Η γυναικομαστία λύνεται πολύ πιο εύκολα από ό,τι φαντάζεσαι

Η γυναικομαστία απασχολεί περίπου 1 στους 3 άνδρες σε κάποιο στάδιο της ζωής του, όμως τα καλά νέα είναι πως η σύγχρονη πλαστική χειρουργική έχει τις λύσεις που χρειάζεσαι.

Είναι γεγονός πως ο σύγχρονος άνδρας καλείται να αντιμετωπίσει πολλά μέτωπα, και, ιδίως στην εποχή των social media, να αναμετρηθεί συχνά, ακόμη και με μη ρεαλιστικά πρότυπα. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως το πρόβλημα της γυναικομαστίας δεν είναι ένα πρόβλημα υπαρκτό, που απασχολεί ιδιαιτέρως τους άνδρες που πάσχουν από αυτό, καθώς σε πολλές περιπτώσεις ρίχνει την ψυχολογία τους, τους κάνει να αισθάνονται ντροπή για το σώμα τους, και δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που επηρεάζει ψυχολογικά και την προσωπική τους ζωή. Μάλιστα, οι σχετικές μελέτες υποστηρίζουν πως περίπου ένα 40% του συνολικού ανδρικού πληθυσμού μπορεί να παρουσιάσει γυναικομαστία μικρότερου ή μεγαλύτερου βαθμού κατά τη διάρκεια της ζωής του, εκ του οποίου όμως σε ένα μικρό μόνο ποσοστό το πρόβλημα θα παραμείνει μόνιμα.

Η εικόνα της γυναικομαστίας ουσιαστικά μπορεί να αφορά δύο πράγματα: Στην καλοήθη διόγκωση του μαζικού αδένα και στη μεγάλη συσσώρευση λίπους στην περιοχή του ανδρικού στήθους. Στη δεύτερη περίπτωση μιλάμε για ψευδή γυναικομαστία ή λιπομαστία. Και στις δύο αυτές περιπτώσεις, τις λύσεις δίνει η σύγχρονη πλαστική χειρουργική με εξελιγμένες, άκρως αποτελεσματικές και εξαιρετικά ασφαλείς τεχνικές.

Οι δύο βασικές τεχνικές αντιμετώπισης της γυναικομαστίας

Σήμερα η γυναικομαστία ήπιου ή και μέτριου βαθμού αντιμετωπίζεται πολύ πιο απλά και εύκολα σε σχέση με το παρελθόν. Πιο συγκεκριμένα η ήπια λιπομαστία, δηλαδή η θηλυπρεπής εικόνα του στήθους, λόγω έντονης συσσώρευσης λίπους στην περιοχή, αντιμετωπίζεται με λιποαναρρόφηση ή/και λιπογλυπτική, ώστε να αφαιρεθεί η περίσσεια λίπους, να μικρύνει το στήθος και στη συνέχεια να σμιλευτεί εκ νέου ένα αρρενωπό και στιβαρό ανδρικό στέρνο.

Σε αυτήν την περίπτωση είναι εύκολα κατανοητό πως δεν μπορεί να αφαιρεθεί η περίσσεια δέρματος. Τώρα, εάν το θέμα οφείλεται όντως στο πρόβλημα της γυναικομαστίας και σε ορμονική διαταραχή, τότε σήμερα πλέον επιλέγεται ένας συνδυασμός λιποαναρρόφησης με ενδοσκοπική χειρουργική, κατά τον οποίο η όλη διαδικασία πραγματοποιείται μέσα από μία πολύ μικρή τομή στην περιοχή της μασχάλης. Μέσα από εκεί ο πλαστικός χειρουργός αφαιρεί την περίσσεια λίπους με λιποαναρρόφηση και στη συνέχεια αφαιρεί ενδοσκοπικά πια τον υπερτροφικό μαζικό αδένα μέσα από μία αντίστοιχα μικρή τομή στο όριο μεταξύ θηλής και δέρματος.

Επειδή το δέρμα έχει την τάση, εφόσον απελευθερωθεί από τον περιττό λιπώδη ιστό, να συρρικνώνεται, συνήθως με την εν λόγω τεχνική δεν απαιτείται και αφαίρεση περίσσειας δέρματος. Όμως, εάν η χαλάρωση είναι εκτεταμένη και χρειάζεται εκτομή δέρματος, τότε θα χρειαστεί μία ακόμη τομή, συνήθως περιμετρικά της θηλής. Σε περιπτώσεις πολύ βαριάς γυναικομαστίας τώρα, απαιτείται μία τεχνική που μοιάζει αρκετά με εκείνη της μαστεκτομής και είναι σαφώς πιο παρεμβατική από τις προηγούμενες, με τη διαφορά πως και οι τομές και η αποθεραπεία έχουν βελτιωθεί σημαντικά σε σχέση με το παρελθόν.

*Ευχαριστούμε τον Πέτρο Βλασταράκο, Πλαστικό Χειρουργό (www.artofthepossible.gr)

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Πού και σε ποια ακίνητα επενδύουν οι εκατομμυριούχοι στη χώρα μας

Οι ξένοι επενδυτές καθώς και οι Έλληνες ομογενείς που αναζητούν κατοικίες στην Ελλάδα προέρχονται συνήθως από Ευρωπαϊκές χώρες.

Ένας οδηγός για να σχεδιάσεις το Πασχαλινό σου ταξίδι στην Ελλάδα

Οι προορισμοί σε βουνό, θάλασσα αλλά και τις πόλεις γιορτάζουν το φετινό Μαγιάτικο Πάσχα τελετουργικά και τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια έχουν ετοιμάσει ξεχωριστά πακέτα, προσφορές και μενού.

Η ιστορία της Lamborghini

Μία ημέρα σαν τη σημερινή, το 1916, ερχόταν στη ζωή ο Ferruccio Lamborghini. Και αυτή είναι η ιστορία του εμβληματικού brand που δημιούργησε.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τι είναι η δίαιτα BRAT και γιατί αξίζει μία ευκαιρία

Πώς θα ακολουθήσεις τη δίαιτα που θα ηρεμήσει τον οργανισμό σου από τη διάρροια και τους εμετούς.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα χόμπι που δείχνουν ότι είμαστε εξυπνότεροι από το μέσο όρο

Η επιστήμη μίλησε: Είμαστε ευφυέστεροι από τους υπόλοιπους ανάλογα με το πώς περνάμε τον ελεύθερό μας χρόνο.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

H τεχνητή νοημοσύνη βοηθά την Amazon να γλιτώσει 500.000 τόνους συσκευασίας

O κολοσσός του λιανεμπορίου εγκαινίασε το 2019 το δικό της μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης προκειμένου να μειώσει τα απορρίμματα συσκευασίας