Πώς 3 cocktails μπορούν να κάνουν πιο δροσερό το φετινό καλοκαίρι

Τα spirits και οι συνταγές που θα δροσίσουν κυριολεκτικά και μεταφορικά τα καλοκαιρινά μας βράδια.

Αν υπήρχε βραβείο για το μήνα που καταφέρνει να μας αποσυντονίζει όσο κανένας άλλος, διαχρονικά θα το κέρδιζε ο Μάιος. Λίγο πριν ξεμυτίσει και επισήμως το καλοκαίρι, και με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει σταδιακά, οι περισσότεροι από εμάς ήδη σκέφτονται παραλίες, άδεια, διακοπές μακριά από όλα όσα μας προβληματίζουν. Λογικό κι αναμενόμενο.

Παρότι σύμφωνα με τον Coelho, το σύμπαν συνωμοτεί για όλα όσα θέλουμε και έχουμε ανάγκη, ακόμη είναι αρκετά νωρίς για να γνωρίζουμε πού θα μας βρουν οι καυτοί καλοκαιρινοί μήνες. Ξέρουμε όμως, τι μπορούμε να κάνουμε για να περάσουμε όμορφα είτε παραμείνουμε στην πόλη είτε παραθερίσουμε σε κάποιο νησί. Η δροσιά του καλοκαιριού περνά από το ποτήρι της Χρυσιάννας Ανδριοπούλου, η οποία δοκίμασε και προτείνει τρία cocktails που εγγυώνται ότι όπου κι αν επιλέξουμε να βρεθούμε, όλα θα είναι αμέσως πιο δροσερά, αλλά κυρίως καλύτερα. 

Δροσιζόμαστε με METAXA 5 Stars ORANGE Limited Edition, Cointreau και The Botanist

Ο αντίκτυπος του James Bond στην κουλτούρα του ποτού δε μπορεί να αμφισβητηθεί, από τα κλασικά του martini (shaken, not stirred) (κουνημένα, όχι ανακατεμένα) μέχρι το Vesper. Το Americano ωστόσο, είναι η παραγγελία με την οποία ξεκινά το Casino Royale, το εν λόγω βιβλίο του Ian Fleming από το 1953 και έκτοτε συνέχισε να εμφανίζεται στην "καθημερινότητα" του ήρωα ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Οι κλασικές επιλογές του πράκτορα 007 ταιριάζουν απόλυτα με την αυθεντική γεύση του ΜΕΤΑΧΑ 5 Stars που ενισχύθηκε με φυσικά εκχυλίσματα από φλούδες ελληνικών πορτοκαλιών για μία κεχριμπαρένια limited edition με φρουτώδες, γλυκόπικρο τελείωμα στην επίγευση. Η METAXA 5 Stars ORANGE Limited Edition είναι μία πραγματικά ευφυέστατη σύλληψη.

To Cointreau από την άλλη, είναι σα να δημιουργήθηκε για να αναδεικνύει και να ανανεώνει τις οικείες, και ενδεχομένως συνηθισμένες γεύσεις. Πλούσιο και μεστό, αλλά και γεμάτο ενδιαφέρουσες αντιθέσεις, το γαλλικό λικέρ της ομώνυμης οικογένειας που πρόσφατα παρουσίασε τη νέα του φιάλη, έχει συνδυαστεί -όχι άδικα- με τη γνήσια εκδοχή της Margarita. Το δοκιμάζεις και αμέσως ταξιδεύεις σε Καραϊβική, Ισπανία και Βραζιλία από όπου αντλεί τα συστατικά του, με ξεναγό το ποτήρι σου. 

Τερματίζοντας το "πάντρεμα" των αρωματικών βοτάνων λουλουδιών -22 στον αριθμό- το The Botanist είναι κανονικό "εργόχειρο." Για να φέρει τη δροσιά στο ποτήρι μας, τα βότανά του συλλέγονται από ειδικούς με το χέρι, ένα προς ένα κατά τη διάρκεια της άνοιξης, του καλοκαιριού και του φθινοπώρου. Ύστερα, αποξηραίνονται με ευλάβεια πριν από την απόσταξη με αγνό νερό από πηγές της νήσου Islay, του τόπου καταγωγής του. Τη συνέχεια, τη γνωρίζεις καλύτερα μόνο αν το δοκιμάσεις. Σίγουρα όμως, ως ένα μοναδικό gin αναπροσδιορίζει την έννοια φρεσκάδας, εμπλουτίζοντάς την με γλυκόπικρες και πικάντικες νότες.

Αποζητώντας τη δροσιά στο ποτήρι σου, τσέκαρε τις συνταγές που ακολουθούν για να πειραματιστείς ανά πάσα στιγμή.

Η συνέχεια στο Madamefigaro.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο

Μπορεί να μην ανακάλυψε την τεκίλα, αλλά ήταν η Patrón που την τελειοποίησε, συστήνοντας πρώτη σε όλον τον κόσμο μια πραγματικά "super premium τεκίλα".

Όσα πρέπει να ξέρεις για το Oatzempic, το viral λιποδιαλυτικό ρόφημα του TikTok

Κάποιοι λένε πως είναι τόσο θαυματουργό που εξαφανίζει το λίπος. Τι ισχύει όμως;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Cardamaro, ένα διαφορετικό amaro

Ο πλούτος και το ειδικό βάρος του γλυκού βερµούτ δένουν υπέροχα µε µια απαλή φυτική πικράδα, σε αυτό το ξεχωριστό ποτό που αποτελεί το µοναδικό amaro µε βάση την αγριαγκινάρα από το Nizza Monferrato της Ιταλίας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Limoncello Di Capri: Το δώρο του Κάπρι

100% φυσικό. 100% αυθεντικό. Το Limoncello Di Capri αποτελεί ένα µοναδικής ποιότητας γλυκό λικέρ, µε Προστατευόµενη Γεωγραφική Ένδειξη, αποτέλεσµα της αξιοποίησης των καλύτερων λεµονιών του φηµισµένου ιταλικού νησιού.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τα Ready to Enjoy Aperitivo Cocktails βάζουν το ιταλικό lifestyle σε μπουκάλι

Η Granikal τοποθετεί το mindful drinking στο επίκεντρο και λανσάρει µια φίνα σειρά εµφιαλωµένων aperitivo cocktails χαµηλών αλκοολικών βαθµών.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το premium μ. Artisan Water, ένα ελληνικό gastro-lifestyle νερό

Το premium μ. Αrtisan Water ανώτερης ποιότητας και αισθητικής μόλις συστήθηκε στον κόσμο της γαστρονομίας.