Ο ιδανικός τύπος προπόνησης για να χάσεις λίπος

Το απλό είδος άσκησης που πρέπει να ενσωματώσεις στην προπόνησή σου χθες.

Γράφει: Γιάννης Σπανός 01 Δεκεμβρίου 2023

Πολλοί είναι αυτοί που λανθασμένα πιστεύουν ότι όταν χάνεις λίπος χάνεις απαραίτητα και μύες. Ναι, αυτό είναι κάτι που μπορεί να συμβεί αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν το θέλει κανείς ενώ μπορεί εύκολα να αποφευχθεί. Πώς; Μα φυσικά με το κατάλληλο είδος άσκησης. Συγκεκριμένα, αν θέλεις να χάσεις λίπος, δίχως ωστόσο να "χαλάσεις" την προπόνησή σου, τότε πρέπει απλώς να ενσωματώσεις στο πρόγραμμά σου τη ζώνη 2 cardio. 

Η ζώνη 2 cardio είναι ένα είδος άσκησης της οποίας η ένταση καθορίζεται από τον καρδιακό ρυθμό. Ειδικότερα, η προπόνηση αυτή δεν αποτελεί κάποια ιδιαίτερη πρόκληση για το σώμα, με τον καρδιακό ρυθμό να φτάνει μέχρι και στο 60 ή 70%. Συνεπώς, μετά το τέλος της άσκησης δε θα είσαι κομμάτια. 

Και αν αναρωτιέσαι ποια είναι τα οφέλη της άσκησης, τότε αυτό που έχουμε να πούμε είναι πως θα σε βοηθήσει ιδιαίτερα πολύ να χτίσεις σταδιακά μία καλή cardio βάση, που θα φανεί ιδιαίτερα ευεργετική στην υγεία σου και φυσικά, στη φυσική σου κατάσταση. Με το πέρασμα του χρόνου μάλιστα, θα δεις πως θα βρίσκεσαι όλο και πιο κοντά στα επιθυμητά αποτελέσματα μιας που θα είσαι σε θέση να προπονείσαι πολύ πιο σκληρά, και με άλλα είδη ασκήσεων. 

Πώς όμως ξέρεις ότι βρίσκεσαι στη ζώνη 2 cardio;

Σε αυτό θα σε βοηθήσει το μόνιτορ καρδιάς ή ένα smart watch. Βέβαια, υπάρχει και πιο απλός τρόπος. Μπορείς απλώς να βαθμολογείς τη δυσκολία κάθε άσκησης, με μέγιστο βαθμό το 10, και να επιλέγεις συνειδητά να κάνεις τις ασκήσεις που έχουν βαθμό δυσκολίας 3. Σε αυτές τις ασκήσεις συμπεριλαμβάνεται το περπάτημα, το ποδήλατο αλλά και πολλές αερόβιες ασκήσεις. Αξίζει να σημειωθεί πως η ζώνη 2 cardio συνιστάται να γίνεται τρεις φορές την εβδομάδα, ειδικά αν κάποιος προσπαθεί πολύ να χάσει λίπος.

Και μην ξεχνάς, με τον τρόπο αυτόν δεν πρόκειται να χάσεις κανέναν μυ ενώ θα βελτιώσεις κατά πολύ την καρδιοαναπνευστική σου υγεία. 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Γιάννης Στάνκογλου δεν έχει πια απωθημένα

Ο ηθοποιός, φέτος γιόρτασε τα 50 του και το δώρο που έκανε στον εαυτό του ήταν να του προσφέρει ένα μικρό διάλειμμα από το θέατρο.

Μία σπάνια φωτογραφία του Παναγιώτη Φασούλα με την οικογένειά του

Ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας σε ένα σπάνιο στιγμιότυπο με τη σύζυγό του και την κόρη τους.

H ηλεκτρική Formula E είναι και επισήμως ταχύτερη από την F1

Το πιο σημαντικό είναι ότι το αυτοκίνητο θα κάνει πλέον χρήση του μπροστινού συστήματος κίνησης.

Γραφει TopGear

Τρία θρεπτικά συστατικά που κάνουν το σπέρμα ισχυρότερο

Όπως όλα δείχνουν, η κακή διατροφή μπορεί να επηρεάσει την ποιότητά του.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τι δεν πρέπει να googlάρεις για το καλό σου

Για παράδειμα, δεν είναι πολύ καλή ιδέα να ψάχνεις πώς μπορείς να ξεφορτωθείς ένα πτώμα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Από ό,τι φαίνεται, το 'κλειδί' για να χάσουμε λίπος βρίσκεται στο μυαλό μας

Δεν έχει νόημα να ξεκινήσεις την προσπάθεια, αν δεν έχεις τη σωστή νοοτροπία.

Γραφει Γιαννης Σπανος