Παραμένοντας fit στις διακοπές

Απλές ασκήσεις για να παραμείνεις σε φόρμα ακόμα και στις διακοπές.

Αν φεύγεις διακοπές αυτές τις μέρες και ψάχνεις για κάποια στοιχειώδη άσκηση για να παραμείνεις fit, ακόμα και αν δεν έχεις κάποιο γυμναστήριο κοντά, είσαι τυχερός. Οι ειδικοί του γυμναστηρίου Reto48 της Μαδρίτης έχουν συγκεντρώσει όλες τις θεμελιώδεις ασκήσεις που χρειάζεται το σώμα μας για να μη χάσουμε μυική μάζα κατά τις μέρες της χαλάρωσης. Το καλύτερο από όλα; Δε θα χρειαστείς εξοπλισμό και μπορείς να τις κάνεις παντού.

Δε σε υποχρεώνει κανείς να ασχοληθείς με τα σπορ κατά τη διάρκεια των διακοπών, αλλά αν το συνηθίζεις, θα σου φανεί δύσκολο να περάσεις δύο ή τρεις βδομάδες χωρίς να κάνεις κάτι. Το ίδιο σου το σώμα θα στο 'ζητήσει' από τη δεύτερη κιόλας μέρα και όταν επιστρέψεις πίσω στη ρουτίνα σου θα σου φανεί πιο δύσκολο.

Δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από το να μπορείς να γυμνάζεσαι χωρίς να εξαρτάσαι από κάποιο πρόγραμμα ή όργανα γυμναστικής. Το μόνο που πρέπει να έχεις στο μυαλό, όπως μας εξηγεί η Sara Alvarez από το Reto48, για να μη χάσει το σώμα τη 'μυική μνήμη', θα πρέπει να γυμνάζεσαι τρεις φορές τη βδομάδα και η εξάσκηση θα πρέπει να διαρκεί από 40 έως 60 λεπτά.

Σύμφωνα με τις συμβουλές των ειδικών, είναι προτιμότερο να ασχοληθείς με μία δραστηριότητα όπως να πας για περπάτημα, για ποδήλατο ή κολύμπι, και εκεί να προσθέσεις 20 λεπτά γυμναστικής.

Απλές ασκήσεις για να παραμείνεις σε φόρμα

- Εκτάσεις και διατάσεις με αναπήδηση : 4 x 50” (10” ξεκούραση)
- Burpees - 3 x 12 επαναλήψεις
- Καθίσματα με άλμα : 3 x 15 επαναλήψεις
- Σχοινάκι : 5-8' (με 10” ξεκούραση αν χρειαστεί)
-Skipping : 3 x 50” (10” ξεκούραση)
- Σανίδα, ανοίγοντας και κλείνοντας τα πόδια : 3 x 30” (1' ξεκούραση)

Αυτές οι ασκήσεις υψηλής έντασης έχουν σχεδιαστεί για αυτούς που βρίσκονται σε κάποιο επίπεδο φυσικής κατάστασης και δε θέλουν να ξεφύγουν από αυτή τη συνήθεια κατά τη διάρκεια των διακοπών ή για ανθρώπους που ταξιδεύουν πολύ και δε μένουν πάντα σε ένα ξενοδοχείο που έχει γυμναστήριο.

Αν είσαι σε αρχικό στάδιο, καλύτερα να μειώσεις την ένταση των ασκήσεων ή να διαλέξεις κάποιες από αυτές, όπως τη σανίδα ή το σχοινάκι για αερόβια άσκηση και βάρη. Αν δεν ασχολείσαι πολύ με τον αθλητισμό ή δεν είσαι πλήρως εξοικειωμένος με αυτές τις κινήσεις, ίσως εγκυμονεί κίνδυνος να τραυματιστείς, κάτι που δε θες να συμβεί στις διακοπές.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Αποχώρηση 'βόμβα' του Adrian Newey από τη Red Bull

Σε κατάσταση αποσύνθεσης βρίσκεται η Red Bull καθώς όπως όλα δείχνουν ο Adrian Newey έχει ήδη αποφασίσει να αποχωρήσει στο τέλος της τρέχουσας περιόδου.

Γραφει TopGear

Προπόνηση για μεγαλύτερη και καλύτερη ζωή

Επιστήμονες κατέληξαν στη μακροβιοτική προπόνηση που θα ωφελήσει τόσο την ποιότητα όσο και τη διάρκεια της ζωής σου.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Μια φορά κι έναν καιρό, ο κόσμος μας δημιουργήθηκε

Όσα πρέπει να γνωρίζεις για τον γερμανό μαθηματικό και αστρονόμο Johannes Kepler, που διατύπωσε τη σχετική θεωρία.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Μια ματιά στην ολοκαίνουργια και άκρως εντυπωσιακή Porsche Cayenne GTS

Η Porsche συμπληρώνει τη σειρά μοντέλων της Cayenne, η οποία ανανεώθηκε ριζικά το 2023, με τα νέα, ασύγκριτα δυναμικά μοντέλα GTS.

Οι Pet Shop Boys βρίσκουν 'απογοητευτική' τη μουσική της Taylor Swift

O Neil Tennant είπε αυτό που σκεφτόμαστε κι εμείς, καιρό τώρα.

Η Sophia Bush έκανε coming out ως queer και πλέον 'μπορεί να αναπνεύσει'

Η Brook Davis του One Tree Hill μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά της σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Γραφει Γεωργια Πρεζα