5 κορυφαία sites και apps για αγοραπωλησία κρυπτονομισμάτων

Μερικές εφαρμογές και ιστότοποι, όπου μπορείς να αγοράσεις και να πουλήσεις κρυπτονομίσματα.

Esquire Team
Γράφει: Παύλος Κρούστης 07 Σεπτεμβρίου 2023

Το Bitcoin, που γεννήθηκε το 2008 κατά τη διάρκεια της κατάρρευσης των αμερικανικών τραπεζών, ήταν το πρώτο κρυπτονόμισμα. Η ιδέα ήταν να προσφέρει στους ανθρώπους ένα νέο καθολικό σύστημα πληρωμών που δε συνδέεται με έναν κεντρικό φορέα και κυρίως δεν εμπλέκει τις παραδοσιακές τράπεζες. Όταν μιλάμε για κρυπτονομίσματα, απαραίτητη είναι και η κατανόηση της έννοιας του blockchain, της "αλυσίδας" πληροφοριών που κατανέμονται σε ένα δίκτυο υπολογιστών, στο οποίο μπορούν να ανταλλάσσονται αυτές οι πληροφορίες, που κωδικοποιούνται και αποκρυπτογραφούνται.

Πέρα από αυτές τις τεχνικές πληροφορίες, αν βρίσκεσαι εδώ, είναι πιθανότατα επειδή έχεις ήδη κάποια εξοικείωση με τις βασικές έννοιες αυτού του κόσμου και αναζητάς ιστότοπους και εφαρμογές, από όπου μπορείς να αγοράσεις κρυπτονομίσματα: παρακάτω λοιπόν, βρίσκεις πέντε που είναι ό,τι πρέπει για εσένα.

Binance

Το Binance είναι ίσως η πιο δημοφιλής εφαρμογή, όπου μπορείς να προβείς σε συναλλαγές με κρυπτονομίσματα. Εδώ μπορείς να αγοράσεις, να πουλήσεις και ακόμη και να ανταλλάξεις περισσότερα από 700 διαφορετικά κρυπτονομίσματα (από τις ευρύτερες γκάμες που υπάρχουν). Επιπλέον, ο ιστότοπος επιτρέπει να κάνεις συναλλαγές τόσο μέσω εμβάσματος, όσο και μέσω πιστωτικής κάρτας.

Αφού ολοκληρώσεις την εγγραφή και τη δημιουργία του λογαριασμού και του πορτοφολιού σου, κάνε κλικ στην επιλογή "Κατάθεση", επίλεξε το νόμισμα που θέλεις να καταθέσεις (ευρώ) και επίλεξε στη συνέχεια τη μέθοδο πληρωμής που προτιμάς. Σημείωσε ότι αν χρησιμοποιείς κάρτα, θα πρέπει να λάβεις υπόψη σου την προμήθεια 1,8% επί του ποσού. Στη συνέχεια, πατάς την επιλογή... "συνέχεια" και σε αυτό το σημείο είσαι έτοιμος να αγοράσεις και να επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα.

Στα δυνατά σημεία του Binance συγκαταλέγεται αναμφίβολα το απλό και διαισθητικό περιβάλλον του, αλλά και η ικανότητά του να εγγυάται τη μέγιστη ασφάλεια για τα κεφάλαια των πελατών του. Για αυτούς και άλλους λόγους, θεωρείται η καλύτερη εφαρμογή για την αγορά κρυπτονομισμάτων.

Crypto.com

Αν είσαι έστω και λίγο εξοικειωμένος με τα κρυπτονομίσματα, σίγουρα θα έχεις ακούσει για το Crypto.com, ένα από τα πιο δημοφιλή ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων στον κόσμο. Εδώ, μπορείς να εμπορεύεσαι και να πουλάς 250 διαφορετικά κρυπτονομίσματα, με δυνατότητα αγοράς είτε με πιστωτική κάρτα, είτε με τραπεζικό έμβασμα.

Σε Android και σε iPhone/iPad μπορείς να επωφεληθείς από μια απλοποιημένη έκδοση για αρχάριους, ενώ αν είσαι επαγγελματίας ή ειδικός, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το Crypto.com Exchange. Για να ξεκινήσεις να χρησιμοποιείς το Crypto.com, πρέπει να εγγραφείς, ακολουθώντας τις πολύ απλές οδηγίες και να εισάγεις τα προσωπικά σου στοιχεία, καθώς στη συνέχεια θα περιμένεις την επικύρωση του λογαριασμού σου από την πλατφόρμα.

Young Platform

Το Young Platform είναι μια ιταλική πλατφόρμα που δημιουργήθηκε το 2019 και επιτρέπει ασφαλείς καταθέσεις μέσω πιστωτικής/χρεωστικής κάρτας, τραπεζικού εμβάσματος και ακόμη και μετρητών. Πρόκειται για έναν εξαιρετικό ιστότοπο από όπου μπορείς να αγοράσεις κρυπτονομίσματα, αλλά δεν είναι μόνο αυτό: στην ενότητα Young Platform Academy θα βρεις άρθρα και εμπεριστατωμένες πληροφορίες για να κατανοήσεις καλύτερα τον τρόπο λειτουργίας των κρυπτονομισμάτων και πολλά άλλα θέματα που σχετίζονται με αυτά. Παράλληλα, κατεβάζοντας την εφαρμογή Young Platform Step, μπορείς να κερδίσεις κρυπτονομίσματα δωρεάν.

eToro

Η eToro είναι μια γνωστή ισραηλινή εταιρεία που ασχολείται με διάφορες δραστηριότητες: χρηματιστηριακές και χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και, φυσικά, κρυπτονομίσματα. Στο σχετικό τμήμα, είναι δυνατή η αγορά όλων των βασικών κρυπτονομισμάτων, από τα πιο γνωστά μέχρι κάποιες εκπλήξεις του κλάδου. Από τον Ιανουάριο του 2022, η εταιρεία βρίσκεται κοντά στα 9 δισεκατομμύρια δολάρια στην αποτίμησή της.

ΚρυπτονομίσματαiStock / Wachiwit

Coinbase

Η Coinbase είναι ένα από τα πιο δημοφιλή ονόματα στην πολυπληθή σκηνή των κρυπτονομισμάτων, από τα οποία υπάρχουν πάνω από 20.000. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι με την πάροδο των ετών έχει καταφέρει να επιδείξει σταθερότητα στις διάφορες οικονομικές πτυχές και σοβαρότητα απέναντι στους πελάτες της. Επιπλέον, έχει αποκτήσει "όνομα" ως ένα από τα πιο εύκολα ρυθμιζόμενα και ασφαλή ανταλλακτήρια, πτυχές πολύ βασικές σε αυτόν τον τομέα. Επιπρόσθετα, η Coinbase σού επιτρέπει να κάνεις καταθέσεις και αναλήψεις, συνδέοντας τον λογαριασμό σου στο PayPal, εξασφαλίζοντας ευκολία χρήσης.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Πού και σε ποια ακίνητα επενδύουν οι εκατομμυριούχοι στη χώρα μας

Οι ξένοι επενδυτές καθώς και οι Έλληνες ομογενείς που αναζητούν κατοικίες στην Ελλάδα προέρχονται συνήθως από Ευρωπαϊκές χώρες.

Ένας οδηγός για να σχεδιάσεις το Πασχαλινό σου ταξίδι στην Ελλάδα

Οι προορισμοί σε βουνό, θάλασσα αλλά και τις πόλεις γιορτάζουν το φετινό Μαγιάτικο Πάσχα τελετουργικά και τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια έχουν ετοιμάσει ξεχωριστά πακέτα, προσφορές και μενού.

Η ιστορία της Lamborghini

Μία ημέρα σαν τη σημερινή, το 1916, ερχόταν στη ζωή ο Ferruccio Lamborghini. Και αυτή είναι η ιστορία του εμβληματικού brand που δημιούργησε.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τι είναι η δίαιτα BRAT και γιατί αξίζει μία ευκαιρία

Πώς θα ακολουθήσεις τη δίαιτα που θα ηρεμήσει τον οργανισμό σου από τη διάρροια και τους εμετούς.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα χόμπι που δείχνουν ότι είμαστε εξυπνότεροι από το μέσο όρο

Η επιστήμη μίλησε: Είμαστε ευφυέστεροι από τους υπόλοιπους ανάλογα με το πώς περνάμε τον ελεύθερό μας χρόνο.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

H τεχνητή νοημοσύνη βοηθά την Amazon να γλιτώσει 500.000 τόνους συσκευασίας

O κολοσσός του λιανεμπορίου εγκαινίασε το 2019 το δικό της μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης προκειμένου να μειώσει τα απορρίμματα συσκευασίας