Αλήθεια Σάββα Πούμπουρα, τρως όλα αυτά που ποστάρεις;

Ζητήσαμε από τον δημοφιλή παρουσιαστή να μοιραστεί μαζί μας τη fitness ρουτίνα του, στην οποία οφείλει το καλογυμνασμένο του κορμί. Πάρε χαρτί και σημείωνε.

Esquire Team
Γράφει: Γεωργία Πρέζα 07 Δεκεμβρίου 2023

Ο Σάββας Πούμπουρας είναι από εκείνους τους αφόρητα συμπαθητικούς τύπους που αποπνέουν έμφυτη οικειότητα ακόμα κι αν δεν τον γνωρίζεις προσωπικά. Είναι το σούπερ cool αρσενικό που όλοι θα θέλαμε να έχουμε για κολλητό μας. Βασικά, ο μόνος λόγος για να τον "αντιπαθεί" κανείς, είναι να τσεκάρει στο Instagram όλα αυτά που μαγειρεύει και καταβροχθίζει on camera και να συνειδητοποιήσει ότι παρόλα αυτά, διαθέτει ένα από τα πιο υγιή, γυμνασμένα κορμιά που έχουμε δει στα σόσιαλ μίντια. Ο ίδιος, συχνά μέσα από τα stories του εξηγεί πως αγαπά το μέτρο και το εφαρμόζει σε ό,τι κι αν κάνει. Με λίγα λόγια, αποφεύγει τις υπερβολές είτε πρόκειται για τη διατροφή είτε για τη γυμναστική του και διαβάζει πολύ για οποιοδήποτε θέμα τον ιντριγκάρει. Για πολλούς, ίσως είναι τυχερός. Για εμάς, έχει απλώς πρόγραμμα. 

Ήρεμος, κατασταλαγμένος και σίγουρος για τον εαυτό του και το σώμα του, ο Σάββας Πούμπουρας μίλησε στο τεύχος Δεκεμβρίου του Esquire και την beauty editor Νίνα Μουσούρη για την περιποίησή του, αποκαλύπτοντας όλα όσα κάνει σε καθημερινή βάση για τον εαυτό του. Μεταξύ άλλων, o παρουσιαστής εξήγησε πως έχει πάντα μαζί του ένα νεσεσέρ με όλα τα απαραίτητα προϊόντα (π.χ. οδοντόκρεμα) που μπορεί να χρειαστεί κατά τη διάρκεια της ημέρας και πως συνηθίζει να εφαρμόζει ενυδατική κρέμα στο πρόσωπο και το σώμα του. 

Τώρα, ήρθε η ώρα να μοιραστεί μαζί μας τα πάντα για τη fitness ρουτίνα του, να μας πει δηλαδή πώς διατηρείται σε φόρμα για να πάρουμε παράδειγμα και κυρίως, να μας απαντήσει αν τρώει όλες τις απίστευτες λιχουδιές που φτιάχνει. Παρακάτω, διαβάζεις τα πάντα.

Η fitness ρουτίνα του Σάββα Πούμπουρα

> Σε ποια ηλικία ξεκίνησες να γυμνάζεσαι συστηματικά και τι θα συμβούλευες κάποιον που θέλει να ξεκινήσει τώρα μία πιο fitness - γυμναστηριακή ζωή;
Ξεκίνησα να γυμνάζομαι συστηματικά περίπου στα 29-30. Μέχρι τότε δε γυμναζόμουν και δεν ήμουν και τύπος που έκανε αθλήματα. Συμβουλές δε δίνω, δεν είμαι ειδικός παρά μόνο για εμένα και τον εαυτό μου. Γιατί εγώ ξέρω τι λειτουργεί πάνω μου, δε μπορώ να πω στον άλλον τι πρέπει να κάνει και τι όχι. Θα του πω απλώς να μιλήσει με ειδικούς, να ξεκινήσει από το μηδέν και να χτίσει σιγά-σιγά. 

Αλήθεια Σάββα Πούμπουρα, τρως όλα αυτά που ποστάρεις; Βασίλης Μαντάς

> Πόσες φορές την εβδομάδα γυμνάζεσαι και τι πρόγραμμα/είδος άσκησης ακολουθείς;
Εδώ και 14 χρόνια κάνω πολυαρθρικές ασκήσεις, βάρη και μία φορά την εβδομάδα κάνω μία προπόνηση τύπου WOD, που είναι αερόβιο και λίγο πιο εξαντλητικό. Γυμνάζομαι τρεις φορές την εβδομάδα, από μία ώρα. Αυτή είναι η γυμναστική μου. 

> Πώς βρίσκεις κίνητρο να σηκωθείς από τον καναπέ τις ημέρες που βαριέσαι να γυμναστείς - μήπως βρούμε κι εμείς;
Έχω πρόγραμμα και συγκεκριμένες ώρες. Ξέρω ότι Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή έχω προπόνηση. Βοηθάει επίσης το ότι έχω γυμναστή, τον ίδιο εδώ και 14 χρόνια, ε και δε γίνεται να μην πάω. Είναι σα να χάνω μάθημα σχολείου, δε χάνεται. Υπάρχουν ωστόσο μέρες που δε γουστάρω να πάω και αυτό που έχω να πω σε όσους το νιώθουν είναι ότι αν δεις ότι δεν το έχεις καθόλου, πας δηλαδή και δε σου βγαίνει, άστο, πήγαινε για καφέ. Είναι μία μέρα, θα περάσει. 

> Τι πρέπει να κάνει κανείς για να γίνει "φέτες" σχετικά γρήγορα; Ή τελοσπάντων πώς γραμμώνει κανείς πιο εύκολα;
Άμα έχεις συνέπεια και συνεχίζεις, παρατηρείς αλλαγή. Όλοι θέλουν να γίνουν "φέτες" γρήγορα και αυτό γίνεται με δύο τρόπους. Είτε αγωνίζεσαι, παλεύεις και παίζεις the long game ή το γυρνάς σε σκευάσματα και χημείες. Εγώ δεν είχα ποτέ καημό να είμαι "φέτες", δεν είχα ποτέ στη ζωή μου σχηματισμένους κοιλιακούς και δε με ενδιέφερε κιόλας. Οπότε όποιος θέλει να γίνει "φέτες", να προσέξει τη διατροφή του, να πηγαίνει συχνά στο γυμναστήριο και να έχει υπομονή. 

> Τρως όλα αυτά που ποστάρεις στο Instagram ότι φτιάχνεις; Και αν ναι, πώς παραμένεις τόσο fit -τουλάχιστον όπως σε βλέπουμε;
Σίγουρα έχω καλό μεταβολισμό αλλά τρώω με μέτρο. Εσείς βλέπετε μία άλλη εικόνα. Για παράδειγμα δε θα δείτε αν φτιάξω φακές, θα δείτε μόνο τα λαχταριστά. Ωστόσο ναι, τα τρώω. Κερνάω βέβαια πολλά από αυτά σε φίλους, τρώει η οικογένειά μου και πάω πακέτα στους γονείς μου. 

> Ποια είναι η γνώμη σου για τη διαλειμματική νηστεία;
Τη δοκίμασα όταν ήταν στην αρχή, πριν γίνει μόδα. Έχω φτάσει μέχρι και 72 ώρες μόνο με νερό και καφέ γιατί ήθελα να δω πώς είναι. Η γνώμη μου είναι να κάνει ό,τι θέλει ο καθένας και όχι να ακολουθεί το πρόγραμμα κάποιου άλλου. Όλα θέλουν μέτρο, ακόμα και η γυμναστική και το νερό. Το κυριότερο είναι να νιώθεις καλά εσύ με τον εαυτό σου.

Σάββας Πούμπουρας Βασίλης Μαντάς

> Και δηλαδή τι τρως; Τι πρόγραμμα διατροφής ακολουθείς; 
Δεν τρώω καθόλου όσπρια και πολλές φορές κάνω skip ένα γεύμα. Παλιά είχα άγχος να μη χάσω κιλά και να τρώω πολύ, κάτι που ήταν πολύ αγχωτικό. Έφτασα όμως σε ένα σημείο που είπα ότι δε με ενδιαφέρει. Μου αρέσει όπως είμαι και δεν είμαι υποχρεωμένος να τρώω τρία και τέσσερα γεύματα μέσα στην ημέρα, ούτε ενδιάμεσα. Πρωινό συνήθως δεν τρώω, το φαγητό μου θα είναι από τις 12 και μετά και θα φάω το κανονικό μου γεύμα -που μπορεί να είναι οτιδήποτε-, το μεσημεροαπόγευμα. Το βράδυ είναι πολλές φορές που δεν τρώω καθόλου. 

> Ποιος είναι ο μεγαλύτερος μύθος και ποια η μεγαλύτερη αλήθεια για τη γυμναστική;
Το ότι μπορείς να φτάσεις γρήγορα εκεί που θέλεις είναι ο μεγαλύτερος μύθος, θέλει δουλειά και κόπο, όπως όλα τα πράγματα στη ζωή. Και αυτή είναι και η μεγαλύτερη αλήθεια, "no pain no gain".

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr