Οι τροφές που πρέπει να αποχαιρετήσεις αν θες να χάσεις βάρος

Το Harvard συγκέντρωσε τις τροφές που στέκονται εμπόδιο στην προσπάθειά σου.

Η απώλεια βάρους είναι ένα ζήτημα που απασχολεί πολλούς. Καλώς ή κακώς, το να αδυνατίσει κανείς απαιτεί πολλές θυσίες ωστόσο σίγουρα, δεν είναι ακατόρθωτο ούτε χρειάζεται υπεράνθρωπη προσπάθεια. Με υπομονή, επιμονή, προσήλωση στον στόχο και πρόγραμμα, όλα μπορούν να συμβούν εύκολα. Ναι, ακόμα και να αποχαιρετήσεις μια για πάντα το βάρος που δε θες.

Το Πανεπιστήμιο του Harvard λοιπόν, έρχεται να δώσει μία αρκετά βοηθητική λίστα σε όσους θέλουν να χάσουν βάρος, αποκαλύπτοντας τις τροφές που πρέπει να αποχαιρετήσεις αν πραγματικά θέλεις να δεις το σώμα σου να αλλάζει προς το καλύτερο. Με λίγα λόγια, το Harvard συγκέντρωσε τις τροφές που μπορούν να σταθούν εμπόδιο στην προσπάθειά σου για απώλεια βάρους και εμείς, σου τις παρουσιάζουμε. 

1. Άσπρο ψωμί 

Το λευκό ψωμί φαίνεται πως για την απώλεια βάρους λειτουργεί όπως ακριβώς και η ζάχαρη, ανασταλτικά. Θα σου λέγαμε να το αφαιρέσεις τελείως από τη διατροφή σου αλλά αν πραγματικά δε μπορείς χωρίς αυτό, τότε απλώς μείωσε την ποσότητα που καταναλώνεις. 

2. Επεξεργασμένα τρόφιμα και κρέατα 

Εκτός του ότι δεν είναι ωφέλιμα για κανενός τη διατροφή, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει συσχετίσει τα επεξεργασμένα τρόφιμα και κρέατα με αυξημένο κίνδυνο καρκίνου. Η μείωση της πρόσληψής τους άρα, φαίνεται πραγματικά πως είναι ζωτικής σημασίας.

3. Fast food 

Λυπόμαστε που το λέμε αλλά το fast food δε γινόταν να λείπει από αυτή τη λίστα. Είναι γνωστό πια πως το "βρώμικο" φαγητό απ'έξω μπορεί να φτάσει μέχρι και τις 1.300 θερμίδες, που αντιπροσωπεύουν το 60% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης. 

4. Χυμοί και αναψυκτικά

Τα ροφήματα αυτά είναι πλούσια σε ζάχαρη και σίγουρα, καθόλου βοηθητικά για την απώλεια βάρους. Επιπλέον, τα ανθρακούχα αναψυκτικά μπορούν να συμβάλλουν στο φούσκωμα της κοιλιάς κάτι που σίγουρα, δεν επιθυμεί κανείς. 

5. Τηγανητές πατάτες

Για το τέλος, αφήσαμε το καλύτερο. Ήξερες βέβαια ότι έρχεται και αυτό. Σύμφωνα με το Harvard, οι τηγανητές πατάτες συνδέονται άμεσα με την παχυσαρκία ενώ ακόμη και μερικές μπουκιές, μπορούν να προσθέσουν στη διατροφή σου μέχρι και 330 θερμίδες.  

Στα καλά νέα πάντως, αναφορικά με τις τηγανητές πατάτες, είναι πως κάποιοι ειδικοί διαφωνούν με τα παραπάνω, υποστηρίζοντας πως μπορούν να καταναλωθούν με μέτρο, ειδικά αν συνοδεύονται από λαχανικά και πρωτεΐνες. Ούτως ή άλλως όμως, αυτό ισχύει για όλα όσα αναφέρονται στη λίστα του Harvard. Το ότι θέλεις να αποκτήσεις μία πιο υγιεινή διατροφή, είτε για να χάσεις βάρος είτε όχι, αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να κάνεις υπερβολές. Η αποχή άλλωστε από τα πράγματα δεν έκανε ποτέ καλό, σε κανέναν. 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η ιστορία της Lamborghini

Μία ημέρα σαν τη σημερινή, το 1916, ερχόταν στη ζωή ο Ferruccio Lamborghini. Και αυτή είναι η ιστορία του εμβληματικού brand που δημιούργησε.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τι είναι η δίαιτα BRAT και γιατί αξίζει μία ευκαιρία

Πώς θα ακολουθήσεις τη δίαιτα που θα ηρεμήσει τον οργανισμό σου από τη διάρροια και τους εμετούς.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα χόμπι που δείχνουν ότι είμαστε εξυπνότεροι από το μέσο όρο

Η επιστήμη μίλησε: Είμαστε ευφυέστεροι από τους υπόλοιπους ανάλογα με το πώς περνάμε τον ελεύθερό μας χρόνο.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

H τεχνητή νοημοσύνη βοηθά την Amazon να γλιτώσει 500.000 τόνους συσκευασίας

O κολοσσός του λιανεμπορίου εγκαινίασε το 2019 το δικό της μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης προκειμένου να μειώσει τα απορρίμματα συσκευασίας

Αποχώρηση 'βόμβα' του Adrian Newey από τη Red Bull

Σε κατάσταση αποσύνθεσης βρίσκεται η Red Bull καθώς όπως όλα δείχνουν ο Adrian Newey έχει ήδη αποφασίσει να αποχωρήσει στο τέλος της τρέχουσας περιόδου.

Γραφει TopGear

Προπόνηση για μεγαλύτερη και καλύτερη ζωή

Επιστήμονες κατέληξαν στη μακροβιοτική προπόνηση που θα ωφελήσει τόσο την ποιότητα όσο και τη διάρκεια της ζωής σου.

Γραφει Γιαννης Σπανος