Η ιστορία και η συνταγή του Air Mail

Ρούμι και σαμπάνια συνεργάζονται, για το μάλλον απόλυτο cocktail των parties.

Μην αφήσεις το φαινομενικά αθώο look του να σε ξεγελάσει. Το Air Mail είναι ένα αρκετά δυνατό cocktail. Το ρούμι συναντά το φρεσκοστυμμένο lime και η σαμπάνια το μέλι, σε ένα ευκολόπιοτο τελικό αποτέλεσμα που όμως μπορεί να σε "χτυπήσει" αν το παρακάνεις, χωρίς καν να το καταλάβεις. Θα λέγαμε ότι πρόκειται για μία διασταύρωση μεταξύ του Honey Bee και του French 75, αλλά με ένα πιο τροπικό twist. 

Η ιστορία

Το Esquire θα πρέπει να πάρει τα credits για τη δημιουργία του εν λόγω ποτού. Πίσω στο 1949, οι συντάκτες του περιοδικού είχαν κυκλοφορήσει ένα βιβλίο, το Handbook for Hosts. Στις σελίδες του συμπεριλαμβάνονταν προτάσεις για αρκετά είδη φαγητού, tips για το τέλειο πάρτι και ασφαλώς συνταγές για cocktails. Μέσα στις τελευταίες υπήρχε και εκείνη του Air Mail, το οποίο ο ιστορικός ποτού David Wondrich αναφέρει πως "προέκυψε σχεδόν αυθόρμητα. Το όνομά του είναι ένας σαφής συσχετισμός στον τρόπο διακίνησης γραμμάτων ή δεμάτων μέσω αεροπορικής μεταφοράς. Η σύνδεση γίνεται με την αμεσότητα του σερβιρίσματος γι' αυτό το ποτό, καθώς φτιάχνεται σχετικά γρήγορα. Σήμερα ίσως να το ονόμαζαν Email ή ακόμη και Instagram DM".

Η συνταγή

Υλικά

  • 2 μεζούρες ρούμι
  • 1/2 μεζούρα χυμό lime
  • 1 κ.γ. μέλι
  • 5 μεζούρες Brut σαμπάνια

Εκτέλεση

Ανακατεύεις το ρούμι, το χυμό lime και το μέλι μαζί με πάγο. 

Η ιστορία και η συνταγή του Air Mail

Αδειάζεις σε ποτήρι τύπου Collins μαζί με τον πάγο.

ΚΟΚΤΕΪΛ AIRMAIL 2

Απογεμίζεις με σαμπάνια και γαρνίρεις με μία φλούδα lime.

ΚΟΚΤΕΪΛ AIRMAIL 3

Δες ακόμη πώς θα φτιάξεις το Greyhound, το Aviation, το Mudslide, το Dirty Martini και το Moscow Mule.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο

Μπορεί να μην ανακάλυψε την τεκίλα, αλλά ήταν η Patrón που την τελειοποίησε, συστήνοντας πρώτη σε όλον τον κόσμο μια πραγματικά "super premium τεκίλα".

Όσα πρέπει να ξέρεις για το Oatzempic, το viral λιποδιαλυτικό ρόφημα του TikTok

Κάποιοι λένε πως είναι τόσο θαυματουργό που εξαφανίζει το λίπος. Τι ισχύει όμως;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Cardamaro, ένα διαφορετικό amaro

Ο πλούτος και το ειδικό βάρος του γλυκού βερµούτ δένουν υπέροχα µε µια απαλή φυτική πικράδα, σε αυτό το ξεχωριστό ποτό που αποτελεί το µοναδικό amaro µε βάση την αγριαγκινάρα από το Nizza Monferrato της Ιταλίας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Limoncello Di Capri: Το δώρο του Κάπρι

100% φυσικό. 100% αυθεντικό. Το Limoncello Di Capri αποτελεί ένα µοναδικής ποιότητας γλυκό λικέρ, µε Προστατευόµενη Γεωγραφική Ένδειξη, αποτέλεσµα της αξιοποίησης των καλύτερων λεµονιών του φηµισµένου ιταλικού νησιού.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τα Ready to Enjoy Aperitivo Cocktails βάζουν το ιταλικό lifestyle σε μπουκάλι

Η Granikal τοποθετεί το mindful drinking στο επίκεντρο και λανσάρει µια φίνα σειρά εµφιαλωµένων aperitivo cocktails χαµηλών αλκοολικών βαθµών.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το premium μ. Artisan Water, ένα ελληνικό gastro-lifestyle νερό

Το premium μ. Αrtisan Water ανώτερης ποιότητας και αισθητικής μόλις συστήθηκε στον κόσμο της γαστρονομίας.