έχει προκληθεί από άσχημα συναισθήματα και στρεσογόνες καταστάσεις και κατ' επέκταση στο τέλος της ημέρας είναι ικανότεροι να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους σε αυτό που κάνουν.

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα φτάσεις στα όρια σου στον εργασιακό σου χώρο για παράδειγμα, κρύψου στην τουαλέτα, βεβαιώσου ότι είσαι μόνος και ρίξε κανένα καντήλι. Έχεις την άδεια της επιστήμης.

Από: gr.AskMen.com

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Αποχώρηση 'βόμβα' του Adrian Newey από τη Red Bull

Σε κατάσταση αποσύνθεσης βρίσκεται η Red Bull καθώς όπως όλα δείχνουν ο Adrian Newey έχει ήδη αποφασίσει να αποχωρήσει στο τέλος της τρέχουσας περιόδου.

Γραφει TopGear

Προπόνηση για μεγαλύτερη και καλύτερη ζωή

Επιστήμονες κατέληξαν στη μακροβιοτική προπόνηση που θα ωφελήσει τόσο την ποιότητα όσο και τη διάρκεια της ζωής σου.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Μια φορά κι έναν καιρό, ο κόσμος μας δημιουργήθηκε

Όσα πρέπει να γνωρίζεις για τον γερμανό μαθηματικό και αστρονόμο Johannes Kepler, που διατύπωσε τη σχετική θεωρία.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Μια ματιά στην ολοκαίνουργια και άκρως εντυπωσιακή Porsche Cayenne GTS

Η Porsche συμπληρώνει τη σειρά μοντέλων της Cayenne, η οποία ανανεώθηκε ριζικά το 2023, με τα νέα, ασύγκριτα δυναμικά μοντέλα GTS.

Οι Pet Shop Boys βρίσκουν 'απογοητευτική' τη μουσική της Taylor Swift

O Neil Tennant είπε αυτό που σκεφτόμαστε κι εμείς, καιρό τώρα.

Η Sophia Bush έκανε coming out ως queer και πλέον 'μπορεί να αναπνεύσει'

Η Brook Davis του One Tree Hill μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά της σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Γραφει Γεωργια Πρεζα