Τα σπορ που θα σε γυμνάσουν καλύτερα φέτος

Πέντε μοδάτοι, ενδιαφέροντες τρόποι για να γυμναστείς με διαφορετικό τρόπο.

Γράφει: Γιάννης Σπανός 28 Ιανουαρίου 2022

Η αλήθεια είναι ότι οι τάσεις στο fitness δεν λειτουργούν όπως οι κύκλοι της μόδας. Παρόλα αυτά, ανά τακτά διαστήματα προκύπτουν όντως νέες μέθοδοι προπόνησης (ή παλιές, που ανακαλύπτονται εκ νέου), οι οποίες υιοθετούνται μαζικά. Κι αυτό είτε επειδή ανταποκρίνονται καλύτερα στις ανάγκες και τους περιορισμούς μιας νέας εποχής, όπως π.χ. συμβαίνει εδώ και δύο χρόνια με την πανδημία, είτε επειδή είναι πιο αποτελεσματικές είτε, πολύ απλά, επειδή είναι καινούργιες και σε κάνουν να βγεις εκτός ρουτίνας, κάτι που κάνει τη γυμναστική πιο ευχάριστη. Ας δούμε, λοιπόν, αυτές που θα κάνουν χαμό το 2022.

Τεχνολογία 

Από τα gadgets και τα apps των τεχνολογικών κολοσσών όπως η Apple, η Google και η Samsung, που πολλές φορές σε κάνουν να αισθάνεσαι (τουλάχιστον) πρωταγωνιστής σε video game όταν αθλείσαι, κάτι το απολαυστικό, μέχρι τους fitness trackers των λιγότερο γκλαμουράτων εταιρειών, η τεχνολογία έχει έρθει για να μείνει στο πεδίο του fitness.

Από κοντά, στο παιχνίδι της τεχνολογίας έχουν μπει και οι παραδοσιακές εταιρείες γυμναστηριακού εξοπλισμού, αλλά και τα wearables, π.χ. τα μαγιό που σε ειδοποιούν πότε πρέπει να βάλεις περισσότερο αντηλιακό.

Ενσυνείδητη άσκηση

Να και κάτι καλό για την πνευματικότητα αυτού του κόσμου: Η ενσυνείδητη άσκηση, που συμπεριλαμβάνει τη συμμετοχή τόσο του σώματος όσο και του μυαλού σου την ώρα που γυμνάζεσαι, είναι παντού. Στα γυμναστήρια που έχουν βάλει σχετικές τάξεις στα ομαδικά προγράμματα που προσφέρουν στα μέλη τους, αλλά και στη δημοφιλία των στούντιο γιόγκα και λοιπών, ανατολικής κυρίως προέλευσης, ολιστικών συστημάτων γυμναστικής,

Τα σπορ που θα σε γυμνάσουν καλύτερα φέτοςiStock

Άσκηση σε εξωτερικό χώρο

Αυτό που έγινε ανάγκη κατά τη διάρκεια της πανδημίας αλλά και μία από τις λίγες δικαιολογίες για να βγεις από το σπίτι όσο ζούσαμε με τα απανωτά lockdowns, πλέον αποτελεί τρόπο ζωής. Μάλιστα, υπάρχει εξήγηση.

> Διάβασε ακόμα: Η προπόνηση που θα σε απαλλάξει από το στρες

Ερευνητές και ειδικοί από τον χώρο της υγείας, για παράδειγμα, έχουν αναφέρει ότι το να τρέχεις στον διάδρομο του γυμναστηρίου δεν σου παρέχει τα ίδια ψυχικά οφέλη, ούτε την ίδια ευχαρίστηση, με το να τρέχεις στο ύπαιθρο.

MAN EXERCISING OUTDOORSiStock

Personal training 

Παρότι το να γυμνάζεσαι μαζί με άλλους ή να συμμετέχεις σε ένα ομαδικό πρόγραμμα μπορεί να σου δώσει επιπλέον κίνητρα, με το να κάνεις personal training και να ακολουθείς με έναν επαγγελματία γυμναστή από πάνω σου το προσωποποιημένο στις ανάγκες σου πρόγραμμα, έχεις καλύτερα αποτελέσματα.

> Διάβασε ακόμα: Η τέλεια προπόνηση για κάθε δρομέα

Επίσης, προφανώς, είναι ένας πιο ασφαλής τρόπος για να γυμνάζεσαι εν μέσω πανδημίας. Λογικό, λοιπόν, να έχει γίνει trend.

Exertainment

Άλλη μία τάση στο fitness που προέκυψε κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όταν οι προπονητές και οι εισηγητές κάθε είδους προπόνησης μετέφεραν τις υπηρεσίες τους σε online πλατφόρμες. Το γκελ που έκαναν στο κοινό τους κάποιοι γυμναστές με χαρισματική προσωπικότητα, αλλά και η βελτίωση της τεχνολογίας με διάφορα tools, έκαναν το extertainment μόδα.

Σε αυτή την τάση συμπεριλαμβάνονται και τα video games που απαιτούν έντονη φυσική άσκηση, καθώς στην ουσία τους αποτελούν μια μορφή διασκεδαστικής προπόνησης, σε πλήρη ευθυγράμμιση με την πορεία της ανθρωπότητας προς το metaverse.

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Αποχώρηση 'βόμβα' του Adrian Newey από τη Red Bull

Σε κατάσταση αποσύνθεσης βρίσκεται η Red Bull καθώς όπως όλα δείχνουν ο Adrian Newey έχει ήδη αποφασίσει να αποχωρήσει στο τέλος της τρέχουσας περιόδου.

Γραφει TopGear

Προπόνηση για μεγαλύτερη και καλύτερη ζωή

Επιστήμονες κατέληξαν στη μακροβιοτική προπόνηση που θα ωφελήσει τόσο την ποιότητα όσο και τη διάρκεια της ζωής σου.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Μια φορά κι έναν καιρό, ο κόσμος μας δημιουργήθηκε

Όσα πρέπει να γνωρίζεις για τον γερμανό μαθηματικό και αστρονόμο Johannes Kepler, που διατύπωσε τη σχετική θεωρία.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Μια ματιά στην ολοκαίνουργια και άκρως εντυπωσιακή Porsche Cayenne GTS

Η Porsche συμπληρώνει τη σειρά μοντέλων της Cayenne, η οποία ανανεώθηκε ριζικά το 2023, με τα νέα, ασύγκριτα δυναμικά μοντέλα GTS.

Οι Pet Shop Boys βρίσκουν 'απογοητευτική' τη μουσική της Taylor Swift

O Neil Tennant είπε αυτό που σκεφτόμαστε κι εμείς, καιρό τώρα.

Η Sophia Bush έκανε coming out ως queer και πλέον 'μπορεί να αναπνεύσει'

Η Brook Davis του One Tree Hill μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά της σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Γραφει Γεωργια Πρεζα