H νέα προπόνηση του Chris Hemsworth ίσως σου ταιριάζει

Ο κινηματογραφικός Thor άφησε τις ασκήσεις για υπερήρωες και πλέον πατά γερά στη γη.

Ο Chris Hemsworth έχει αλλάξει τη ρουτίνα των προπονήσεών του από τη στιγμή που αποχώρησε από το Marvel Cinematic Universe και τις superhero ταινίες. Παίζοντας τον Θεό του Κεραυνού - με το τόσο γραμμωμένο σώμα - τα τελευταία δέκα χρόνια (αυξάνοντας όσο ποτέ τη μυϊκή του μάζα για τις ανάγκες της ταινίας Thor: Love and Thunder του 2022), ο αυστραλός ηθοποιός τώρα πλέον προπονείται για να παραμείνει απλώς σε φόρμα.

Σε ένα νέο video στο Instagram, ο Hemsworth μας δείχνει πώς είναι αυτές τις μέρες η νέα του ρουτίνα στη γυμναστική. "Κάνοντας λιγότερες προπονήσεις με μεγάλα βάρη τελευταία και προσθέτοντας σπριντ και περισσότερες λειτουργικές κινήσεις σώματος” έγραψε. Η "λειτουργική προπόνηση", σε απλά λόγια αποτελείται από ασκήσεις που δίνουν ώθηση στη φυσική μας κατάσταση καθημερινά, παρά σε συγκεκριμένους στόχους που θέτουμε στο γυμναστήριο ή στο να φαινόμαστε 'φέτες'.

Το video, με το τραγούδι Sure Shot των Beastie Boys να παίζει, δείχνει τον Hemsworth να σπριντάρει μαζί με τον αθλητή αντοχής Ross Edgley (αστειεύεται, μάλιστα, ότι "έφαγε τη σκόνη μου”). Ασκείται επίσης με μη-αναπηδούμενες μπάλες, ένας πολύ καλός τρόπος να χτίσεις δύναμη και αντοχή, καθώς και "σχοινιά μάχης”, που είναι πολύ αποτελεσματικά για να κάψεις λίπος.

Η αλλαγή του Hemsworth εστιάζοντας πλέον στην καθημερινή αντοχή και μένοντας μακριά από τραυματισμούς έγιναν αντικείμενα αναφοράς από τον προπονητή του, Luke Zocchi, και από τον καθηγητή αθλητικής φυσικοθεραπείας Michael Novotny κατά τη διάρκεια ενός promo για την ταινία δράσης Extraction 2. Ο Novotny σημείωσε ότι μεταξύ των έντονων προπονήσεων και πολύ γεμάτου προγράμματος γυρισμάτων ταινιών, ο Hemsworth δεν ξεκουραζόταν αρκετά και δεν έπαιρνε αρκετό χρόνο για να αναρρώσει, ενώ βασανιζόταν από έντονους πόνους στην πλάτη.

"Όταν ξεκινήσαμε, προπονούμασταν όλο και περισσότερο, όλο πιο έντονα και σκληρά” είπε ο Zocchi. "Τα γυρίσματα για το Extraction 2 απαιτούσαν πολλά πράγματα από εκείνον σε φυσικό επίπεδο στις επικίνδυνες σκηνές δράσης, έτσι οι ασκήσεις του θα έπρεπε να βασιστούν γύρω από την ανάρρωση και προσπαθήσαμε να τον προσέξουμε όσο καλύτερα μπορούμε”.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Αποχώρηση 'βόμβα' του Adrian Newey από τη Red Bull

Σε κατάσταση αποσύνθεσης βρίσκεται η Red Bull καθώς όπως όλα δείχνουν ο Adrian Newey έχει ήδη αποφασίσει να αποχωρήσει στο τέλος της τρέχουσας περιόδου.

Γραφει TopGear

Προπόνηση για μεγαλύτερη και καλύτερη ζωή

Επιστήμονες κατέληξαν στη μακροβιοτική προπόνηση που θα ωφελήσει τόσο την ποιότητα όσο και τη διάρκεια της ζωής σου.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Μια φορά κι έναν καιρό, ο κόσμος μας δημιουργήθηκε

Όσα πρέπει να γνωρίζεις για τον γερμανό μαθηματικό και αστρονόμο Johannes Kepler, που διατύπωσε τη σχετική θεωρία.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Μια ματιά στην ολοκαίνουργια και άκρως εντυπωσιακή Porsche Cayenne GTS

Η Porsche συμπληρώνει τη σειρά μοντέλων της Cayenne, η οποία ανανεώθηκε ριζικά το 2023, με τα νέα, ασύγκριτα δυναμικά μοντέλα GTS.

Οι Pet Shop Boys βρίσκουν 'απογοητευτική' τη μουσική της Taylor Swift

O Neil Tennant είπε αυτό που σκεφτόμαστε κι εμείς, καιρό τώρα.

Η Sophia Bush έκανε coming out ως queer και πλέον 'μπορεί να αναπνεύσει'

Η Brook Davis του One Tree Hill μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά της σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Γραφει Γεωργια Πρεζα