Απολαύσαμε παγωμένο Grey Goose Martini και μυηθήκαμε στα μυστικά του κάτω από τα Πυρηναία Όρη

Ζήσαμε ανεπανάληπτα Martini Moments στην πατρίδα της Grey Goose και μάθαμε τα μυστικά του Martini από τον Global Brand Ambassador της, Joe McCanta.

Γράφει: Esquire Editors 08 Ιουλίου 2023

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να γνωρίσεις σε βάθος την Grey Goose , τη βότκα με την premium, αξέχαστη γεύση που παράγεται με υλικά υψηλής ποιότητας, από το να επισκεφτείς την πατρίδα της, τη σαγηνευτική Νότια Γαλλία.

Οι μέρες που περάσαμε σε μία ειδυλλιακή τοποθεσία κάτω από τα επιβλητικά Πυρηναία Όρη ήταν κάτι περισσότερο από ένα ταξίδι. Ήταν μία εμπειρία από εκείνες που σε καθορίζουν και κατά τη διάρκειά της είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσαμε την παράδοση, τη γεύση και τις αξίες της Grey Goose 

Απολαύσαμε παγωμένο Grey Goose Martini και μυηθήκαμε στα μυστικά του κάτω από τα Πυρηναία Όρη

Από τους ενορχηστρωτές αυτής της μοναδικής εμπειρίας, ο Joe McCanta, mixologist και Global Brand Ambassador της Grey Goose ο οποίος μας μύησε στα μυστικά του Grey Goose Martini και μοιράστηκε μαζί μας τα μυστικά του, έτσι ώστε να δημιουργήσουμε τα δικά μας Martini Moments, σε ένα ενδιαφέρον masterclass.

gray goose

Ο ενθουσιώδης Joe McCanta είναι ένας ακούραστος εξερευνητής των γεύσεων, ένας ταξιδιώτης και συλλέκτης εμπειριών που τον εμπνέουν έτσι ώστε να καταφέρνει να χωρά ολόκληρους πολιτισμούς και κουλτούρες σε ένα ποτήρι. Ξέραμε λοιπόν, ότι μαζί του πρόκειται να βιώσουμε κάτι ξεχωριστό. 

gray goose

Τα μυστικά του τέλειου pairing

Για τον Joe McCanta δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το κλασικό Grey Goose Martini, το οποίο, αν συνδυαστεί με το κατάλληλο φαγητό, αποκτά νέα αξία. Το προτιμά σε αναλογία 5:1 - δηλαδή 5 μέρη κρύας βότκας Grey Goose, 1 μέρος ξηρού βερμούτ (προτείνει το Noilly Prat, καθώς έχει μια υπέροχη οξειδωμένη ποιότητα σχεδόν σαν sherry) και προσθέτει μία πρέζα bitters πορτοκαλιού.

"Από εκεί και πέρα, η γαρνιτούρα εξαρτάται από το τι λαχταρώ εκείνη την ημέρα, αλλά και με τι θα φαγητό θα συνδυάσω. Ένα παγωμένο στρείδι, κατά προτίμηση γαλλικό από το Maison Girardeau είναι ιδανικό. Το Martini έχει να κάνει με το να είναι παγωμένο, το ίδιο και το στρείδι - αλλά η υφή και η αλατότητα του στρειδιού είναι το τέλειο pairing για τον αναζωογονητικό χαρακτήρα του Grey Goose Martini, λέει ο Global Brand Ambassador της Grey Goose.

gray goose

Μάλιστα, δε δίστασε να μοιραστεί μαζί μας κατά τη διάρκεια του Masterclass και μία συνταγή για να φτιάξουμε το τέλειο Grey Goose cocktail στο σπίτι, όπως επίσης μας συμβούλεψε με τι φαγητό να το συνδυάσουμε. Ο λόγος φυσικά για το Dry Apple Martini - μια ολοκαίνουργια συνταγή εμπνευσμένη από την μοναδική κυρία της μόδας Carine Roitfeld για τη Grey Goose. Σύμφωνα με τον Joe McCanta είναι υπέροχο και μόνο του, αλλά και με "παρέα" ένα ορεκτικό όπως η κλασική σαλάτα Waldorf ή ένα επιδόρπιο όπως μία μηλόπιτα. Κρατήσαμε σημειώσεις:

Η συνταγή του Dry Apple Martini

Συστατικά

  • 35ml βότκα Grey Goose
  • 35ml Λευκό Πόρτο
  • 10ml Apple Eau de Vie
  • 5ml απλό σιρόπι ζάχαρης (1:1)

Εκτέλεση

Ανακατέψτε πάνω από παγάκια σε ένα ποτήρι ή σέικερ μέχρι να κρυώσει. Σουρώνετε σε ποτήρι κουπέ ή ποτήρι μαρτίνι και γαρνίρετε με μία φλούδα μήλου.

Οι τάσεις στα cocktails έχουν κάτι από τη νοσταλγία των '90s

Σύμφωνα με τον Joe McCanta το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν κάνει την εμφάνισή τους διάφορες παραλλαγές του Martini απευθείας από τη δεκαετία του '90, γεγονός που βρίσκει πολύ ενδιαφέρον.

"Καταπληκτικά ποτά όπως το Lemon Drop, το Cosmopolitan και το Appletini έχουν όλα συναρπαστικές παραλλαγές που επιστρέφουν. Ένας από τους πιο γρήγορους τρόπους για να κάνει ένας μπάρμαν μια συναρπαστική ανατροπή σε αυτά τα ποτά είναι να χρησιμοποιήσει τις αρωματισμένες βότκες Grey Goose με αυτές τις κλασικές συνταγές. Έχω δει τόσες πολλές συναρπαστικές νέες εκδοχές χρησιμοποιώντας τις βοτανικές και φρουτώδεις εκφράσεις των Grey Goose Essences, επεσήμανε κατά τη διάρκεια της μύησής μας στον κόσμο του Martini.

Grey Goose

Παράλληλα, κατά τα λεγόμενά του, αναδύεται μία τάση μινιμαλισμού στο χώρο των cocktails. Πρόκειται για μια επιστροφή στην απλότητα της παρουσίασης, στην έκφραση του βασικού αποστάγματος με έναν πολύ καθαρό τρόπο, που ταιριάζει απόλυτα στον φυσικά καλαίσθητο χαρακτήρα της Grey Goose.

Στην αντίστοιχη απλότητα της Grey Goose που οφείλεται, μεταξύ άλλων, στο γαλλικό χειμερινό σιτάρι, ο Joe McCanta έχει βρει την τέλεια βάση για το πιο αβίαστα συναρπαστικό food pairing. Μάλιστα, με ενθουσιασμό τόνισε πως κάλλιστα η Grey Goose θα μπορούσε να συνδυαστεί ακόμη και με ένα αυθεντικό γαλλικό κρουασάν και να δημιουργήσει μια συγκλονιστική γευστική εμπειρία.

Έτοιμοι για καλοκαιρινά updated Martini Moments

Τα παραπάνω βέβαια, δε σημαίνουν ότι δεν του αρέσουν και οι αλμυρές επιλογές. "Οποιαδήποτε γευστικά πλούσια συνταγή μπορεί να λειτουργήσει πολύ καλά με τον χαρακτήρα της Grey Goose. Τα μαλακά τυριά λειτουργούν τέλεια! Ή τον τελευταίο καιρό συνδυάζω το Grey Goose με τα πιο εποχιακά φρούτα - τα νεκταρίνια ή τα ροδάκινα είναι απίστευτα!”, μας εξήγησε.

gray goose

Μεταξύ μας, θα μπορούσε κανείς να ακούει επί ώρες τον Global Brand Ambassador της Grey Goose, Joe McCanta να μιλά με τόση ζέση για τον μυστηριώδη κόσμο των γεύσεων, των cocktails και του food pairing. Όμως, η συγκινητικά όμορφη φύση του γαλλικού νότου μας καλούσε να τη γευτούμε, παρέα με ένα ποτήρι Grey Goose Martini, παγωμένα στρείδια και χαλαρή διάθεση.

gray goose

Μετά από αυτήν την ανεπανάληπτη εμπειρία, στόχος μας πλέον είναι να δημιουργήσουμε ανάλογα updated Martini Moments με μία Grey Goose, κάνοντας πράξη όλη τη γνώση που μας χάρισε ο Joe McCanta για να ευχαριστήσουμε τους δικούς μας ανθρώπους, στον δικό μας καλοκαιρινό παράδεισο.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr