Οι ποδοσφαιρίστριες που ξεχωρίζουν στο Μουντιάλ Γυναικών 2023

Μια ματιά στις παίκτριες που κάνουν τη διαφορά στη φετινή διοργάνωση.

Το ένατο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου Γυναικών της FIFA πραγματοποιείται από τις 20 Ιουλίου έως τις 20 Αυγούστου και για πρώτη φορά στην ιστορία του διοργανώνεται από δύο χώρες, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία. Η ποδοσφαιρική ομάδα γυναικών των ΗΠΑ, πολυνίκης του θεσμού με τέσσερις κατακτήσεις, είναι έτοιμη να υπερασπιστεί το τρόπαιο του 2019 και το θρίαμβο στα γήπεδα της Γαλλίας. Σε συνεχή άνοδο, το ποδόσφαιρο γυναικών προσφέρει συναρπαστικό θέαμα και μεγάλες μάχες και δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα από τα πρωταθλήματα ανδρών. Στα γήπεδα της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας όπου διεξάγεται το Μουντιάλ Γυναικών 2023 θα δούμε κάποιες από τις καλύτερες ποδοσφαιρίστριες του κόσμου και τα επόμενα νέα αστέρια της "στρογγυλής θεάς”. Ποιες όμως έχουν ήδη την προσοχή μας; Ακολουθούν 6 που σίγουρα θα μας απασχολήσουν κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης.

Sophia Smith (ΗΠΑ)


Η 22χρονη επιθετικός από το Κολοράντο είναι η νέα μεγάλη ελπίδα των ΗΠΑ και ετοιμάζεται να φορτώσει με γκολ τα δίχτυα των αντιπάλων ομάδων. Με δικά της σημαντικά σουτ, η ομάδα των Portland Thorns πανηγύρισε το περσινό αμερικανικό πρωτάθλημα (National Women's Soccer League), με την ίδια να αναδεικνύεται MVP. Αυτό είναι το πρώτο της Παγκόσμιο Κύπελλο.

Sam Kerr (Αυστραλία)


H έμπειρη 29χρονη Sam Kerr είναι μία ασταμάτητη μηχανή των γκολ και μία από τις μεγαλύτερες σκόρερ της Αυστραλίας. Παίζει στην ομάδα της αγγλικής Chelsea και όλοι περιμένουν με τις εμφανίσεις της να οδηγήσει την Αυστραλία πολύ ψηλά στην κατάκτηση του τροπαίου. Ήρθε η ώρα της Αυστραλίας; Παίζουν εντός έδρας και θα έχουν δίπλα τους χιλιάδες αυστραλούς φιλάθλους.


Ada Hegerberg (Νορβηγία)


Όλοι έχουμε δει το πάθος και τη δύναμη που δείχνουν οι ποδοσφαιρίστριες από τη Σκανδιναβία στο τερέν. Ματώνουν για τη φανέλα. H Ada Hegerberg στα 28 της χρόνια δεν είναι μόνο μία μεγάλη επιθετικός για την πάντα ανταγωνιστική ομάδα της Νορβηγίας, αλλά και μία δυνατή φωνή για τα δικαιώματα των γυναικών αθλητριών.

Alexia Putellas (Ισπανία)


Κινητήριος δύναμη της ισπανικής ομάδας, ίσως η τελευταία ευκαιρία της 29χρονης μεσοεπιθετικού σταρ και αρχηγού της Μπαρτσελόνα για μία μεγάλη διάκριση με τα εθνικά χρώματα. Δύσκολη αποστολή αλλά το φετινό Μουντιάλ κρύβει εκπλήξεις. Οι περισσότεροι τη φωνάζουν με το μικρό της όνομα, η Alexia έχει βραβευθεί για δύο συνεχόμενες χρονιές (2021, 2022) με τη μέγιστη ατομική διάκριση, το βραβείο Ballon d'Or Féminin από το περιοδικό France Football ως η καλύτερη ποδοσφαιρίστρια του κόσμου.

Alexandra Popp (Γερμανία)


Η Γερμανία έχει μεγάλη παράδοση στο γυναικείο ποδόσφαιρο και φαντάζει σαν ένα από τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου (μαζί με τις ΗΠΑ, την Ισπανία και την Αγγλία). Η 32χρονη επιθετικός της Wolfsburg έχει σκοράρει σχεδόν σε κάθε ματς που έχει παίξει με την εθνική ομάδα της Γερμανίας από το 2022 και ελπίζει να συνεχιστεί το σερί.

Debinha (Βραζιλία)


Οι Βραζιλιάνοι αγαπάνε τόσο πολύ το ποδόσφαιρο που οι δημόσιοι υπάλληλοι της χώρας μπορούν να προσέρχονται στην εργασία τους μετά τη λήξη των αγώνων της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου γυναικών. Η 31χρονη επιθετικός Debinha είναι ένα από τα μεγάλα αστέρια της ομάδας, μαζί με την 37χρονη Marta που δε λέει να το βάλει κάτω. Θα οδηγήσουν την ομάδα της Βραζιλίας και έναν ολόκληρο παθιασμένο με την μπάλα λαό στην κατάκτηση του τροπαίου για πρώτη φορά; Όλα τα μάτια πάνω τους.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr