Ο Garry Neville είναι ο ήρωας της ημέρας

Ο θρύλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μίλησε στην καρδιά κάθε αληθινού φίλου του ποδοσφαίρου.

Η ανακοίνωση για τη δημιουργία της European Super League, το απόγευμα της Κυριακής 18 Απριλίου 2021, όπως ήταν φυσικό προκάλεσε πολλές αντιδράσεις από φορείς, παίκτες, προπονητές, media και όλους εκείνους που δεν θέλουν το ποδόσφαιρο να γίνει ακόμη πιο απρόσωπο και ακριβό. Ανάμεσα σε αυτούς είναι και ο Gary Neville.

Ο πρώην ποδοσφαιριστής (και αρχηγός) της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της εθνικής Αγγλίας, μιλώντας στο Sky Sports, εξέφρασε όλα εκείνα που άπαντες έχουν στο μυαλό τους σχετικά με την ίδρυση της λίγκας που θα σχηματιστεί χωρίς κανένα σεβασμό για το άθλημα, θέτοντας απλά το κέρδος των συλλόγων σε απόλυτη προτεραιότητα.

"Είναι ντροπή"

"Είμαι οπαδός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εδώ και 40 χρόνια, αλλά είμαι αηδιασμένος. Είμαι αηδιασμένος περισσότερο και με τη Λίβερπουλ που έχει μότο το You 'll never walk alone και ισχυρίζεται πως είναι ο σύλλογος των οπαδών. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ γεννήθηκε από εργάτες πριν από 100 χρόνια και τώρα αυτοί που τη διοικούν φεύγουν για μία λίγκα δίχως ανταγωνισμό, όπου δεν υπάρχει υποβιβασμός. Είναι ντροπή, πρέπει να το πολεμήσουμε αυτό που πάει να γίνει" ανέφερε μεταξύ άλλων ο Neville.

Παράλληλα, ο 46χρονος προπονητής και σχολιαστής πια έκανε λόγο για "ιδιοκτήτες που δεν έχουν καμία σχέση και επαφή με το αγγλικό ποδόσφαιρο, εν αντιθέσει με τους οπαδούς που εδώ και 100 χρόνια το αγαπούν και το ζουν από μέσα και που πλέον χρειάζονται προστασία".

Θέτει επίσης τα πράγματα σε μία πολύ ορθολογική βάση: "Έχω βγάλει χρήματα από το ποδόσφαιρο, έχω επενδύσει χρήματα σε αυτό. Δεν είμαι κατά των χρημάτων αλλά οι αρχές, το ήθος και το δικαίωμα των αδυνάτων στην ευκαιρία φεύγουν μακριά. Γιατί να μην μπορεί η Λέστερ να διεκδικεί το πρωτάθλημα ή να παίζει στο Champions League; Η Άρσεναλ δεν παίζει στο Champions League, η Τότεναμ δεν είναι καν ομάδα του Champions League, είναι αστείο όλο αυτό".

Κλείνοντας, ο Gary Neville ζήτησε την παρέμβαση μία ανεξάρτητης επιτροπής για να σταματήσει αυτή η ενέργεια,  που όπως αναφέρει ο ίδιος παρακινείται από την απληστία. "Είναι εγκληματικό απέναντι στους οπαδούς και στο μεγαλύτερο παιχνίδι του πλανήτη" τόνισε, ενώ έγραψε το πρωί της Δευτέρας και ένα σχετικό άρθρο στο site του Sky Sports.

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Joel Embiid μόλις αποκάλυψε πως πάσχει από παράλυση Bell

"Είχα άσχημες ημικρανίες και νόμιζα ότι δεν ήταν τίποτα...".

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Emmanuel Macron έπαιξε μπάλα, έβαλε πέναλτι και κάποιοι τον 'κράζουν'

Έπιασε άραγε τον τερματοφύλακα στον ύπνο ή μήπως "ροχάλιζε" επίτηδες;

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Λευτέρης Πετρούνιας είναι γεννημένος νικητής

Ο µαέστρος των κρίκων και θρύλος της ενόργανης γυµναστικής ενορχηστρώνει στο Esquire ιστορίες αθλητικών κατακτήσεων, οικογενειακές µελωδίες και το αρµονικό µείγµα της ανθεκτικότητας µε την επιµονή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Youth League, στην κορυφή της Ευρώπης ο Ολυμπιακός

Ο πρώτος ελληνικός σύλλογος που σηκώνει Ευρωπαϊκό στο ποδόσφαιρο.

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.