Αποκτώντας το six pack του Ryan Gosling στο Barbie

Ο δημοφιλής ηθοποιός εντυπωσίασε τους πάντες με το σμιλεμένο του κορμί στην ταινία.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ryan Gosling εντυπωσιάζει το σύμπαν με τους κοιλιακούς του. Θυμίζουμε την αντίδραση της Emma Stone στο Crazy, Stupid, Love. Υποδυόμενος τον Ken στο Barbie, το πέτυχε για μία ακόμη φορά, καθότι είναι πιο γυμνασμένος από ποτέ, με κοιλιακούς που όλοι θα θέλαμε.

Στα 42 του χρόνια, ο Καναδός διαθέτει τους καλύτερους κοιλιακούς της καριέρας του και για να τους αποκτήσει χρειάστηκαν πολλές ώρες δουλειάς και σκληρή προσήλωση στη διατροφή του. Ας δούμε λοιπόν παρακάτω το πρόγραμμα γυμναστικής που τήρησε και μάλλον τηρεί ακόμη ευλαβικά. 

Η ρουτίνα γυμναστικής του Ken

Ο Gosling γυμνάζεται πέντε ημέρες την εβδομάδα στο γυμναστήριο και ξεκουράζεται δύο. Οι προπονήσεις του φέρονται να διαρκούν μιάμιση ώρα ανά συνεδρία, ενώ ξεκουράζεται Τετάρτες και Κυριακές.

Τις ημέρες αυτές, ωστόσο, κάνει μυϊκή αποκατάσταση, η οποία συνήθως σημαίνει πεζοπορία στο δάσος ή ένα παιχνίδι μπάσκετ με φίλους.

Η προπόνηση κοιλιακών 

Ένα από τα πασίγνωστα χαρακτηριστικά του Ken είναι το αναγνωρίσιμο six-pack του. Για να το πετύχει, εκτός από την προσεκτική διατροφή που έκανε, ο Gosling χρειάστηκε να επικεντρώσει μεγάλο μέρος της προπόνησής του στον κορμό του. Για κάθε άσκηση από τις παρακάτω προτείνονται 3 σετ των 12 επαναλήψεων.

Ρωσικές περιστροφές με βάρη

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να επιλέξεις ένα βάρος (συνήθως το δικό σου). Κάτσε στο στρώμα και κάνε συσπάσεις με την κοιλιά σου. Σήκωσε τα πόδια σου από το πάτωμα μέχρι να βρεθείς σε θέση με σχήμα V. Μπορείς να τα σταυρώσεις αν σου είναι πιο εύκολο.

Η κίνηση αποτελείται από στροφή του κορμού, φέρνοντας τα χέρια από τη μία πλευρά στην άλλη. Το βλέμμα θα πρέπει να είναι πάντα σταθερό στα χέρια και δεν πρέπει να χαμηλώσεις τα πόδια σου.

Ανασηκώσεις ποδιών

Στάσου πάνω σε μια μπάρα, με τις παλάμες σου λίγο πιο ανοιχτές από το πλάτος των ώμων. Κράτα τα χέρια σου ίσια και σκύψε τη λεκάνη προς τη σπονδυλική στήλη, ενώ σφίγγεις τον κορμό σου. Κρεμάσου με τα πόδια τεντωμένα. Καθώς παίρνεις αναπνοή, φέρε τα πόδια σου προς το στήθος, λυγίζοντας τα γόνατα. Κάνε παύση και στη συνέχεια κατέβασε τα πόδια σου ξανά προς τα κάτω.

Ροκανίσματα με μπάλα γιόγκα

Για αυτή την άσκηση, χρησιμοποιούμε μια μπάλα γιόγκα. Θα σταθούμε πάνω της, στηρίζοντας το κάτω μέρος της πλάτης μας και τοποθετώντας τα χέρια μας πίσω από το κεφάλι μας. Εκτελούμε το ροκάνισμα, φροντίζοντας να μην ξεκολλήσει η μέση μας από τη μπάλα. Για να το πετύχεις, συγκεντρώσου και δώσε βάση στην εκτέλεση της κίνησης από τον πυρήνα και όχι από τον αυχένα.

Πλευρικές κάμψεις με βαράκια

Στο τέλος της προπόνησης, ο Ryan Gosling εκτελεί πλάγιες κάμψεις. Σε αυτή την άσκηση στεκόμαστε με τα πόδια μας σε απόσταση ίση με το πλάτος των γοφών μας. Παίρνουμε έναν αλτήρα και τον ακουμπάμε στο πλάι του μηρού μας. Συστέλλοντας τους κοιλιακούς, λυγίζουμε στη μέση προς αυτή την πλευρά, κατεβάζοντας τον αλτήρα ενάντια στο πόδι. Χρησιμοποιώντας τους πλάγιους μυς στην αντίθετη πλευρά, ανασηκώνουμε τον κορμό πίσω στην αρχική θέση. Στη συνέχεια, εκτελούμε την ίδια άσκηση από την άλλη πλευρά.

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Αποχώρηση 'βόμβα' του Adrian Newey από τη Red Bull

Σε κατάσταση αποσύνθεσης βρίσκεται η Red Bull καθώς όπως όλα δείχνουν ο Adrian Newey έχει ήδη αποφασίσει να αποχωρήσει στο τέλος της τρέχουσας περιόδου.

Γραφει TopGear

Προπόνηση για μεγαλύτερη και καλύτερη ζωή

Επιστήμονες κατέληξαν στη μακροβιοτική προπόνηση που θα ωφελήσει τόσο την ποιότητα όσο και τη διάρκεια της ζωής σου.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Μια φορά κι έναν καιρό, ο κόσμος μας δημιουργήθηκε

Όσα πρέπει να γνωρίζεις για τον γερμανό μαθηματικό και αστρονόμο Johannes Kepler, που διατύπωσε τη σχετική θεωρία.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Μια ματιά στην ολοκαίνουργια και άκρως εντυπωσιακή Porsche Cayenne GTS

Η Porsche συμπληρώνει τη σειρά μοντέλων της Cayenne, η οποία ανανεώθηκε ριζικά το 2023, με τα νέα, ασύγκριτα δυναμικά μοντέλα GTS.

Οι Pet Shop Boys βρίσκουν 'απογοητευτική' τη μουσική της Taylor Swift

O Neil Tennant είπε αυτό που σκεφτόμαστε κι εμείς, καιρό τώρα.

Η Sophia Bush έκανε coming out ως queer και πλέον 'μπορεί να αναπνεύσει'

Η Brook Davis του One Tree Hill μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά της σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Γραφει Γεωργια Πρεζα