Πώς θα γιορτάσεις την National Tequila Day σα να βρίσκεσαι στο Μεξικό

O Νίκος Μανδρέκας προτείνει τους κατάλληλους συνδυασμούς cocktails και πιάτων την ημέρα που η τεκίλα έχει την τιμητική της στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού.

Αν το καλοκαίρι ήταν cocktail, τι γεύση θα είχε άραγε; Όχι, δεν είναι καθόλου τυχαίο που η National Tequila Day γιορτάζεται κάθε χρόνο την 24η Ιουλίου. Πικάντικη, έντονη και χαρακτηριστική, όπως επιδιώκουμε να είναι οι θερινές μας εμπειρίες δηλαδή, η τεκίλα ταιριάζει απόλυτα στην εποχή που είναι συνδυασμένη με την ξεκούραση και την ξενοιασιά. 

Για πολλά χρόνια ωστόσο, αυτό δε γινόταν απόλυτα αντιληπτό. Σύμφωνα με τον Brand Ambassador της Jose Cuervo, Νίκο Μανδρέκα, είχαμε συνηθίσει να πίνουμε τεκίλα περισσότερο σε σφηνάκια, συχνά αποκλειστικά σε πάρτι, αγνοώντας την ιστορία της και συχνά δαιμονοποιώντας την ως υπεύθυνη για τις δικές μας καταχρήσεις. "Στην πραγματικότητα, όλοι μπορούν να πιουν τα πάντα. Όλα τα αποστάγματα, έχουν τον τόπο, το χρόνο τους και το brand τους. Όταν μιλάμε για το νο1 brand στο είδος του όπως η Jose Cuervo στην τεκίλα, προφανώς η εμπειρία είναι εγγυημένα ολοκληρωμένη. Για την ακρίβεια, δεν ισχύει η φράση 'δε μ᾽αρέσει η τεκίλα'. Αν την έχεις δοκιμάσει σωστά, θα σου αρέσει ακόμη κι αν δεν είναι στις πρώτες σου προτιμήσεις, όπως συμβαίνει όταν δοκιμάζεις ένα καλομαγειρεμένο φαγητό που όμως δεν ανήκει στα αγαπημένα σου. Αυτό δε σημαίνει ότι το φαγητό που δοκίμασες δεν είναι ποιοτικό", εξηγεί και συμπληρώνει: 

Πώς θα γιορτάσεις την National Tequila Day σα να βρίσκεσαι στο Μεξικό Βασίλης Μαντάς

"Ανέκαθεν ως Έλληνες αγαπούσαμε την τεκίλα, αλλά για την επάνοδό της οφείλουμε πάρα πολλά στην Paloma. Η πλειοψηφία ξεκίνησε να τη γεύεται χωρίς να γνωρίζει ότι περιέχει τεκίλα και σύντομα έγινε δημοφιλής γιατί είναι μία απλή, ευκολόπιοτη επιλογή. Όσοι απέφευγαν την τεκίλα με το πρόσχημα ότι είναι πολύ έντονη, με την Paloma άλλαξαν γνώμη. Σε συνδυασμό με τη Margarita, έχουμε τα απόλυτα cocktails, από τα ελάχιστα εκείνα που 'παντρεύουν' όλες τις γεύσεις (γλυκό, ξινό, πικρό και λίγο αλμυρό) αρμονικά." 

Αυτό που ακόμη δεν είναι ευρέως γνωστό, είναι πως η τεκίλα μπορεί να συνοδεύσει θαυμάσια το φαγητό μας. Τα δροσιστικά, γλυκόξινα cocktails λατρεύουν το μεξικανικό φαγητό, εξισορροπώντας τις έντονες γεύσεις του, ενώ σκέτη ως ποτό ταιριάζει καλύτερα με πιο ήπιες γεύσεις, όπως ένα απλό μοσχαρίσιο φιλέτο. 

Chillangos Βασίλης Μαντάς

Για εσένα που παραμένεις λοιπόν στην Αθήνα περιμένοντας καρτερικά τις διακοπές του Αυγούστου, φρόντισαμε εμείς. Παρέα με τον Brand Ambassador της Jose Cuervo, Νίκο Μανδρέκα επισκεφθήκαμε τα εστιατόρια Chilangos στον Χολαργό και Amigos στη Νέα Σμύρνη και επιλέξαμε τα cocktails και τα πιάτα που θα σε βοηθήσουν να γιορτάσεις τη National Tequila Day σα να βρισκόσουν στο Μεξικό. Thank us later. 

Jose Cuervo Sicilian Paloma στο Chilangos

Chillangos Βασίλης Μαντάς

Συστατικά

  • Jose Cuervo tradicional reposado
  • χυμός ροζ γκρέιπφρουτ
  • Fever-Tree Sicilian Lemonade

Εκτέλεση

Σε ένα ψιλό ποτήρι με paprika salt στο χείλος, βάζουμε την τεκίλα και το γκρέιπφρουτ, γεμίζουμε πάγο και απογεμίζουμε με Fever-Tree Sicilian lemonade. Συμπληρώνουμε με πάγο ώστε να ξεχωρίζει και γαρνίρουμε με φλούδα λεμόνι.

Jose Cuervo Margarita στο Chilangos

Chillangos Βασίλης Μαντάς

Συστατικά

  • Jose Cuervo tradicional silver
  • χυμός lime
  • σιρόπι ζάχαρης
  • De Kuyper triple sec liqueur 

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα σέικερ, το γεμίζουμε με πάγο. Χτυπάμε καλά μέχρι να παγώσει. Διπλοσουρώνουμε σε ένα κουπέ ποτήρι με αλάτι στο χείλος. 

και 

Chilaquiles con pollo y chorizo

Παραδοσιακό μεξικανικό πιάτο με κομμάτια tortillas γκραντιναρισμένα στο φούρνο με κοτόπουλο, τυρί τσένταρ, κομμάτια chorizo, sweet mango chili και pico de gallo.

Jose Cuervo Paloma στο Amigos

Amigos Βασίλης Μαντάς

Συστατικά

  • Jose Cuervo tradiocional silver
  • χυμός lime
  • σιρόπι ζάχαρης
  • Fever-Tree pink grapefruit soda

Εκτέλεση

Σε ένα ψηλό ποτήρι με αλάτι στο χείλος, βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από την Fever-Tree pink grapefruit soda. Γεμίζουμε με πάγο όσο χωράει και αναδευουμε καλά. Απογεμιζουμε μέχρι πάνω με Fever-Tree pink grapefruit soda. Συμπληρώνουμε πάγο μέχρι πάνω. Γαρνίρουμε με ένα peel από ροζ γκρέιπφρουτ.

Gosto Verde στο Amigos

Νίκος Μανδρέκας Βασίλης Μαντάς

Συστατικά

  • Jose Cuervo tradicional silver 
  • Cucumber Jalapeños cordial 
  • Χυμός lime
  • Φύλλα βασιλικού 

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα σέικερ, το γεμίζουμε με πάγο. Χτυπάμε καλά μέχρι να παγώσει και σερβίρουμε. 

και 

Tacos Barbacoa

Amigos Βασίλης Μαντάς

Μοσχάρι μαγειρεμένο με φύλλα αβοκάντο, αγαύη, τυρί τσένταρ, pico de gallo και μεξικανικά μπαχαρικά. Σερβίρονται με sour cream και κόλιανδρο.


*Ευχαριστούμε για την ευγενική φιλοξενία τα καταστήματα:

Chilangos 

Chillangos Βασίλης Μαντάς

Πρόκειται για μία μεξικανική taqueria-tequileria, με εξαιρετικό φαγητό και άφθονη τεκίλα. Chilangos, ονομάζονται στη μεξικάνικη αργκό οι κάτοικοι του Νέου Μεξικού, μια ονομασία που ταιριάζει απόλυτα στην urban αισθητική του χώρου, που θυμίζει μια αυθεντική καντίνα σε κάποια συνοικία της μεξικανικής πρωτεύουσας.

-Λ. Μεσογείων 258, Χολαργός 
-Π. Τσαλδάρη 31 Μελίσσια
Περισσότερα στο www.chilangos.gr

Amigos

Amigos Βασίλης Μαντάς

Απο το 1995 που άνοιξε το πρώτο Amigos στη Γλυφάδα, όραμα της ομάδας του ήταν να δημιουργήσει έναν ξεχωριστό φιλόξενο χώρο, αφιερωμένο στη μεξικανική κουλτούρα και κουζίνα των λαχταριστών αυθεντικών γεύσεων, με ζεστή φιλική εξυπηρέτηση και χαμόγελο για όλους τους Amigos επισκέπτες του. 

-Μ. Αλεξάνδρου 70, Νέα Σμύρνη 
-Κύπρου 65, Γλυφάδα
Περισσότερα στο www.amigos.gr


ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr