Νέα, παγκόσμια διάκριση για το Chateau Miraval

Παγκόσμια διάκριση από το Γαλλικό περιοδικό Le Figaro.

Γράφει: Esquire Editors 14 Ιουνίου 2023

To Chateau Miraval και το εμβληματικό του ροζέ ψηφίστηκε "Το πιο επιθυμητο κρασί προβηγκίας του κόσμου" σε μία νέα κατάταξη των πιο γνωστών 33 αμπελώνων της Προβηγκίας από το Γαλλικό περιοδικό Le Figaro (Γαλλική έκδοση, δημοσιευμένη στις 19 Μαϊου).

Νέα, παγκόσμια διάκριση για το Chateau Miraval©sergechapuis

Για αυτήν την πρωτοφανή ταξινόμηση, εστιάζοντας αποκλειστικά στην ελκυστικότητα των κρασιών των κτημάτων της Προβηγκίας, το περιοδικό Le Figaro έλαβε υπόψιν του, όλα τα κριτήρια που βοήθησαν να γίνει αυτή η αμπελουργική περιοχή μία τεράστια παγκόσμια επιτυχία. Η Προβηγκία χαίρει μεγάλης εκτίμησης, με κάθε έννοια. Με λίγα λόγια είναι μία περιοχή που οι καταναλωτές ονειρεύονται να επισκεφτούν, είτε βρίσκονται στην Γαλλία, είτε σε οποιαδήποτε περιοχή του κόσμου. Η κατάταξη περιέλαβε τις 3 δημοφιλέστερες περιοχές παραγωγής ροζέ κρασιών Προβηγκίας (Côtes de Provence, Coteaux Varois, Coteaux d'Aix-en-Provence), αλλά και τις περιοχές Bandol AOC, Les Baux de Provence και Lubéron.

Miraval Rose

Τα κτήματα βαθμολογήθηκαν βάση των παρακάτω οχτώ κριτηρίων : Το τοπίο (διπλή βαθμολογία) μιας και η ομορφιά του τοπίου είναι παράγοντας που παίζει κύριο λόγο στην προώθηση του τόπου. Τις εγκαταστάσεις και την ανακαίνισή τους. Την ιδιότητα του κάθε κτήματος να θεωρείται "κρυμμένος θησαυρός". Την φήμη των ιδιοκτητών. Τον σχεδιασμό των φιαλών. Τις βιώσιμες καλλιέργειες. Την αναγνωρισιμότητα του κτήματος στην Γαλλία και το εξωτερικό και φυσικά την ποιότητα του κρασιών, βάση της ομάδας οινογνωσίας του Le Figaro. Αυτός ο παράγοντας μπορεί να είναι τελευταίος στην λίστα αλλά είναι ο πιο σημαντικός (τριπλή βαθμολογία). H συγκεκριμένη βαθμολογία υπολογίστηκε βάση της μέσης βαθμολογίας που έχει δοθεί στα συγκεκριμένα κρασιά από την ομάδα της γευσιγνωσίας κατά τα 3 τελευταία έτη.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο

Μπορεί να μην ανακάλυψε την τεκίλα, αλλά ήταν η Patrón που την τελειοποίησε, συστήνοντας πρώτη σε όλον τον κόσμο μια πραγματικά "super premium τεκίλα".

Όσα πρέπει να ξέρεις για το Oatzempic, το viral λιποδιαλυτικό ρόφημα του TikTok

Κάποιοι λένε πως είναι τόσο θαυματουργό που εξαφανίζει το λίπος. Τι ισχύει όμως;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Cardamaro, ένα διαφορετικό amaro

Ο πλούτος και το ειδικό βάρος του γλυκού βερµούτ δένουν υπέροχα µε µια απαλή φυτική πικράδα, σε αυτό το ξεχωριστό ποτό που αποτελεί το µοναδικό amaro µε βάση την αγριαγκινάρα από το Nizza Monferrato της Ιταλίας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Limoncello Di Capri: Το δώρο του Κάπρι

100% φυσικό. 100% αυθεντικό. Το Limoncello Di Capri αποτελεί ένα µοναδικής ποιότητας γλυκό λικέρ, µε Προστατευόµενη Γεωγραφική Ένδειξη, αποτέλεσµα της αξιοποίησης των καλύτερων λεµονιών του φηµισµένου ιταλικού νησιού.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τα Ready to Enjoy Aperitivo Cocktails βάζουν το ιταλικό lifestyle σε μπουκάλι

Η Granikal τοποθετεί το mindful drinking στο επίκεντρο και λανσάρει µια φίνα σειρά εµφιαλωµένων aperitivo cocktails χαµηλών αλκοολικών βαθµών.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το premium μ. Artisan Water, ένα ελληνικό gastro-lifestyle νερό

Το premium μ. Αrtisan Water ανώτερης ποιότητας και αισθητικής μόλις συστήθηκε στον κόσμο της γαστρονομίας.