Καμία έκπληξη, ο Michael Jordan είναι ο πλουσιότερος μπασκετμπολίστας όλων των εποχών

Ένας GOAT "όλα τα λεφτά", στην κυριολεξία.

Ο Michael Jordan θεωρείται ο σπουδαιότερος μπασκετμπολίστας στα χρονικά του αθλήματος και κανείς δε μπορεί να το αμφισβητήσει αυτό. Επομένως, το μόνο φυσικό επακόλουθο θα ήταν να είναι και ο πλουσιότερος εξ αυτών, κάτι που όντως ισχύει. Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη, θα έλεγε κανείς.

Η πώληση του μεριδίου του στη Charlotte Hornets νωρίτερα αυτόν το μήνα, διαμόρφωσε την καθαρή του αξία σε περίπου 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index, το οποίο υπολόγισε για πρώτη φορά την περιουσία του θρυλικού μπασκετμπολίστα.

Ο Jordan, ο οποίος οδήγησε τους Chicago Bulls σε έξι τίτλους στο ΝΒΑ και κέρδισε πέντε βραβεία MVP κατά τη διάρκεια της καριέρας του, έγινε ο δεύτερος μαύρος μεγαλομέτοχος του πρωταθλήματος το 2010, όταν αγόρασε το πλειοψηφικό πακέτο των Hornets, που τότε ήταν γνωστοί ως Bobcats. Αν και τα επιχειρηματικά του βήματα μέχρι τότε ήταν αρκετά κερδοφόρα, ήταν εκείνη η θρυλική συμφωνία αδειοδότησης με τη Nike τη δεκαετία του 1980 που έχτισε πραγματικά την περιουσία του ύψους πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Simeon Siegel, αναλυτής της BMO Capital Markets, δήλωσε στο Bloomberg ότι η μάρκα Jordan τον έχει "ξεπεράσει" ως παίκτη, καθώς πολλοί από τους πελάτες της είναι τόσο νέοι που δεν τον έχουν δει καν να παίζει μπάσκετ.

"Ο Jordan το πρόσωπο και ο Jordan η μάρκα βοήθησαν στη διαμόρφωση της Nike καθώς και ολόκληρου του τοπίου των αθλητικών ενδυμάτων", είπε.

Σα να μην έφταναν όλα τα παραπάνω, το 2020, εγκαινίασε την 23XI Racing του Nascar, στο ρόστερ της οποίας περιλαμβάνεται ο Bubba Wallace, ο μοναδικός μαύρος οδηγός της πίστας. Την ίδια χρονιά, ο Jordan έλαβε μετοχικό μερίδιο στην DraftKings, όπου υπηρετεί ως ειδικός σύμβουλος στο διοικητικό συμβούλιο. Το μέγεθος της συμμετοχής του στην τεράστια εταιρεία αθλητικών στοιχημάτων, η οποία άρχισε να διαπραγματεύεται δημοσίως τον Απρίλιο του 2020, δεν έχει γνωστοποιηθεί.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Πού και σε ποια ακίνητα επενδύουν οι εκατομμυριούχοι στη χώρα μας

Οι ξένοι επενδυτές καθώς και οι Έλληνες ομογενείς που αναζητούν κατοικίες στην Ελλάδα προέρχονται συνήθως από Ευρωπαϊκές χώρες.

Ένας οδηγός για να σχεδιάσεις το Πασχαλινό σου ταξίδι στην Ελλάδα

Οι προορισμοί σε βουνό, θάλασσα αλλά και τις πόλεις γιορτάζουν το φετινό Μαγιάτικο Πάσχα τελετουργικά και τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια έχουν ετοιμάσει ξεχωριστά πακέτα, προσφορές και μενού.

Η ιστορία της Lamborghini

Μία ημέρα σαν τη σημερινή, το 1916, ερχόταν στη ζωή ο Ferruccio Lamborghini. Και αυτή είναι η ιστορία του εμβληματικού brand που δημιούργησε.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τι είναι η δίαιτα BRAT και γιατί αξίζει μία ευκαιρία

Πώς θα ακολουθήσεις τη δίαιτα που θα ηρεμήσει τον οργανισμό σου από τη διάρροια και τους εμετούς.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα χόμπι που δείχνουν ότι είμαστε εξυπνότεροι από το μέσο όρο

Η επιστήμη μίλησε: Είμαστε ευφυέστεροι από τους υπόλοιπους ανάλογα με το πώς περνάμε τον ελεύθερό μας χρόνο.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

H τεχνητή νοημοσύνη βοηθά την Amazon να γλιτώσει 500.000 τόνους συσκευασίας

O κολοσσός του λιανεμπορίου εγκαινίασε το 2019 το δικό της μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης προκειμένου να μειώσει τα απορρίμματα συσκευασίας