Αποκτώντας τους κοιλιακούς των ονείρων σου με 7λεπτη προπόνηση

7 λεπτά και κανένας εξοπλισμός. Το 'χεις;

"Θέλω κοιλιακούς και τους θέλω γρήγορα". Αυτή η επιθυμία και σκέψη φαίνεται πως είναι κάτι που μοιράζονται πολλοί, πολύ συχνά. Όλοι θέλουμε γρήγορα αποτελέσματα και είναι λογικό, είναι όμως εφικτό;

Όπως όλα δείχνουν, είναι. Και πιο γρήγορα μάλιστα από αυτό που έχεις φανταστεί. Ε ναι λοιπόν, μέσα σε 7 λεπτά μπορείς να αποκτήσεις τους κοιλιακούς των ονείρων σου. Αρκεί φυσικά να ακολουθήσεις κατά γράμμα τις παρακάτω ασκήσεις που δε χρειάζονται καν εξοπλισμό.

1. Reverse frog swipes

Αυτή η άσκηση με το ιδιαίτερο όνομα, φαίνεται πως είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική για την κάτω κοιλιακή χώρα αφού θα σε κάνει να κινήσεις τη λεκάνη σου προς τους ώμους σου. Πώς γίνεται αυτό; Ξαπλώνεις απλώς με τα γόνατά σου λυγισμένα και τα πέλματα των ποδιών σου ενωμένα. Χωρίς να μετακινήσεις τον κορμό σου, φέρνεις τη λεκάνη προς τους ώμους σου, χωρίς φυσικά τη βοήθεια των ποδιών σου. 

2. Σανίδα με περιστροφή κορμού και κίνηση γονάτου

Όταν μιλάμε για κοιλιακούς, δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάς τους λοξούς. Για να τους γυμνάσεις λοιπόν, μία εύκολη και αποτελεσματική άσκηση είναι η σανίδα με περιστροφή. Κάνεις σανίδα και περιστρέφεις δηλαδή τη μία σου πλευρά "ρίχνοντας" τους γοφούς σου αλλά κρατώντας τους ώμους σου άκαμπτους. Επιστρέφοντας στην αρχική θέση φέρνεις ένα από τα γόνατα προς τον αγκώνα και μετά επαναλαμβάνεις από την άλλη πλευρά. 

3. V-abs ή V-ups

Σε αυτήν την άσκηση ο σκοπός είναι να φέρεις το πάνω και το κάτω μέρος του σώματός σου πιο κοντά. Ενώ δηλαδή είσαι τελείως ξαπλωμένος και τεντωμένος, κάνεις έναν κοιλιακό σηκώνοντας το ένα πόδι και περνώντας τα χέρια σου πίσω από αυτό. Έπειτα επιστρέφεις στην αρχική θέση, επαναλαμβάνεις με το αντίθετο πόδι και μετά και με τα δύο ταυτόχρονα.

4. Sledgehammer ή hammer exercise

Και τώρα, κάνουμε το "σφυρί". Επιστρέφοντας στην εκγύμναση των λοξών κοιλιακών έχουμε άλλη μία άσκηση που περιλαμβάνει περιστροφική κίνηση και που μπορεί να τονώσει τόσο τους λοξούς όσο και τους άνω κοιλιακούς. Ξαπλώνεις έχοντας τα δυο σου χέρια ενωμένα. Κάνεις έναν κοιλιακό και καθώς ανεβαίνεις φέρνεις τα χέρια σου με δύναμη στο ένα σου πλευρό. Και εναλλάσσεις. 

5. Roll up 

Αυτή η άσκηση θυμίζει pilates αλλά μοιάζει αναγκαία για τον κορμό και τη σωματική πειθαρχία. Εντελώς τεντωμένος, ανεβαίνεις σφίγγοντας τον πυρήνα σου, μέχρι να ακουμπήσεις τα πόδια σου με τα χέρια σου. Όταν αρχίσεις να κατεβαίνεις, θα πρέπει να το κάνεις πολύ αργά και ελεγχόμενα, ούτως ώστε να δουλέψεις περισσότερο τους κοιλιακούς σου.

Και αν νιώθεις πως δεν τα εξηγήσαμε καλά, τότε σου έχουμε και βίντεο: 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Πού και σε ποια ακίνητα επενδύουν οι εκατομμυριούχοι στη χώρα μας

Οι ξένοι επενδυτές καθώς και οι Έλληνες ομογενείς που αναζητούν κατοικίες στην Ελλάδα προέρχονται συνήθως από Ευρωπαϊκές χώρες.

Ένας οδηγός για να σχεδιάσεις το Πασχαλινό σου ταξίδι στην Ελλάδα

Οι προορισμοί σε βουνό, θάλασσα αλλά και τις πόλεις γιορτάζουν το φετινό Μαγιάτικο Πάσχα τελετουργικά και τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια έχουν ετοιμάσει ξεχωριστά πακέτα, προσφορές και μενού.

Η ιστορία της Lamborghini

Μία ημέρα σαν τη σημερινή, το 1916, ερχόταν στη ζωή ο Ferruccio Lamborghini. Και αυτή είναι η ιστορία του εμβληματικού brand που δημιούργησε.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τι είναι η δίαιτα BRAT και γιατί αξίζει μία ευκαιρία

Πώς θα ακολουθήσεις τη δίαιτα που θα ηρεμήσει τον οργανισμό σου από τη διάρροια και τους εμετούς.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα χόμπι που δείχνουν ότι είμαστε εξυπνότεροι από το μέσο όρο

Η επιστήμη μίλησε: Είμαστε ευφυέστεροι από τους υπόλοιπους ανάλογα με το πώς περνάμε τον ελεύθερό μας χρόνο.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

H τεχνητή νοημοσύνη βοηθά την Amazon να γλιτώσει 500.000 τόνους συσκευασίας

O κολοσσός του λιανεμπορίου εγκαινίασε το 2019 το δικό της μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης προκειμένου να μειώσει τα απορρίμματα συσκευασίας