Αποκτώντας την πλάτη του The Rock

Κάν᾽το όπως ο master του είδους.

Γράφει: Γιάννης Σπανός 07 Σεπτεμβρίου 2023

Δεν υπάρχει αμφιβολία, ο Dwayne 'The Rock' Johnson θεωρείται – και είναι – ο πιο δυνατός άνθρωπος στο Χόλιγουντ. Ξεκινώντας την καριέρα του ως επαγγελματίας παλαιστής στο WWE, ο αμερικανός ηθοποιός είναι γνωστός για τους ατσάλινους μυς του. Ο The Rock συχνά μοιράζεται με τους ακόλουθούς του στα κοινωνικά δίκτυα τις ασκήσεις γυμναστικής που ακολουθεί. Για εκείνον η γυμναστική είναι άλλη μία καθημερινή θεραπεία, ανεξαρτήτως ώρας. Τον έχουμε δει να γυμνάζεται ακόμα και στις 2 το πρωί. Στην τελευταία του προπόνηση, μας έδειξε ποια είναι η αγαπημένη του άσκηση για την πλάτη και δεν είναι άλλη από την παρακάτω: 


Αν και φαίνεται σαν μία συνηθισμένη άσκηση, ο σταρ του Χόλιγουντ ακολουθεί μία προχωρημένη τεχνική που του επιτρέπει να τεντώνεται στο maximum.

'Είμαι ψηλός και έχω μυώδη σκελετό, και κάνω ό,τι μπορώ για να αναπτύξω πλήρες εύρος κίνησης. Κάνει τη διαφορά και δε χρειάζεται να παιδευτείς τόσο χρησιμοποιώντας πολλά βάρη για να φτάσεις σε καλά αποτελέσματα”, εξήγησε.

Πάντως, αυτή η τεχνική δεν είναι ιδανική για τους αρχάριους. Αν είσαι νέος στον κόσμο του γυμναστηρίου και του fitness, προσπάθησε να κρατάς τους κοιλιακούς σου σφιχτούς και να κρατάς σταθερό τον κορμό σου. Αντ' αυτού, προσπάθησε να κρατήσεις τον κορμό σου κάθετο στο έδαφος ή ξάπλωσε για λίγο. Θα σε βοηθήσει να ελέγξεις καλύτερα την κίνηση. Πρέπει να κοντρολάρεις το σώμα σου πριν φτάσεις στο επίπεδο του The Rock.

Για να ολοκληρώσει τις ασκήσεις σε στήθος και μέση, ο Johnson συνεχίζει με υπερεκτάσεις μέσης, push-ups και κοιλιακούς, κάτι που του επιτρέπει να γυμνάσει τον κορμό. Με αυτό τον τρόπο, ο ηθοποιός επιτυγχάνει μία ολοκληρωμένη άσκηση του πάνω μέρους του σώματος που σίγουρα θα ολοκληρώσει – αν κρίνουμε από τα μυώδη χέρια του – γυμνάζοντας στη συνέχεια και μία άλλη μέρα τους δικέφαλους, τρικέφαλους και ώμους.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο The Rock θα είναι για πάντα ένας από τους πιο δυνατούς ανθρώπους και ζωντανός θρύλος στο Χόλιγουντ. Αν και είναι μία πολύπλοκη αποστολή να φτάσεις στο δικό του επίπεδο (σχεδόν αδύνατο), ακολουθούμε τις συμβουλές τους για να κάνουμε τη γυμναστική πιο αποτελεσματική.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Αποχώρηση 'βόμβα' του Adrian Newey από τη Red Bull

Σε κατάσταση αποσύνθεσης βρίσκεται η Red Bull καθώς όπως όλα δείχνουν ο Adrian Newey έχει ήδη αποφασίσει να αποχωρήσει στο τέλος της τρέχουσας περιόδου.

Γραφει TopGear

Προπόνηση για μεγαλύτερη και καλύτερη ζωή

Επιστήμονες κατέληξαν στη μακροβιοτική προπόνηση που θα ωφελήσει τόσο την ποιότητα όσο και τη διάρκεια της ζωής σου.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Μια φορά κι έναν καιρό, ο κόσμος μας δημιουργήθηκε

Όσα πρέπει να γνωρίζεις για τον γερμανό μαθηματικό και αστρονόμο Johannes Kepler, που διατύπωσε τη σχετική θεωρία.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Μια ματιά στην ολοκαίνουργια και άκρως εντυπωσιακή Porsche Cayenne GTS

Η Porsche συμπληρώνει τη σειρά μοντέλων της Cayenne, η οποία ανανεώθηκε ριζικά το 2023, με τα νέα, ασύγκριτα δυναμικά μοντέλα GTS.

Οι Pet Shop Boys βρίσκουν 'απογοητευτική' τη μουσική της Taylor Swift

O Neil Tennant είπε αυτό που σκεφτόμαστε κι εμείς, καιρό τώρα.

Η Sophia Bush έκανε coming out ως queer και πλέον 'μπορεί να αναπνεύσει'

Η Brook Davis του One Tree Hill μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά της σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Γραφει Γεωργια Πρεζα