3 νέες τεκίλες για τους επόμενους μήνες

Η αγαύη στη νέα εποχή.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 28 Ιανουαρίου 2022

Μετά την επέλαση των celebrities στον κόσμο της τεκίλας (από τον Rock και τον George Clooney μέχρι τον Michael Jordan) εύλογα θα αναρωτηθεί κανείς αν έχει μείνει έστω και λίγη αγαύη για τους υπόλοιπους και τι τέλος πάντων μπορούμε να περιμένουμε πια από το ευγενές απόσταγμα. Ευτυχώς, ο κόσμος του ποτού δε σταματά στιγμή να προχωρά, όπως μαρτυρούν και κάποιες νέες, ενδιαφέρουσες κυκλοφορίες. Σαν τις παρακάτω.

Storywood Speyside 7

3 νέες τεκίλες για τους επόμενους μήνες

Όταν το Μεξικό συνάντησε την Σκωτία. Οι περισσότερες παλαιωμένες τεκίλες ωριμάζουν σε βαρέλια bourbon ή ουίσκι, αλλά ο Σκωτσέζος Michael Ballantyne επέλεξε για τη συγκεκριμένη περίπτωση ένα πιο global crossover. Η τεκίλα παλαιώνει για 7 μήνες σε single-malt casks του Speyside, κάτι που της δίνει νότες βελανιδιάς και μεγαλύτερη γλυκύτητα. 

> Διάβασε ακόμη: Θάνο Προυναρού, γιατί ο κόσμος αγαπάει τα μπαρ;

Patsch Blanco

Η φιάλη της παραπέμπει σε σιδερογροθιά ή prop από crime movie αλλά στην πραγματικότητα, η λευκή τεκίλα της Patsch είναι λεία, κρεμώδης και αληθινά νόστιμη.

Στην αρχή σου φέρνει στη μύτη κόκκους πιπεριού και φρέσκα βοτανικά, με τη συνέχεια -κατά τις πρώτες γουλιές- να είναι καθαρή με ένα έντονο τελείωμα. Είναι από εκείνες τις τεκίλες που δε χρειάζονται πολλά-πολλά: Αρκεί να σερβιριστούν με ένα μεγάλο κομμάτι πάγου. 

> Διάβασε ακόμη: Γιατί το Bacardi έχει μία νυχτερίδα στο logo του

Pavito Maestro Dobel

Κατά τη διάρκεια της απόσταξης, προστίθενται στο ζουμί του ποτού διάφορα πράγματα: Φρούτα, βότανα και ένα στήθος γαλοπούλας. Όχι, δε διάβασες κάτι λάθος. Είναι μία παράδοση που ακολουθεί πιστά το brand - ένας φόρος τιμής στις αρχαίες τελετουργίες θυσίας των Μάγιας και των Αζτέκων.

Η μάλλον ασυνήθιστη διαδικασία προσθέτει σώμα στο ποτό αλλά σε καμία περίπτωση μην περιμένεις γεύσεις χριστουγεννιάτικου τραπεζιού στο ποτήρι σου. Αντιθέτως, το ποτό έχει μεταξένια υφή, ελαφρώς καρυκευμένη μύτη και νότες φρούτων (πχ ανανά), που το καθιστούν ένα σχεδόν έτοιμο cocktail. 

 

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο

Μπορεί να μην ανακάλυψε την τεκίλα, αλλά ήταν η Patrón που την τελειοποίησε, συστήνοντας πρώτη σε όλον τον κόσμο μια πραγματικά "super premium τεκίλα".

Όσα πρέπει να ξέρεις για το Oatzempic, το viral λιποδιαλυτικό ρόφημα του TikTok

Κάποιοι λένε πως είναι τόσο θαυματουργό που εξαφανίζει το λίπος. Τι ισχύει όμως;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Cardamaro, ένα διαφορετικό amaro

Ο πλούτος και το ειδικό βάρος του γλυκού βερµούτ δένουν υπέροχα µε µια απαλή φυτική πικράδα, σε αυτό το ξεχωριστό ποτό που αποτελεί το µοναδικό amaro µε βάση την αγριαγκινάρα από το Nizza Monferrato της Ιταλίας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Limoncello Di Capri: Το δώρο του Κάπρι

100% φυσικό. 100% αυθεντικό. Το Limoncello Di Capri αποτελεί ένα µοναδικής ποιότητας γλυκό λικέρ, µε Προστατευόµενη Γεωγραφική Ένδειξη, αποτέλεσµα της αξιοποίησης των καλύτερων λεµονιών του φηµισµένου ιταλικού νησιού.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τα Ready to Enjoy Aperitivo Cocktails βάζουν το ιταλικό lifestyle σε μπουκάλι

Η Granikal τοποθετεί το mindful drinking στο επίκεντρο και λανσάρει µια φίνα σειρά εµφιαλωµένων aperitivo cocktails χαµηλών αλκοολικών βαθµών.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το premium μ. Artisan Water, ένα ελληνικό gastro-lifestyle νερό

Το premium μ. Αrtisan Water ανώτερης ποιότητας και αισθητικής μόλις συστήθηκε στον κόσμο της γαστρονομίας.