Οι τρεις ασκήσεις που χρειάζεσαι για να χάσεις κιλά, σύμφωνα με το Harvard

Οι επιστήμονες πάντα ξέρουν κάτι παραπάνω.

Γράφει: Γιάννης Σπανός 26 Ιανουαρίου 2024

Η πλειομετρική προπόνηση είναι η τέλεια φόρμουλα για τους άνδρες που θέλουν να αποκτήσουν δύναμη και να χάσουν βάρος γρήγορα και αποτελεσματικά. Το μυστικό; Σύντομες, έντονες ασκήσεις που περιλαμβάνουν μυϊκές διατάσεις στο κάτω μέρος του σώματος.

Το Harvard υποστηρίζει αυτήν την προσέγγιση, τονίζοντας την αποτελεσματικότητά της για τους κορυφαίους αθλητές, αλλά και για απλούς, καθημερινούς ανθρώπους.

Η πλειομετρική προπόνηση δεν βελτιώνει μόνο τη δύναμη, αλλά συμβάλλει επίσης στον συντονισμό, την ευκινησία και την ευλυγισία. Προσφέρει επίσης εξαιρετική αερόβια άσκηση. Το κλειδί είναι να εκτελείς τις ασκήσεις σωστά και προοδευτικά.

Σχοινάκι

Το αλτικό σχοινάκι είναι μια κλασική πλειομετρική άσκηση που βελτιώνει τη δύναμη, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ξεκίνησε με δύο λεπτά και αύξησε την ένταση με την πάροδο του χρόνου. Ακόμη και χωρίς σχοινάκι, η άσκηση αυτή είναι ένας ισχυρός ενεργοποιητής. Κάψε θερμίδες και βελτίωσε την αντοχή σου.

Εκτάσεις με άλματα

Πήδηξε προς τα εμπρός, στρίβοντας το σώμα σου για να ολοκληρώσεις μία επανάληψη. Αυτή η άσκηση δυναμώνει το κάτω μέρος του σώματός σου και μπορεί να προσαρμοστεί ανάλογα με το επίπεδο της φυσικής σου κατάστασης. Από μικρά άλματα μέχρι υπερπήδηση εμποδίων, αυτή η άσκηση προσφέρει ευελιξία. Εκτέλεσε πέντε έως δέκα άλματα ανά σετ και επανάλαβε έως και τρία σετ.

Πλευρικά άλματα

Μετακινήσου πλευρικά με τις προβολές για να δουλέψεις την ευκινησία σου. Εκτέλεσε σετ των 5 έως 15 επαναλήψεων, διατηρώντας τη στάση του σώματός σου και αποφεύγοντας να καμπουριάζεις. Αυτή η άσκηση όχι μόνο δυναμώνει, αλλά και καίει αποτελεσματικά θερμίδες.

Προφυλάξεις και σημαντικές συμβουλές

Πριν ενσωματώσεις αυτές τις ασκήσεις στο πρόγραμμά σου, είναι ζωτικής σημασίας να εξετάσεις το επίπεδο της φυσικής σου κατάστασης, ειδικά αν έχεις προβλήματα στα γόνατα, την πλάτη ή το ισχίο. Συμβουλεύσου έναν επαγγελματία για να αποφύγεις τραυματισμούς. Επίσης, χρησιμοποίησε μαλακές επιφάνειες για την απορρόφηση των κραδασμών και αύξησε σταδιακά την ένταση των αλμάτων.

Ανακάλυψε μια νέα διάσταση στην προπόνησή σου και μεταμόρφωσε το σώμα σου με τις ισχυρές πλειομετρικές ασκήσεις, που προτείνει το Harvard.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Πού και σε ποια ακίνητα επενδύουν οι εκατομμυριούχοι στη χώρα μας

Οι ξένοι επενδυτές καθώς και οι Έλληνες ομογενείς που αναζητούν κατοικίες στην Ελλάδα προέρχονται συνήθως από Ευρωπαϊκές χώρες.

Ένας οδηγός για να σχεδιάσεις το Πασχαλινό σου ταξίδι στην Ελλάδα

Οι προορισμοί σε βουνό, θάλασσα αλλά και τις πόλεις γιορτάζουν το φετινό Μαγιάτικο Πάσχα τελετουργικά και τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια έχουν ετοιμάσει ξεχωριστά πακέτα, προσφορές και μενού.

Η ιστορία της Lamborghini

Μία ημέρα σαν τη σημερινή, το 1916, ερχόταν στη ζωή ο Ferruccio Lamborghini. Και αυτή είναι η ιστορία του εμβληματικού brand που δημιούργησε.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τι είναι η δίαιτα BRAT και γιατί αξίζει μία ευκαιρία

Πώς θα ακολουθήσεις τη δίαιτα που θα ηρεμήσει τον οργανισμό σου από τη διάρροια και τους εμετούς.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα χόμπι που δείχνουν ότι είμαστε εξυπνότεροι από το μέσο όρο

Η επιστήμη μίλησε: Είμαστε ευφυέστεροι από τους υπόλοιπους ανάλογα με το πώς περνάμε τον ελεύθερό μας χρόνο.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

H τεχνητή νοημοσύνη βοηθά την Amazon να γλιτώσει 500.000 τόνους συσκευασίας

O κολοσσός του λιανεμπορίου εγκαινίασε το 2019 το δικό της μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης προκειμένου να μειώσει τα απορρίμματα συσκευασίας