Πώς θα επαναφέρετε στα χρόνια της COVID-19 την ηρεµία της όψης σας

Ο τρόμος που σπέρνει η πανδημία, δεν είναι ανάγκη να αποτυπώνεται στο πρόσωπό σας.

Γράφει: Esquire Editors 13 Φεβρουαρίου 2024

O φόβος για την ασφάλεια και την υγεία µας, ο πανικός από τις οικονοµικές επιπτώσεις του lockdown και η υποχρεωτική αποµόνωση µέσα στο σπίτι δηµιουργούν στην πλειοψηφία των ανθρώπων εµφανή σηµάδια στρες στο πρόσωπό τους.

"Ένα άτοµο που θέλει πραγµατικά να ξεχωρίζει, πρέπει να διαθέτει ψυχραιµία και ηρεµία των χαρακτηριστικών του. Όσο κι αν η εσωτερική ένταση είναι υψηλή, δεν υπάρχει λόγος να έχουµε βαθιές χαραγµένες γραµµές στο µέτωπο και ανάµεσα στα φρύδια", λέει η γνωστή δερµατολόγος-αφροδισιολόγος Αργυρή Μάργκη Καπελλάρη, τονίζοντας: "Φυσικά η λύση δεν είναι το Botox, το οποίο µπορεί να παγώσει την έκφρασή µας σαν µάσκα, αλλά οι ειδικές µικρο-ενέσεις υαλουρονικού οξέως µέσα στη ρυτίδα. Με αυτόν τον τρόπο, θα αντικρίζουµε µια εικόνα νηφαλιότητας κάθε φορά που κοιτάµε τον εαυτό µας στον καθρέφτη γεµίζοντας µε αυτοπεποίθηση".

Η κ. Καπελλάρη εξηγεί: "Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα φυσικό συστατικό του οργανισµού, που τοποθετεί η βιοτεχνολογία µε ασφάλεια µέσα σε µια σύριγγα για εφαρµογή από εκπαιδευµένους δερµατολόγους ή πλαστικούς χειρουργούς. Ειδικά τώρα που έχουµε τα νέας γενιάς υαλουρονικά µε τη δυναµική τεχνολογία RHA της TEOXANE, οι ρυτίδες γίνονται απαλές άµεσα και µε µεγαλύτερη ασφάλεια αποτελέσµατος. Η θεραπεία γίνεται στο ιατρείο και έχει διάρκεια σχεδόν ένα χρόνο".

Το άλλο µελανό σηµείο των καιρών, που οφείλεται στο υπερβολικό άγχος, είναι η έντονη απώλεια µαλλιών. "Αλλά πριν καταφύγει κάποιος σε επέµβαση µεταµόσχευσης µαλλιών, η επιστήµη της Δερµατολογίας έχει λύσεις µέσα από µια πληθώρα θεραπειών", λέει η κ. Καπελλάρη. "Κυρίαρχη θεραπεία αυτή τη στιγµή είναι η Platelet Rich Plasma therapy µε φυσικούς αυτόλογους παράγοντες, µια ελεγχόµενη διαδικασία που µετά από µια µικρή αιµοληψία και επεξεργασία, το "µαγικό φίλτρο” θα πυκνώσει το µαλλί σας ή, τουλάχιστον, θα καθυστερήσει την απώλεια. Η εφαρµογή συνδυάζεται µε θεραπεία laser (Low Level Light Therapy) και ανάλογα µε την περίπτωση, µε µεσοθεραπεία τριχωτού µε θρεπτικά διαλύµατα βιταµινών. Η κατάλληλη θεραπεία διαλέγεται µετά από σειρά ειδικών εξετάσεων για τον καθένα, για να προσαρµοστεί στις ανάγκες του".

*Ευχαριστούµε την Αργυρή Μάργκη Καπελλάρη, δερµατολόγο-αφροδισιολόγο (www.kapellari.gr).

Πώς θα επαναφέρετε στα χρόνια της COVID-19 την ηρεµία της όψης σας

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Αποχώρηση 'βόμβα' του Adrian Newey από τη Red Bull

Σε κατάσταση αποσύνθεσης βρίσκεται η Red Bull καθώς όπως όλα δείχνουν ο Adrian Newey έχει ήδη αποφασίσει να αποχωρήσει στο τέλος της τρέχουσας περιόδου.

Γραφει TopGear

Προπόνηση για μεγαλύτερη και καλύτερη ζωή

Επιστήμονες κατέληξαν στη μακροβιοτική προπόνηση που θα ωφελήσει τόσο την ποιότητα όσο και τη διάρκεια της ζωής σου.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Μια φορά κι έναν καιρό, ο κόσμος μας δημιουργήθηκε

Όσα πρέπει να γνωρίζεις για τον γερμανό μαθηματικό και αστρονόμο Johannes Kepler, που διατύπωσε τη σχετική θεωρία.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Μια ματιά στην ολοκαίνουργια και άκρως εντυπωσιακή Porsche Cayenne GTS

Η Porsche συμπληρώνει τη σειρά μοντέλων της Cayenne, η οποία ανανεώθηκε ριζικά το 2023, με τα νέα, ασύγκριτα δυναμικά μοντέλα GTS.

Οι Pet Shop Boys βρίσκουν 'απογοητευτική' τη μουσική της Taylor Swift

O Neil Tennant είπε αυτό που σκεφτόμαστε κι εμείς, καιρό τώρα.

Η Sophia Bush έκανε coming out ως queer και πλέον 'μπορεί να αναπνεύσει'

Η Brook Davis του One Tree Hill μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά της σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Γραφει Γεωργια Πρεζα