Τι τρώνε οι Ισπανίδες ποδοσφαιρίστριες για να είναι ανίκητες στο Μουντιάλ

Τα μυστικά της διατροφής των αθλητριών της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου της Ισπανίας.

Η Ισπανία, όπως και η χώρα μας, μπορεί να υπερηφανεύεται ελεύθερα πως έχει μία από από τις πιο ξεχωριστές κουζίνες του κόσμου, ενώ αν λάβουμε υπόψιν πως και εκείνη ανήκει στην ευρύτερη "μεσογειακή διατροφή", καταλαβαίνεις πως είναι και βαθιά θρεπτική.

Ίσως αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η νέα καμπάνια "Τρόφιμα από την Ισπανία" -MAPA 2023- έχει το σύνθημα "Η πλουσιότερη χώρα του κόσμου" και στοχεύει στην ανάδειξη της ποιότητας και της ποικιλίας των ισπανικών προϊόντων διατροφής.

"Είναι ένας τρόπος αναγνώρισης της τεχνογνωσίας των γεωργών, των κτηνοτρόφων και των αλιέων, οι οποίοι συμβολίζουν την προέλευση των τροφίμων μας", αναφέρει η εκστρατεία, η οποία, αφού πρωταγωνίστησε το 2022 από την Εθνική Ομάδα Ανδρών, φέτος έχει την υποστήριξη της Ομάδας Ποδοσφαίρου Γυναικών.

Έτσι, ενισχύεται το μήνυμα πως είμαστε αυτό που καλλιεργούμε και παράγουμε. Μάλιστα, το Υπουργείο της χώρας και η εκστρατεία Food from Spain έχουν αναδείξει ορισμένα τοπικά τρόφιμα ως κλειδιά για μια καλή - και γευστική - μεσογειακή διατροφή, την οποία ακολουθούν πιστά οι ποδοσφαιρίστριες της Ισπανίας και βασίζεται στα εξής: παρθένο ελαιόλαδο, φρούτα και λαχανικά, ψωμί, ζυμαρικά, ρύζι, λαχανικά, όσπρια και ξηρούς καρπούς, γιαούρτι, τυρί και, φυσικά, άφθονο ψάρι και αυγά.

Κάπως έτσι, συνδέονται ο αθλητισμός με τον υγιεινό τρόπο ζωής, και για να επιλέγει αυτή τη διατροφή η Εθνική Ομάδα Γυναικών της Ισπανίας, εμείς δεν έχουμε λόγο για να μην την εμπιστευθούμε.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Γιάννης Στάνκογλου δεν έχει πια απωθημένα

Ο ηθοποιός, φέτος γιόρτασε τα 50 του και το δώρο που έκανε στον εαυτό του ήταν να του προσφέρει ένα μικρό διάλειμμα από το θέατρο.

Μία σπάνια φωτογραφία του Παναγιώτη Φασούλα με την οικογένειά του

Ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας σε ένα σπάνιο στιγμιότυπο με τη σύζυγό του και την κόρη τους.

H ηλεκτρική Formula E είναι και επισήμως ταχύτερη από την F1

Το πιο σημαντικό είναι ότι το αυτοκίνητο θα κάνει πλέον χρήση του μπροστινού συστήματος κίνησης.

Γραφει TopGear

Τρία θρεπτικά συστατικά που κάνουν το σπέρμα ισχυρότερο

Όπως όλα δείχνουν, η κακή διατροφή μπορεί να επηρεάσει την ποιότητά του.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τι δεν πρέπει να googlάρεις για το καλό σου

Για παράδειμα, δεν είναι πολύ καλή ιδέα να ψάχνεις πώς μπορείς να ξεφορτωθείς ένα πτώμα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Από ό,τι φαίνεται, το 'κλειδί' για να χάσουμε λίπος βρίσκεται στο μυαλό μας

Δεν έχει νόημα να ξεκινήσεις την προσπάθεια, αν δεν έχεις τη σωστή νοοτροπία.

Γραφει Γιαννης Σπανος