Πώς η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να κάνει πιο αποτελεσματική την προπόνησή σου

Μερικές εφαρμογές και wearables με τεχνητή νοημοσύνη για να ασκηθείς πιο αποτελεσματικά.

Ο ρόλος της τεχνητής νοημοσύνης (AI) στη προπόνηση δεν είναι να καταργήσει τον -αναντικατάστατο- προσωπικό γυμναστή, αλλά να βελτιώσει την πρόοδό μας με μετρήσιμο τρόπο. Έχουμε γίνει μάρτυρες της χρήσης AI σε διάφορες πτυχές της ζωής μας, καθώς αναδιαμορφώνει τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνούμε, εργαζόμαστε, παίζουμε, καταναλώνουμε πληροφορίες και πλοηγούμαστε στον κόσμο.

Από τους εικονικούς βοηθούς που απαντούν σε ερωτήματα, μέχρι τους αλγόριθμους που προσαρμόζουν το περιεχόμενο και τις εφαρμογές που βοηθούν στις χρηματοοικονομικές επενδύσεις και στη διάγνωση της υγείας, ο αντίκτυπος της AI είναι αναμφισβήτητος. Τώρα, ο τομέας της γυμναστικής αγκαλιάζει τη δύναμη των big data για την κατανόηση της συμπεριφοράς των καταναλωτών, των προτιμήσεων και των μετρήσεων απόδοσης.

Στην επιδίωξη ενός πιο υγιεινού και αθλητικού τρόπου ζωής, οι καινοτομίες που βασίζονται στην AI τραβούν την προσοχή, καθώς εστιάζουν στην εξατομίκευση. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτά τα εργαλεία δεν μπορούν να αναπαραγάγουν την οπτική ενός προσωπικού γυμναστή, αλλά προσφέρουν σημαντική υποστήριξη για την ατομική πρόοδο.

Εφαρμογές με τεχνητή νοημοσύνη που επαναπροσδιορίζουν τις προπονήσεις

Apple Fitness+: Ενσωματωμένο άψογα στο Apple Watch, παρέχει μετρήσεις σε πραγματικό χρόνο και προσαρμόσιμες συνεδρίες προπόνησης σε 4K Ultra HD.

Google Fit: Εξατομικευμένες συμβουλές και προπονήσεις με βάση το ιστορικό δραστηριότητας και την κατάσταση της υγείας σας, με Cardio Points, ευθυγραμμισμένα με τις συστάσεις του ΠΟΥ.

Centr: Με την υποστήριξη του Chris Hemsworth, συνδυάζει άσκηση, προγραμματισμό γευμάτων και μια ολιστική προσέγγιση.

HWPO Training: Σχεδιασμένο από τον Mat Fraser, ανταποκρίνεται σε διάφορα επίπεδα φυσικής κατάστασης και χρονικούς περιορισμούς.

Runna: Ιδανικό για δρομείς όλων των επιπέδων, προσφέροντας εξατομικευμένα σχέδια προπόνησης και παρακολούθηση της προόδου.

Map My Run: Παρακολουθεί και χαρτογραφεί διαδρομές τρεξίματος με στατιστικά στοιχεία σε πραγματικό χρόνο.

Jefit: Ιδανικό για προπόνηση ενδυνάμωσης, επιτρέποντας την καταγραφή και την παρακολούθηση της προπόνησης.

Τα wearables και η επανάσταση της Τεχνητής Νοημοσύνης

Αυτά τα εργαλεία με βάση την τεχνητή νοημοσύνη συμπληρώνουν την ανθρώπινη επαφή στη γυμναστική, προσφέροντας μια πιο συνδεδεμένη και αποτελεσματική εμπειρία προπόνησης.

Smartwatches: Πέρα από την παρακολούθηση των βασικών στοιχείων, προσφέρουν στατιστικά στοιχεία απόδοσης σε πραγματικό χρόνο και προτείνουν διαστήματα ανάπαυσης.

Έξυπνα αθλητικά ενδύματα: Η Sensoria Fitness πρωτοπορεί με αθλητικά ρούχα που ενσωματώνουν AI και μεταδίδουν μετρήσεις σε πραγματικό χρόνο για να καθοδηγούν εξατομικευμένα σχέδια προπόνησης.

Έξυπνα γυμναστήρια: Οι Tonal και Mirror επαναπροσδιορίζουν τις οικιακές προπονήσεις με ρυθμιζόμενους βραχίονες καλωδίων και ενσωμάτωση εφαρμογών γυμναστικής.

Έξυπνα μηχανήματα: Τα ποδήλατα της Peloton και τα κωπηλατικά μηχανήματα της NordicTrack προσφέρουν εικονικές διαδρομές παγκοσμίως μέσω των χαρτών Google.

Έξυπνα βάρη: Το Jaxjot KettlebellConnect™ 2.0 προσαρμόζεται από 5 έως 20 κιλά σε δευτερόλεπτα, παρακολουθώντας τις επαναλήψεις, το βάρος και τα σετ.

Έξυπνοι αισθητήρες: Το Footbar μετρά διάφορες μετρήσεις επικυρωμένες από την ολλανδική ποδοσφαιρική ομοσπονδία, παρέχοντας λεπτομερή ανάλυση του παιχνιδιού.

Το μέλλον ενός πιο υγιεινού τρόπου ζωής συνδυάζει απρόσκοπτα την τεχνολογία με την προσωπική ανάπτυξη.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Αποχώρηση 'βόμβα' του Adrian Newey από τη Red Bull

Σε κατάσταση αποσύνθεσης βρίσκεται η Red Bull καθώς όπως όλα δείχνουν ο Adrian Newey έχει ήδη αποφασίσει να αποχωρήσει στο τέλος της τρέχουσας περιόδου.

Γραφει TopGear

Προπόνηση για μεγαλύτερη και καλύτερη ζωή

Επιστήμονες κατέληξαν στη μακροβιοτική προπόνηση που θα ωφελήσει τόσο την ποιότητα όσο και τη διάρκεια της ζωής σου.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Μια φορά κι έναν καιρό, ο κόσμος μας δημιουργήθηκε

Όσα πρέπει να γνωρίζεις για τον γερμανό μαθηματικό και αστρονόμο Johannes Kepler, που διατύπωσε τη σχετική θεωρία.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Μια ματιά στην ολοκαίνουργια και άκρως εντυπωσιακή Porsche Cayenne GTS

Η Porsche συμπληρώνει τη σειρά μοντέλων της Cayenne, η οποία ανανεώθηκε ριζικά το 2023, με τα νέα, ασύγκριτα δυναμικά μοντέλα GTS.

Οι Pet Shop Boys βρίσκουν 'απογοητευτική' τη μουσική της Taylor Swift

O Neil Tennant είπε αυτό που σκεφτόμαστε κι εμείς, καιρό τώρα.

Η Sophia Bush έκανε coming out ως queer και πλέον 'μπορεί να αναπνεύσει'

Η Brook Davis του One Tree Hill μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά της σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Γραφει Γεωργια Πρεζα