Στην Μάντσεστερ Σίτι θεωρούν περιττό το νο.9

Και μάλλον έχουν δίκιο.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 28 Δεκεμβρίου 2021

Στην Boxing Day της Premier League, η Μάντσεστερ Σίτι του Pep Guardiola φιλοδώρησε με 6 τέρματα την Λέστερ και, δίχως υπερβολή, θα μπορούσε να σημειώσει ακόμη άλλα τόσα. Μεταξύ άλλων, όλος ο ποδοσφαιρικός πλανήτης κατάλαβε για μία έξτρα φορά πως ο Καταλανός προπονητής δεν πολυκαίγεται για ένα νέο επιθετικό, ούτε καν μετά την αποχώρηση του Ferran Torres για την Μπαρτσελόνα

Και γιατί να το κάνει άλλωστε; Η Μάντσεστερ Σίτι δε δείχνει σε καμία περίπτωση να έχει πρόβλημα στο σκοράρισμα, έχοντας πετύχει 17 γκολ (!) στα τελευταία τρία παιχνίδια της.

Η τέλεια καταιγίδα

Ή μήπως μία έξοχη απάντηση σε όλους εκείνους που κάνουν λόγο για απαραίτητη προσθήκη ενός σέντερ φορ που θα ισχυροποιήσει ακόμη περισσότερο τους Γαλάζιους του Μάντσεστερ;

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Manchester City (@mancity)

Η ομάδα του Καταλανού προφέσορα των ποδοσφαιρικών καιρών μας δείχνει πως όχι μόνο μπορεί να τα βγάλει πέρα χωρίς τον όποιο Harry Kane ή Erling Haaland αλλά θα υπερασπιστεί τον τίτλο της με στυλ και άφθονα μπαλάκια σε όποιον τολμήσει να την αμφισβητήσει.

> Διάβασε ακόμη: Κι αν ο Mario Balotelli ξαναβρήκε τη φόρμα του;

Αυτή ακριβώς είναι η επιτυχία του Guardiola: Έχει φτιάξει ένα κανονικό επιθετικό τανκ που δουλεύει με ακρίβεια ελβετικού ρολογιού, δίχως την παρουσία ενός παίκτη που θα χαρακτηριζόταν καθαρόαιμος striker - πολλώ δε μάλλον 'επιθετικός περιοχής', όπως αρέσκονται να τους αποκαλούν στο Νησί.

Λύσεις υπάρχουν

Ο mastermind από το Σαντπεντόρ της Καταλονίας είχε τολμήσει και στο παρελθόν κάτι αντίστοιχο, τόσο στην Μπαρτσελόνα όσο και στην Μπάγερν Μονάχου, αλλά ποτέ με τέτοια διάρκεια και προσήλωση. Πλέον, θεωρείται κυνικά νορμάλ στο formation της Σίτι ένα μείγμα από 'ψευτοεννιάρια', εξτρέμ που συγκλίνουν και μεσοεπιθετικούς που πατούν περιοχή. 

Το αποτέλεσμα είναι ποδόσφαιρο συντριπτικής κατοχής που γλυκαίνει το μάτι, εύκολες νίκες στο πιο δύσκολο και απαιτητικό πρωτάθλημα του κόσμου και γκολ. Πολλά γκολ. Τα τελευταία έγιναν και ο κανόνας στην εποχή της βασιλείας του Pep στην Αγγλία, αυτά τα χρόνια. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Manchester City (@mancity)

Πόσο λειτουργεί φέτος όλο αυτό; Απέναντι στη Λέστερ βρήκαν δίχτυα 5 διαφορετικοί παίκτες. Μέχρι στιγμής, στη σεζόν 2021-22 και σε όλες τις διοργανώσεις, 19 διαφορετικοί ποδοσφαιριστές της Σίτι έχουν σκοράρει. Ολογράφως, δεκα-εννιά. Δεν τους λες και λίγους.

Υπάρχουν μέχρι και τώρα φήμες και πληροφορίες που κάνουν λόγο για αναζήτηση ενός επιθετικού από τους Πρωταθλητές. "Όχι, δεν πρόκειται να φέρουμε κανέναν επιθετικό τον Ιανουάριο" είπε μετά το παιχνίδι της περασμένης Κυριακής ο Guardiola αλλά κανείς δεν πείστηκε. 

> Διάβασε ακόμη: Αυτοί που σημάδεψαν τα σπορ το 2021

Κυρίως γιατί άπαντες γνωρίζουν πως ο ίδιος σέβεται το άθλημα και, όσο και να το έχει αλλάξει τα χρόνια που είναι προπονητής, δεν θα ήθελε ποτέ να πάει κόντρα στην ίδια του τη φύση. Μία από τις αρχές της είναι πως πάντοτε χρειάζεσαι έναν τύπο που ξέρει να την βάζει μέσα, τουλάχιστον 30 φορές το χρόνο.

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Joel Embiid μόλις αποκάλυψε πως πάσχει από παράλυση Bell

"Είχα άσχημες ημικρανίες και νόμιζα ότι δεν ήταν τίποτα...".

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Emmanuel Macron έπαιξε μπάλα, έβαλε πέναλτι και κάποιοι τον 'κράζουν'

Έπιασε άραγε τον τερματοφύλακα στον ύπνο ή μήπως "ροχάλιζε" επίτηδες;

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Λευτέρης Πετρούνιας είναι γεννημένος νικητής

Ο µαέστρος των κρίκων και θρύλος της ενόργανης γυµναστικής ενορχηστρώνει στο Esquire ιστορίες αθλητικών κατακτήσεων, οικογενειακές µελωδίες και το αρµονικό µείγµα της ανθεκτικότητας µε την επιµονή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Youth League, στην κορυφή της Ευρώπης ο Ολυμπιακός

Ο πρώτος ελληνικός σύλλογος που σηκώνει Ευρωπαϊκό στο ποδόσφαιρο.

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.