Όταν ο Fernando Torres έκανε την τέλεια σεζόν

O Fernando Torres κλείνει σήμερα 39 χρόνια ζωής και εμείς θυμόμαστε την καλύτερη σεζόν της καριέρας του.

Αν γυρίσουμε το χρόνο πίσω, λίγους σέντερ φορ θα συναντήσουμε που να είχαν καταφέρει τα επιτεύγματα του Fernando Torres. O ισπανός επιθετικός σήμερα κλείνει 39 χρόνια ζωής και μπόρεσε να αφήσει το στίγμα του στα πρώτα χρόνια του 21ου αιώνα, όσο λίγοι. Γεννημένος στη Μαδρίτη, είχε ήδη περάσει από 4 ομάδες, μέχρι να βρεθεί σε ηλικία 11 ετών στην αγαπημένη του Ατλέτικο. Έμεινε εκεί από το 1995 ως το 2007. Και αυτή είναι η αφετηρία της ιστορίας μας. 

Η αγάπη του στην Ατλέτικο

Το καλοκαίρι του 2007 ο Torres αφήνει ως αρχηγός τα ερυθρόλευκα της Ατλέτικο και μετακομίζει στην Αγγλία για τη Λίβερπουλ. Η Ρεάλ των Galacticos ήθελε να τον κάνει δικό της, αλλά η καρδιά του δεν τον άφηνε να αλλάξει γειτονιά. Ο El Nino (=το μικρό παιδί) δενόταν συναισθηματικά με τις ομάδες του. Μαζί με τους Ροχιμπλάνκος άλλωστε κατέκτησε τη Segunda Division και την είδε να ανεβαίνει και πάλι επίπεδο. Η Ατλέτικο έλαβε 38 εκατομμύρια ευρώ σε μια εποχή, που αυτό θεωρούνταν μεγάλο ποσό και τον παραχώρησε στην ομάδα του συμπατριώτη του, Rafa Benitez. 

Η άφιξη στη Λίβερπουλ 

Δύο χρόνια μετά από την κατάκτηση του Champions League, κανείς δεν μπορούσε να κουνήσει τον Benitez από τον πάγκο της Λίβερπουλ. Τι κι αν δεν κατάφερε να διεκδικήσει κανένα πρωτάθλημα στα ίσια. Ο Torres ερχόταν στο Μερσεϊσάιντ σε μια εποχή που ο κόσμος έψαχνε έναν ακόμη ήρωα. Και τον βρήκαν στο πρόσωπό του.

Ο Torres βοήθησε τους Reds εκείνη τη σεζόν σκοράροντας 24 γκολ στην Premier League, 6 στο Champions League και άλλα 3 στο League Cup. Ξεπέρασε τον Michael Owen (σε μια σεζόν) και από τότε οι φίλοι της Λίβερπουλ χαμογελούν στο άκουσμα του ονόματός του. Τι κι αν τίποτε δεν πήγε καλά στη συνέχεια;

Την επόμενη σεζόν ο Torres θα "έπεφτε" στα μισά τέρματα και η ομάδα του θα κατέληγε 7η. Η Λίβερπουλ θα κινούνταν στη μετριότητα τα αμέσως επόμενα χρόνια. Μακριά από το Champions League, πολύ μακριά από τη διεκδίκηση της Premier League και με τον Torres να υφίσταται σκληρή κριτική. Μέχρι που έφυγε για την Τσέλσι για το πλήρωμα του χρόνου. Το χειμώνα του 2011 εντάχθηκε στους Μπλε του Λονδίνου με τη Λίβερπουλ να παίρνει μάλλον πάρα πολλά χρήματα (58.5 εκατομμύρια ευρώ) και αν και ποτέ δεν θα έφτανε τα νούμερα της σεζόν 2007-08, εντούτοις θα έγραφε ιστορία. 

Ένας σκόρερ για τα χρήσιμα

Πέτυχε το 2012 ένα ιστορικό γκολ κόντρα στην Μπαρτσελόνα, υπογράφοντας τον αποκλεισμό της από τα ημιτελικά και έδειξε με τον πιο εμφατικό τρόπο γιατί ξεχώριζε ως ένας από τους πιο clutch σκόρερ του 21ου αιώνα. Στη συνέχεια κατέκτησε και το τρόπαιο.

Το 2008 πέτυχε γκολ στον τελικό του EURO, το 2012 το ξανάκανε όντας πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης. Στη συνέχεια της καριέρας του επέστρεψε στην Ατλέτικο Μαδρίτης και τη βοήθησε να κάνει δικό της το Europa League. Ο Fernando Torres δεν κατάφερε ποτέ να κατακτήσει πρωτάθλημα πρώτης κατηγορίας, κατόρθωσε όμως να γίνει ένας από τους πιο αξιαγάπητους σέντερ φορ της σύγχρονης ιστορίας. 

Έκλεισε την καριέρα του στην Ιαπωνία και από το 2021 επέστρεψε στους Ροχιμπλάνκος ως προπονητής της ομάδας των νέων. Σήμερα συμπληρώνει 39 χρόνια ζωής, όσο και αν δεν του φαίνεται και ελπίζουμε ότι με κάποιο τρόπο θα μας απασχολήσει ξανά στο μέλλον. 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Joel Embiid μόλις αποκάλυψε πως πάσχει από παράλυση Bell

"Είχα άσχημες ημικρανίες και νόμιζα ότι δεν ήταν τίποτα...".

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Emmanuel Macron έπαιξε μπάλα, έβαλε πέναλτι και κάποιοι τον 'κράζουν'

Έπιασε άραγε τον τερματοφύλακα στον ύπνο ή μήπως "ροχάλιζε" επίτηδες;

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Λευτέρης Πετρούνιας είναι γεννημένος νικητής

Ο µαέστρος των κρίκων και θρύλος της ενόργανης γυµναστικής ενορχηστρώνει στο Esquire ιστορίες αθλητικών κατακτήσεων, οικογενειακές µελωδίες και το αρµονικό µείγµα της ανθεκτικότητας µε την επιµονή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Youth League, στην κορυφή της Ευρώπης ο Ολυμπιακός

Ο πρώτος ελληνικός σύλλογος που σηκώνει Ευρωπαϊκό στο ποδόσφαιρο.

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.