Οι 7 πρωινές συνήθειες των επιτυχημένων ανθρώπων

Το να τσεκάρεις το Instagram πριν καλά καλά ανοίξεις τα μάτια σου σίγουρα δεν είναι μία από αυτές.

Γράφει: Γιάννης Σπανός 10 Ιανουαρίου 2024

Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό από τη δύναμη της συνήθειας. Όπως δεν υπάρχει και τίποτα πιο σημαντικό από το πρωινό γεύμα. Συνδυαστικά λοιπόν, έχουμε να σου πούμε πως η πρωινή ρουτίνα ρυθμίζει ολόκληρη τη ζωή σου. 

Αν μία αποτελεσματική ζωή σε ενδιαφέρει, τότε μείνε για να διαβάσεις τις 7 πρωινές συνήθειες των επιτυχημένων ανθρώπων

1. Πιες τσάι και όχι καφέ 

Ναι, οι λάτρεις του καφέ είναι πολλοί. Και η αλήθεια είναι ότι δεν είναι εύκολο να απαρνηθείς τον πρωινό καφέ ωστόσο, μπορείς να κάνεις μία προσπάθεια και να πάρεις την απαραίτητη δόση καφεΐνης από το τσάι. To ρόφημα αυτό θα βοηθήσει στην ενέργειά σου, και συνεπώς στη διάθεσή σου, ενισχύοντας παράλληλα και το ανοσοποιητικό σου σύστημα.

2. Ξύπνα νωρίς 

Δε λέμε να ξυπνήσεις στα άγρια χαράματα λες και δουλεύεις σε φούρνο, αλλά σήκω αρκετά νωρίς ώστε να μπορείς να κινηθείς με άνεση χρόνου και χωρίς βιασύνη. Αυτό θα σε βοηθήσει να αισθανθείς πιο συγκεντρωμένος και παραγωγικός καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας. Το ίδιο κάνει και ο Tim Cook, διευθύνων σύμβουλος της Apple, αλλά και η Michelle Obama. 

3. Κάνε διαλογισμό 

Ο διαλογισμός μπορεί να μην είναι για όλους αλλά, δε χάνεις τίποτα να τον δοκιμάσεις. Αφιέρωσε τα πρώτα λεπτά της ημέρας σε αυτόν και προσπάθησε έτσι να εξασκήσεις τη συνείδησή σου. Στην ουσία, πρέπει να διώξεις όλες τις κακές σκέψεις από το μυαλό σου, κάνοντας μία "επανεκκίνηση". 

4. Κάνε γυμναστική 

Η γυμναστική είναι ένας υπέροχος τρόπος για να ξεκινήσεις την ημέρα σου. Ακόμη και δέκα λεπτά άσκησης μπορούν να σου δώσουν τις ενδορφίνες που χρειάζεσαι για να αντιμετωπίσεις τις ευθύνες της καθημερινότητας χαρίζοντάς σου μάλιστα, μπόλικη ενέργεια. 

5. Απόφυγε τα social media 

Το πρώτο πράγμα που κάνουν σχεδόν όλοι μόλις ξυπνήσουν είναι να τσεκάρουν το κινητό τους και τις ειδοποιήσεις. Σύμφωνα με έρευνες όμως, τα κοινωνικά δίκτυα αυξάνουν τα επίπεδα του άγχους και αυτό σίγουρα, είναι κάτι που δε θες να συμβεί. Απόφυγέ τα λοιπόν όσο μπορείς ή τουλάχιστον, μην ασχολείσαι με αυτά προτού ανοίξεις καλά καλά τα μάτια σου. 

6. Κάνε όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες της ημέρας από το προηγούμενο βράδυ 

Ο σκοπός είναι να μην ξεκινάς την ημέρα σου με άγχος. Έτσι, αν για παράδειγμα έχεις σιδερώσει τα ρούχα σου και έχεις φτιάξει το φαγητό σου από το προηγούμενο βράδυ, δε θα χρειάζεται να τρέχεις το πρωί να προλάβεις. Αντίστοιχα, θα βρεις χρόνο να κάνεις κάτι από τα παραπάνω. 

7. Κάνε ένα κρύο ντους

Δύσκολο αλλά βοηθητικό. Σε αρκετές συνεντεύξεις του, ο επιχειρηματίας και συγγραφέας Tim Ferris έχει μιλήσει για το πόσο ωφέλιμο είναι ένα κρύο ντους το πρωί ή το να πλένεις το πρόσωπό σου με παγωμένο νερό. Και αυτό, γιατί το σοκ του κρύου νερού αυξάνει την ενέργεια, ξυπνώντας σώμα και μυαλό. 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Πού και σε ποια ακίνητα επενδύουν οι εκατομμυριούχοι στη χώρα μας

Οι ξένοι επενδυτές καθώς και οι Έλληνες ομογενείς που αναζητούν κατοικίες στην Ελλάδα προέρχονται συνήθως από Ευρωπαϊκές χώρες.

Ένας οδηγός για να σχεδιάσεις το Πασχαλινό σου ταξίδι στην Ελλάδα

Οι προορισμοί σε βουνό, θάλασσα αλλά και τις πόλεις γιορτάζουν το φετινό Μαγιάτικο Πάσχα τελετουργικά και τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια έχουν ετοιμάσει ξεχωριστά πακέτα, προσφορές και μενού.

Η ιστορία της Lamborghini

Μία ημέρα σαν τη σημερινή, το 1916, ερχόταν στη ζωή ο Ferruccio Lamborghini. Και αυτή είναι η ιστορία του εμβληματικού brand που δημιούργησε.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τι είναι η δίαιτα BRAT και γιατί αξίζει μία ευκαιρία

Πώς θα ακολουθήσεις τη δίαιτα που θα ηρεμήσει τον οργανισμό σου από τη διάρροια και τους εμετούς.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα χόμπι που δείχνουν ότι είμαστε εξυπνότεροι από το μέσο όρο

Η επιστήμη μίλησε: Είμαστε ευφυέστεροι από τους υπόλοιπους ανάλογα με το πώς περνάμε τον ελεύθερό μας χρόνο.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

H τεχνητή νοημοσύνη βοηθά την Amazon να γλιτώσει 500.000 τόνους συσκευασίας

O κολοσσός του λιανεμπορίου εγκαινίασε το 2019 το δικό της μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης προκειμένου να μειώσει τα απορρίμματα συσκευασίας