5 ασκήσεις που μάλλον κάνεις με λάθος τρόπο

Αν σου προκαλούν σύγχυση κάποιες ασκήσεις, προτίμησε να ρωτήσεις κάποιον, αντί να τα παρατήσεις.

Μην αφήνεις τον φόβο ότι δε θα τα πας καλά στο γυμναστήριο να εμποδίζει το "ταξίδι" σου στη γυμναστική. Πρόσφατες μελέτες στη Βρετανία αποκάλυψαν κάποια στοιχεία, που δίνουν μια εικόνα για όσους ξεκινούν να γυμνάζονται και δοκιμάζουν τις πρώτες τους ασκήσεις. Πρόκειται για στοιχεία που πιθανότατα αφορούν όλο τον κόσμο, άρα και την Ελλάδα.

Τα στοιχεία αποκαλύπτουν ότι τα άτομα πολλές φορές απέχουν από την άσκηση λόγω του ότι αισθάνονται εκτός τόπου και χρόνου. Για την αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος, η Live Football Tickets διεξήγαγε έρευνα σχετικά με τις ασκήσεις που μπορεί να προκαλέσουν σύγχυση σε κάποιον, με στόχο την παροχή καθοδήγησης και την ενίσχυση της αυτοπεποίθησης επάνω στην προπόνηση.

Ποιες είναι, λοιπόν, οι ασκήσεις που συχνά μπερδεύουν αυτούς που γυμνάζονται;

Σανίδα

Με πάνω από 2.900 αναζητήσεις στο Google Search τον περασμένο μήνα, η σανίδα φαίνεται απατηλά απλή, αλλά μπορεί να αποτελέσει πρόκληση, αν γίνει με λάθος τρόπο. Η διατήρηση μιας σταθερής και επίπεδης θέσης του σώματος, η εμπλοκή του κορμού και η τροποποίηση της έντασης είναι απαραίτητα στοιχεία. Η προσαρμογή του επιπέδου δυσκολίας είναι απολύτως αποδεκτή και ενθαρρύνει τη σταδιακή πρόοδο για ισχυρότερους κοιλιακούς και γερή πλάτη.

Άρσεις θανάτου

Συγκεντρώνοντας πάνω από 4.400 αναζητήσεις, οι άρσεις θανάτου φημίζονται για την αποτελεσματικότητά τους στην οικοδόμηση δύναμης. Ωστόσο, η λανθασμένη εκτέλεση αυτής της άσκησης με βάρη μπορεί να οδηγήσει σε διάφορες δυσκολίες.

Η σωστή στάση είναι εξαιρετικά σημαντική, ειδικά η πρόσθια άρθρωση από τη μέση και η τοποθέτηση των ποδιών. Ξεκινώντας με ελαφρύτερα βάρη, μπορείς να επικεντρωθείς στην τεχνική προτού προχωρήσεις σε βαρύτερα φορτία, μειώνοντας τον κίνδυνο τραυματισμού.

Πλάγιες εκτάσεις

Με στόχο τον καθορισμό των άνω βραχιόνων και των ώμων, οι πλάγιες εκτάσεις απαιτούν ακριβή εκτέλεση. Η επιλογή του κατάλληλου βάρους και η διατήρηση της σωστής στάσης του σώματος είναι υψίστης σημασίας. Τα κατάλληλα παπούτσια και η σταθερότητα των ποδιών είναι εξαιρετικά σημαντική για την αποφυγή τραυματισμών.

ΚάμψειςiStock / Ridofranz

Ρωσικές περιστροφές

Συχνά τις υποτιμούν, όμως οι ρωσικές συστροφές μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα, εάν εκτελούνται λανθασμένα. Πολλά άτομα εμπλέκουν τους λάθος μύες, οδηγώντας σε καταπόνηση της μέσης. Η σωστή εμπλοκή του κορμού και οι ελεγχόμενες κινήσεις για την αποφυγή τραυματισμών θα βελτιστοποιήσουν τα αποτελέσματά σου.

Κάμψεις

Παρά το γεγονός ότι είναι μια πολύ βασική άσκηση, τα push-ups εκτελούνται συχνά με λανθασμένη στάση. Τα χέρια πρέπει να τοποθετούνται ακριβώς κάτω από τους ώμους και πρέπει να προσέξεις τη γωνία των αγκώνων προς τους γοφούς για την αποφυγή της καταπόνησης των καρπών και των ώμων.

Μια ρουτίνα προθέρμανσης και χαλάρωσης, αλλά και η σωστή χρήση του εξοπλισμού και της σταδιακής εξέλιξης στα προγράμματα γυμναστικής είναι πολύ σημαντική. Η αναζήτηση υποστήριξης από επαγγελματίες μπορεί επίσης να βοηθήσει στη διατήρηση των κινήτρων και στην επίτευξη των στόχων σου.

Με την κατανόηση και την εφαρμογή της σωστής τεχνικής υπό την καθοδήγηση ειδικών, μπορείς να ξεπεράσεις τη σύγχυση της άσκησης και να ενισχύσεις την αυτοπεποίθησή σου στο γυμναστήριο. Μην αφήνεις την αβεβαιότητα να σε κρατάει πίσω.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Πού και σε ποια ακίνητα επενδύουν οι εκατομμυριούχοι στη χώρα μας

Οι ξένοι επενδυτές καθώς και οι Έλληνες ομογενείς που αναζητούν κατοικίες στην Ελλάδα προέρχονται συνήθως από Ευρωπαϊκές χώρες.

Ένας οδηγός για να σχεδιάσεις το Πασχαλινό σου ταξίδι στην Ελλάδα

Οι προορισμοί σε βουνό, θάλασσα αλλά και τις πόλεις γιορτάζουν το φετινό Μαγιάτικο Πάσχα τελετουργικά και τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια έχουν ετοιμάσει ξεχωριστά πακέτα, προσφορές και μενού.

Η ιστορία της Lamborghini

Μία ημέρα σαν τη σημερινή, το 1916, ερχόταν στη ζωή ο Ferruccio Lamborghini. Και αυτή είναι η ιστορία του εμβληματικού brand που δημιούργησε.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τι είναι η δίαιτα BRAT και γιατί αξίζει μία ευκαιρία

Πώς θα ακολουθήσεις τη δίαιτα που θα ηρεμήσει τον οργανισμό σου από τη διάρροια και τους εμετούς.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα χόμπι που δείχνουν ότι είμαστε εξυπνότεροι από το μέσο όρο

Η επιστήμη μίλησε: Είμαστε ευφυέστεροι από τους υπόλοιπους ανάλογα με το πώς περνάμε τον ελεύθερό μας χρόνο.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

H τεχνητή νοημοσύνη βοηθά την Amazon να γλιτώσει 500.000 τόνους συσκευασίας

O κολοσσός του λιανεμπορίου εγκαινίασε το 2019 το δικό της μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης προκειμένου να μειώσει τα απορρίμματα συσκευασίας