Δε χρειάζεται να 'καίγεσαι' στα βάρη για να χτίσεις κορμί, σύμφωνα με την επιστήμη

3 μυστικά για να δεις γρήγορα τα αποτελέσματα που θες.

Γράφει: Γιάννης Σπανός 20 Φεβρουαρίου 2024

Όλοι, ή τουλάχιστον όσοι πηγαίνουμε γυμναστήριο, για κάτι μυς παλεύουμε. Δίχως αμφιβολία, η μυική μάζα είναι ένα από τα πράγματα που απασχολούν τους περισσότερους από εμάς με τα βάρη, να είναι συχνά αυτά που προτιμώνται. 

Συγκεκριμένα, όσοι θέλουν να "χτίσουν" κορμί, ρίχνονται στα βάρη σα να μην υπάρχει αύριο με την επιστήμη, να διαφωνεί. Ειδικότερα, σύμφωνα με την επιστήμη, δε χρειάζεται να 'καιγόμαστε' σηκώνοντας ό,τι υπάρχει, αφού το μυστικό κρύβεται αλλού.

Για την ακρίβεια, οι ειδικοί λένε πως μυς χτίζεις εύκολα με τις επαναλήψεις. Άσε δηλαδή για λίγο τα πολλά βάρη στην άκρη και επικεντρώσου στα σετ. Ούτως ή άλλως, η ακριβής ποσότητα όγκου που χρειάζεσαι είναι μία συνεχής συζήτηση. 

Στη συνέχεια, οι ειδικοί εστιάζουν στη συνέπεια. Το να πηγαίνεις δηλαδή τακτικά στο γυμναστήριο είναι πολύ σημαντικό για τη μυική σου ανάπτυξη, και θα σε βοηθήσει σίγουρα να δεις τα αποτελέσματα που θες. Διατήρησε δηλαδή μία ρουτίνα και κάνε τη συνήθεια. Το σώμα σου, και φυσικά οι μυς σου, θα σε λατρέψουν. 

Τέλος, η επιστήμη υποστηρίζει πως είναι πολύ σημαντικό να κάνουμε ασκήσεις που μας ευχαριστούν και να μην επιμένουμε σε εκείνες που δε μας αρέσουν. Στο τέλος της ημέρας άλλωστε, η ψυχολογία παίζει σημαντικό ρόλο ακόμα και στη γυμναστική. 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η πρώτη μεξικανική βελτιωμένη Porsche έχει παρατσούκλι και λέγεται 'Mariachi'

Η συνεργασία του ιάπωνα καλλιτέχνη, Akira Nakai, και του ταλαντούχου Μεξικανού βελτιωτή, Juca, "γέννησε" την Porsche 911 RWB "Mariachi".

Γραφει Παυλος Κρουστης

Mark Zuckerberg, τι σου συμβαίνει;

Ο Mr. Facebook ξαφνικά δείχνει να ενδιαφέρεται για τα ρούχα που φοράει.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Κι αν η χρήση κάνναβης αλλάζει το DNA μας;

Σύμφωνα με μελέτη, η χρήση κάνναβης μπορεί να προκαλέσει αλλαγές στο επιγονιδίωμα του ανθρώπινου σώματος.