5 tips για σωστή γυμναστική πριν το καλοκαίρι

5 συμβουλές για να βάλεις ξανά τη γυμναστική στη ζωή σου.

Γράφει: Esquire Editors 25 Απριλίου 2023

Όλοι γνωρίζουμε τα οφέλη της γυμναστικής στη ζωή μας, αλλά μερικές φορές, εντελώς απροσδόκητα, βρισκόμαστε σε ένα παρατεταμένο διάλειμμα από τη σωματική δραστηριότητα. Είτε είναι λόγω ενός τραυματισμού, μιας ασθένειας ή ωραρίων, ο χρόνος μακριά από την άσκηση και το γυμναστήριο μπορεί να προκύψει σε οποιονδήποτε. Μάλιστα, μία πρόσφατη έρευνα δείχνει ότι έχει σημειωθεί μείωση 25 τοις εκατό στα εθνικά επίπεδα φυσικής δραστηριότητας και αύξηση 35 τοις εκατό στη σωματική αδράνεια/καθιστική συμπεριφορά, μετά την πανδημία.

Συνεπώς, μη νιώθεις άλλο άσχημα για την απουσία σου από το γυμναστήριο και ακολούθησε τις πέντε συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να κάνεις την πρώτη σου κίνηση για γυμνασμένο κορμί λίγο πριν το καλοκαίρι.

Βρες χαρά σε κάθε είδους κίνηση

Η καθημερινότητα σε κάνει να επιλέγεις πάντα την εύκολη λύση -αντί για σκάλες, παίρνεις το ασανσέρ-, αλλά ακόμη και η πιο μικρή κίνηση για να αλλάξεις την καθιστική σου ζωή μπορεί να κάνει την διαφορά. Αν το παράδειγμα με τις σκάλες και το ασανσέρ δεν σε έπεισε να σηκωθείς από τον καναπέ, τότε ένας μικρός περίπατος με την σκυλίτσα σου στην γειτονιά, ίσως, σου αλλάξει την διάθεση.

Κάνε τις απαραίτητες ερωτήσεις

Το καλοκαίρι πλησιάζει και εσύ δεν βρίσκεις κανένα κίνητρο για να γραφτείς στο μάθημα. Kάνε, λοιπόν, μερικές ερωτήσεις στον εαυτό σου: "Γιατί θέλεις να ξαναρχίσεις την άσκηση; Για ποιον ασκείσαι; Ποιο είναι το θετικό αποτέλεσμα που επιθυμείς να πετύχεις". Με αυτόν τον τρόπο, θα υπενθυμίσεις στον εαυτό σου τους λόγους που αξίζει να βάλεις ξανά την άσκηση στη ζωή σου.

Η συνέχεια στο Shape.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Πού και σε ποια ακίνητα επενδύουν οι εκατομμυριούχοι στη χώρα μας

Οι ξένοι επενδυτές καθώς και οι Έλληνες ομογενείς που αναζητούν κατοικίες στην Ελλάδα προέρχονται συνήθως από Ευρωπαϊκές χώρες.

Ένας οδηγός για να σχεδιάσεις το Πασχαλινό σου ταξίδι στην Ελλάδα

Οι προορισμοί σε βουνό, θάλασσα αλλά και τις πόλεις γιορτάζουν το φετινό Μαγιάτικο Πάσχα τελετουργικά και τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια έχουν ετοιμάσει ξεχωριστά πακέτα, προσφορές και μενού.

Η ιστορία της Lamborghini

Μία ημέρα σαν τη σημερινή, το 1916, ερχόταν στη ζωή ο Ferruccio Lamborghini. Και αυτή είναι η ιστορία του εμβληματικού brand που δημιούργησε.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τι είναι η δίαιτα BRAT και γιατί αξίζει μία ευκαιρία

Πώς θα ακολουθήσεις τη δίαιτα που θα ηρεμήσει τον οργανισμό σου από τη διάρροια και τους εμετούς.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα χόμπι που δείχνουν ότι είμαστε εξυπνότεροι από το μέσο όρο

Η επιστήμη μίλησε: Είμαστε ευφυέστεροι από τους υπόλοιπους ανάλογα με το πώς περνάμε τον ελεύθερό μας χρόνο.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

H τεχνητή νοημοσύνη βοηθά την Amazon να γλιτώσει 500.000 τόνους συσκευασίας

O κολοσσός του λιανεμπορίου εγκαινίασε το 2019 το δικό της μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης προκειμένου να μειώσει τα απορρίμματα συσκευασίας