Η μέρα που ήρθαν στον κόσμο ο Ronaldo και ο Neymar

Η 5η του Φεβρουαρίου είναι μια ιδιαίτερη μέρα για τους δύο κορυφαίους παίκτες της γενιάς μας.

Γράφει: Νίκος Παπαηλιού 05 Φεβρουαρίου 2023

Λίγες ημέρες πριν την έναρξη του Μουντιάλ του Κατάρ η Nike έβγαλε το κορυφαίο ίσως διαφημιστικό σποτ της. Δημιούργησε το Footballverse μέσα σε ένα βιολογικό εργαστήριο και τοποθέτησε τους καλύτερους παίκτες της να κοντράρονται. Ο Ronaldinho του 2006 αντιμετώπισε τον Mbappe του 2022, ο Cristiano Ronaldo του 2004 συνάντησε τον Ronaldo του 2002 και πάει λέγοντας. Πέρα από τη διαφήμιση της Nike, κέφια έχει και η ίδια η ζωή όταν αφορά για συγκρίσεις και για ομοιότητες. Και στο ποδοσφαιρικό Metaverse η 5η Φεβρουαρίου είναι μια ιδιαίτερη μέρα. Κι αυτό γιατί με διαφορά 7 χρόνων, τέτοια μέρα γεννήθηκαν οι Cristiano Ronaldo και Neymar.

Βίοι παράλληλοι 

Το 1985 στη Μαδέιρα της Πορτογαλίας ο πρώτος και το 1992 στο Σάο Πάολο ο δεύτερος. Η μοίρα πέρα από ίδια μέρα γενεθλίων τους χάρισε και μια πορεία που παρουσίασε πολλές ομοιότητες. Ποτέ όμως δεν βρέθηκαν στην ίδια πλευρά της ιστορίας. 

Cristiano Ronaldo και Neymar κατάφεραν να ξεχωρίσουν στις ομάδες τους πολύ πριν ενηλικιωθούν. Σταρ από τα 16 τους σε Σπόρτινγκ Λισαβόνας και Σάντος, οι δύο παίκτες βρέθηκαν πολύ γρήγορα στην Εθνική Ομάδα της χώρας τους. Στην Πορτογαλία του Eusebio και στη Βραζιλία του Pele. 

Μεγάλωσαν ακούγοντας ιστορίας και σπάζοντας ρεκόρ. Τα φετινά γενέθλια τους θα τα περάσουν όντας πρώτοι σκόρερ στην ιστορία των εθνικών τους ομάδων. Όπως κάθε σταρ που ξεχώρισε νωρίς, έτσι και εκείνοι είχαν πάντα φανατικούς θαυμαστές και ορκισμένους εχθρούς. 

Για 4 χρόνια βρέθηκαν αντιμέτωποι στο κορυφαίο ντέρμπι του πλανήτη. Με την Μπαρτσελόνα ο Neymar και με τα λευκά της Ρεάλ Μαδρίτης ο Ronaldo. Το Metaverse της ίδιας της ζωής τους έφερε στην Ισπανία για ροκ. Ως αντίπαλοι σάρωσαν τα πάντα. Ο Neymar εγχώρια, ο Ronaldo στην Ευρώπη. Τότε δούλεψαν μαζί σε ένα ακόμα ιστορικό διαφημιστικό της εταιρείας.

Και σήμερα, 6 σχεδόν χρόνια μετά το τελευταίο Clasico, οι δυο τους αγωνίζονται για φιλικά κλαμπ, λαμβάνοντας αστρονομικά ποσά. Στην σκιά της κόντρας του με τον Messi, o Cristiano Ronaldo βρέθηκε για χρόνια αντίπαλος με έναν από τους μεγαλύτερους fans του ποδοσφαίρου του. Τον συνεχιστή του στα ευρωπαϊκά γήπεδα. Χρόνια τους πολλά!

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Joel Embiid μόλις αποκάλυψε πως πάσχει από παράλυση Bell

"Είχα άσχημες ημικρανίες και νόμιζα ότι δεν ήταν τίποτα...".

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Emmanuel Macron έπαιξε μπάλα, έβαλε πέναλτι και κάποιοι τον 'κράζουν'

Έπιασε άραγε τον τερματοφύλακα στον ύπνο ή μήπως "ροχάλιζε" επίτηδες;

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Λευτέρης Πετρούνιας είναι γεννημένος νικητής

Ο µαέστρος των κρίκων και θρύλος της ενόργανης γυµναστικής ενορχηστρώνει στο Esquire ιστορίες αθλητικών κατακτήσεων, οικογενειακές µελωδίες και το αρµονικό µείγµα της ανθεκτικότητας µε την επιµονή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Youth League, στην κορυφή της Ευρώπης ο Ολυμπιακός

Ο πρώτος ελληνικός σύλλογος που σηκώνει Ευρωπαϊκό στο ποδόσφαιρο.

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.