5 τρόποι για να προσέξεις τη διατροφή σου χωρίς να το καταλαβαίνεις

Το γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ στραγγιστό κάνει την ισορροπημένη διατροφή πιο εύκολη και κυρίως, πιο απολαυστική από ποτέ.

Το σύμπαν μας είναι γεμάτο από κάποιες απόλυτες, οικουμενικές και πραγματικά κατάφωρες αδικίες. Η σοκολάτα παχαίνει, το μπρόκολο κάνει καλό. Τα μακαρόνια πρέπει να τα τρως με μέτρο, ενώ τα μαρούλια μπορείς να τα καταναλώνεις με το κιλό και όλα καλά. Μπορούμε να γράψουμε ολόκληρο τόμο με τέτοια παραδείγματα, όμως, θα σταματήσουμε εδώ και αυτό, γιατί μέσα σε όλα αυτά υπάρχει μία αχτίδα φωτός στην υγιεινή διατροφή, ένα glitch στο μάτριξ που έχει αψηφήσει τους νόμους της φύσης και λέγεται γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ στραγγιστό.

Έχει όλα όσα θέλουμε και όλα όσα χρειαζόμαστε. Είναι νόστιμο, είναι και θρεπτικό. Είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη, είναι και χορταστικό... Με πιο απλά λόγια, σύμπαν - γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ στραγγιστό: 0-1.

5 τρόποι για να προσέξεις τη διατροφή σου χωρίς να το καταλαβαίνεις

Ειδικότερα, για όσους ακολουθούν -ή έστω προσπαθούν να ακολουθήσουν- μία ισορροπημένη διατροφή, το γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ στραγγιστό είναι ο πιο ισχυρός σύμμαχός τους, κατά της πείνας και της λιγούρας. Κρεμώδες και γευστικό μπορεί να αξιοποιηθεί στην πλειονότητα των γευμάτων και, φυσικά, να αντικαταστήσει λιγότερο υγιεινά συστατικά, όπως λιπαρές σάλτσες και κρέμες χωρίς να χάσουν από τη νοστιμιά τους.

Παρακάτω θα βρεις 5 τρόπους για να εντάξεις αυτό το θρεπτικό (και συμπαντικό) hack στα γεύματά σου και, κυριολεκτικά, να μην καταλάβεις καν ότι κάνεις διατροφή:

Ένα χορταστικό πρωινό

Βασική αρχή μίας ισορροπημένης διατροφής είναι το πρωινό. Το γιαούρτι αποτελεί την τέλεια βάση για τη βρώμη, τα δημητριακά ή τα φρούτα σου, ενώ μπορείς να το απολαύσεις και στο σπίτι, αλλά και στο γραφείο. 

Δωδώνη

Το τέλειο, κρεμώδες smoothie

Για κάποιους το να απολαμβάνουν πρωτεϊνικά smoothies είναι ο κύριος λόγος που πηγαίνουν γυμναστήριο. Ένας εύκολος τρόπος να αυξήσεις την ποσότητα της πρωτεΐνης στο ρόφημά σου, είναι να προσθέσεις σε αυτό γιαούρτι, χαρίζοντας του παράλληλα, έξτρα γεύση και "σώμα".

Η γευστική ενναλακτική της κρέμας γάλακτος

Η κρέμα γάλακτος είναι πλούσια σε λιπαρά και βαραίνει αρκετά το στομάχι. Η τέλεια εναλλακτική της είναι το γιαούρτι, είτε οργανώνεις μεξικανική βραδιά στο σπίτι και θέλεις να αντικαταστήσεις το sour cream στα fajitas σου, είτε δοκιμάζεις μία νέα συνταγή ζυμαρικών και αναζητάς μία πιο ελαφριά και κρεμώδη σάλτσα.

Healthy και απολαυστικά γλυκά

Ποιος είπε πως μία υγιεινή διατροφή δε μπορεί να περιλαμβάνει γλυκά; Αν δυσκολεύεσαι να αποχωριστείς το γλυκάκι μέσα στη μέρα σου, τότε σίγουρα μπορείς να επωφεληθείς από το γιαούρτι. Εμείς στο προτείνουμε, ως κρεμώδες topping στα άκρως μυρωδάτα και χειμωνιάτικα cinnamon rolls και γιατί όχι, στις μους σοκολάτας που τόσο λαχταράς.

Δωδώνη

Dip πρωτεΐνης για κάθε στιγμή

Όταν μιλάμε για υγειινό dip, πλούσιο σε πρωτεΐνη, το γιαούρτι αποτελεί μονόδρομο: Στη γλυκιά εκδοχή του μαζί με μέλι, φυστικοβούτυρο και κανέλλα για να βουτάς μήλα ή ό,τι άλλο φρούτο επιθυμείς, ή στην αλμυρή εκδοχή του, με σκόνη σκόρδου, πάπρικα και μπόλικο πιπέρι για να απολαμβάνεις ως side, όταν παρακολουθείς ποδοσφαιρικούς αγώνες, στην τηλεόραση.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr