8 βήματα για να ξοδεύεις λιγότερο φαγητό

Πιο υγιεινό φαγητό και πιο ορθολογική κατανάλωση.

Γράφει: Esquire Editors 29 Απριλίου 2023

Είτε ακολουθείς μια πιο χορτοφαγική διατροφή, είτε λατρεύεις τα ψάρια και τα θαλασσινά, είτε πάλι μόλις ξεκίνησες να δοκιμάζεις την δίαιτα keto, οι ενοχές που αισθάνεσαι κάθε φορά που πρέπει να πετάξεις φαγητό είναι ίδιες για όλους μας, ανεξαρτήτως διατροφικών προτιμήσεων. Η σπατάλη τροφίμων αποτελεί μείζον πρόβλημα της σημερινής κοινωνίας, με τα στατιστικά στοιχεία να επισημαίνουν πως κάθε χρόνο χάνονται 931 εκατομμύρια τόνοι φαγητού, την στιγμή που υπάρχουν παιδιά χωρίς την δυνατότητα να τρέφονται σε καθημερινή βάση.

Η τρομακτική αυτή διαπίστωση μας οδηγεί να θέσουμε ξανά προτεραιότητες στο ζήτημα του φαγητού, σκεπτόμενοι πλέον διπλά τις διατροφικές μας συμπεριφορές και συνήθειες, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η διαιώνιση της εν λόγω προβληματικής κατάστασης. Το να ξοδεύεις λιγότερο φαγητό, δεν σημαίνει ότι θα τρως λιγότερο από τις ανάγκες σου, αλλά ότι θα μάθεις να χρησιμοποιείς υπέρ της υγείας σου αλλά και του κόσμου όλου, τα τρόφιμα που αγοράζεις.

Ψώνισε συχνότερα, αγοράζοντας λιγότερα

Οι περισσότεροι γνωρίζουμε πόσο γρήγορα οι τέλειες κατακίτρινες μπανάνες, γίνονται μαύρες και τελικά σαπίζουν, με αποτέλεσμα να καταλήγουν στον κάδο των απορριμμάτων. Η σπάταλη αυτή σε αριθμούς μεταφράζεται σε 31,9% του συνολικού νοικοκυριού που διαθέτουμε στην κουζίνα μας. Για να καταφέρει να μειώσεις την σπατάλη αυτή, φρόντιζε να πηγαίνεις πιο τακτικά στον μανάβη της γειτονιάς σου, αγοράζοντας μόνο όσα προϊόντα θα χρησιμοποιήσεις τις επόμενες κοντινές μέρες. Ακόμα, πριν πας για τα ψώνια σου έλεγξε τα ντουλάπια και το ψυγείο σου για ελλείψεις, προκειμένου να βεβαιωθείς ότι δεν θα αγοράσεις διπλή ποσότητα.

Αποθήκευσε σωστά τα προϊόντα που αγοράζεις

Για να διατηρήσεις φρέσκα τα φρούτα και τα λαχανικά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, καλό θα ήταν να αποθηκεύσεις ξεχωριστά, καθώς το αέριο αιθυλενίου που εκπέμπουν τα περισσότερα φρούτα, μπορεί να επιταχύνει την ωρίμανση του μαρουλιού ή των καρότων. Επίσης, απέφυγε να τα στοιβάζεις στριμωχτά καθώς δεν θα έχουν αρκετό αέρα γύρω τους.

Η συνέχεια στο Shape.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Αποχώρηση 'βόμβα' του Adrian Newey από τη Red Bull

Σε κατάσταση αποσύνθεσης βρίσκεται η Red Bull καθώς όπως όλα δείχνουν ο Adrian Newey έχει ήδη αποφασίσει να αποχωρήσει στο τέλος της τρέχουσας περιόδου.

Γραφει TopGear

Προπόνηση για μεγαλύτερη και καλύτερη ζωή

Επιστήμονες κατέληξαν στη μακροβιοτική προπόνηση που θα ωφελήσει τόσο την ποιότητα όσο και τη διάρκεια της ζωής σου.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Μια φορά κι έναν καιρό, ο κόσμος μας δημιουργήθηκε

Όσα πρέπει να γνωρίζεις για τον γερμανό μαθηματικό και αστρονόμο Johannes Kepler, που διατύπωσε τη σχετική θεωρία.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Μια ματιά στην ολοκαίνουργια και άκρως εντυπωσιακή Porsche Cayenne GTS

Η Porsche συμπληρώνει τη σειρά μοντέλων της Cayenne, η οποία ανανεώθηκε ριζικά το 2023, με τα νέα, ασύγκριτα δυναμικά μοντέλα GTS.

Οι Pet Shop Boys βρίσκουν 'απογοητευτική' τη μουσική της Taylor Swift

O Neil Tennant είπε αυτό που σκεφτόμαστε κι εμείς, καιρό τώρα.

Η Sophia Bush έκανε coming out ως queer και πλέον 'μπορεί να αναπνεύσει'

Η Brook Davis του One Tree Hill μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά της σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Γραφει Γεωργια Πρεζα