Αυτοί είναι οι πιο ακριβοπληρωμένοι ποδοσφαιριστές για το 2023

Τη λίστα με τους ποδοσφαιριστές, που κέρδισαν τα περισσότερα χρήματα για το 2023, δημοσίευσε το Forbes.

Γράφει: Esquire Editors 14 Οκτωβρίου 2023

Στην κορυφή της λίστας με τους ποδοσφαιριστές βρίσκεται ο Πορτογάλος Cristiano Ronaldo με έσοδα 260 εκατ. δολάρια και ακολουθεί ο Αργεντίνος Lionel Messi με 135 εκατ. δολάρια.

Η κατάταξη των ποδοσφαιριστών της λίστας είναι η εξής:

1. Cristiano Ronaldo - 260 εκατ. δολάρια 

Οι νέοι εργοδότες του Πορτογάλου super star δεν έχουν διστάσει να εκμεταλλευτούν την αναγνωρισιμότητά του, και έφτιαξαν ένα video που φορούσε την παραδοσιακή σαουδαραβική ενδυμασία, για να προωθήσει την Εθνική Ημέρα του Βασιλείου καθώς και ένα ακόμη για τον επερχόμενο αγώνα πυγμαχίας Tyson Fury εναντίον Francis Ngannou στο Ριάντ.

Συνέχισε τις δικές του συνεργασίες, με ειδικά σποτ για τις Clear, Herbalife και Binance, που δημοσιεύονται στον λογαριασμό του στο Instagram τους τελευταίους δύο μήνες.

2. Lionel Messi - 135 εκατ. δολάρια

Το Messi Effect όχι μόνο έχει επιταχύνει τη ζήτηση εισιτηρίων και έχει αυξήσει τις τιμές για την Ίντερ Μαϊάμι, αλλά και για  τους συλλόγους σε όλο το MLS. Για τον αγώνα τους με το Μαϊάμι τον Οκτώβριο, και ενώ ο Messi ήταν τραυματίας, οι Chicago Fire συγκέντρωσαν ρεκόρ 62.124 φιλάθλων στο Soldier Field που τους απέφεραν έσοδα από 7 έως 10 εκατομμύρια δολάρια, περισσότερα από όλα τα εντός έδρας παιχνίδια τους μαζί αυτή τη σεζόν.

Η άφιξη του Messi στις ΗΠΑ καταγράφηκε επίσης σε ένα ντοκιμαντέρ της Apple TV που κυκλοφόρησε πρόσφατα.

3. Neymar - 112 εκατ. δολάρια

Ο Οκτώβριος ήταν ήδη ένας μήνας ορόσημο για τον Neymar - πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη νέα του ομάδα, την Αλ Χιλάλ της Σαουδικής Αραβίας, και καλωσόρισε το δεύτερο παιδί του, ένα κοριτσάκι. Μακριά από τα γήπεδα, παραμένει ενεργός όσο ποτέ, με μια λίστα χορηγών που περιλαμβάνει τις  Puma, Konami και Red Bull. Πιο πρόσφατα, ο Neymar ανακοίνωσε μια συνεργασία με την πορτογαλική φάρμα εκτροφής αλόγων Team Campline.

4. Kylian Mbappé - 110 εκατ. δολάρια

Η απόφαση του Mbappé να μην επεκτείνει το συμβόλαιό του με τη γαλλική Paris-Saint Germain ενόψει της νέας σεζόν της Ligue 1, τον έφερε σύγκρουση με την ιδιοκτησία της PSG - με τον σύλλογο να επιλέγει ακόμη και να τον αποκλείσει από μια περιοδεία στην Ιαπωνία.

Οι δύο πλευρές φαίνεται να έχουν κάπως διορθώσει τη σχέση τους, αλλά οι ψίθυροι για τον Mbappé ότι θα να παίξει στη Ρεάλ Μαδρίτης γίνονται όλο και πιο δυνατοί. Ο ισπανικός σύλλογος που τον έχει "κυνηγήσει" και στο παρελθόν, φέρεται να σχεδιάζει νέα κίνηση το επόμενο καλοκαίρι.

5. Karim Benzema - 106 εκατ. δολάρια

Ο Benzema μπορεί να ακολούθησε τον πρώην συμπαίκτη του στη Ρεάλ Μαδρίτης, Ronaldo, στη Σαουδική Αραβία, αλλά όταν ρωτήθηκε για τη μετακόμιση, ο νικητής της Χρυσής Μπάλας έδωσε μια προσωπική εξήγηση για αυτή την απόφαση: "Είναι εκεί που θέλω να είμαι γιατί είναι σημαντικό για μένα να βρίσκομαι σε μια μουσουλμανική χώρα, όπου νιώθω ότι οι άνθρωποι (είναι) ήδη σαν εμένα", είπε.

6. Erling Haaland - 58 εκατ. δολάρια

Ο Haaland πέτυχε 52 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις την περασμένη σεζόν, καταρρίπτοντας το ρεκόρ για παίκτη της Πρέμιερ Λιγκ. Η τρομερή επιτυχία του τράβηξε τα βλέμματα της Ρεάλ Μαδρίτης. Εκτός γηπέδου, ο Haaland έχει μια επικερδή συμφωνία με τη Nike και κοσμεί το εξώφυλλο του βιντεοπαιχνιδιού EA Sports FC 24, το οποίο μετονομάστηκε μετά τη λήξη της συνεργασίας της EA με τη FIFA.

7. Mohamed Salah - 53 εκατ. δολάρια

Ο Mo Salah έφτασε κοντά να γίνει η πιο ακριβή αγορά της Σαουδικής Αραβίας μέχρι σήμερα, με την Αλ Ιτιχάντ να προσφέρει 190 εκατομμύρια δολάρια για μεταγραφή. Η Λίβερπουλ αρνήθηκε, οπότε ο Salah μένει στο Άνφιλντ. Ο Αιγύπτιος σταρ έχει επίσης μια υπογεγραμμένη μπότα με την Adidas και πρόσφατα αποτέλεσε αντικείμενο μελέτης του Harvard Business School σχετικά με τον τελευταίο γύρο διαπραγματεύσεων για το συμβόλαιό του.

8. Sadio Mané - 52 εκατ. δολάρια 

Ο Mané έχει γίνει ένας από τους πιο παραγωγικούς ποδοσφαιριστές στην ιστορία της Σενεγάλης, οδηγώντας την εθνική της ομάδα με 37 γκολ. Πριν από δύο χρόνια, ο Mané υπέγραψε μακροπρόθεσμη επέκταση με τη New Balance.

9. Kevin De Bruyne - 39 εκατ. δολάρια

Τον Μάρτιο, ο De Bruyne υπέγραψε μια συμφωνία με τα McDonald's στη χώρα του στο Βέλγιο. Ωστόσο, οι οπαδοί που ενδιαφέρονται να τον παρακολουθήσουν στο γήπεδο θα πρέπει να περιμένουν. Ο De Bruyne απουσιάζει από την ενδεκάδα της Μάντσεστερ Σίτι από την έναρξη της σεζόν, καθώς αναρρώνει από εγχείρηση οπίσθιου μηριαίου που θα μπορούσε να τον κρατήσει εκτός δράσης για έως και πέντε μήνες.

10. Harry Kane - 36 εκατ. δολάρια

Το όνειρο του Kane να γίνει παίκτης του NFL θα πρέπει να περιμένει μερικά ακόμη χρόνια, καθώς ο πρώην αστέρας των Tottenham Hotspurs υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο με την Μπάγερν Μονάχου αυτό το καλοκαίρι. Ο Kane υπέγραψε πολυετή συνεργασία με τους Fanatics, και έγινε ο πρώτος Βρετανός αθλητής που συνεργάζεται αποκλειστικά με το τμήμα αυτόγραφων και αναμνηστικών της εταιρείας.

11. Robert Lewandowski - 34 εκατ. δολάρια

Με 33 γκολ την περασμένη σεζόν, ο 35χρονος Lewandowski δύσκολα μοιάζει να κλείνει η καριέρα του. Αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να δώσει μεγαλύτερη έμφαση στη δραστηριότητά του εκτός γηπέδου. Τον Απρίλιο, ο Πολωνός επιθετικός προσέλαβε την CAA για να αναλάβει την εμπορική του αντιπροσώπευση. Ο Lewandowski έχει επί του παρόντος οκτώ συνεργασίες, συμπεριλαμβανομένων των Nike, Spoitfy και Oanda, και είναι το θέμα μιας σειράς αναμνηστικών νομισμάτων στη χώρα του.

Η Σαουδική Αραβία ξόδεψε 1 δισ. δολάρια

Για να πείσει τον Neymar να εγκαταλείψει την γαλλική Ligue 1 και να ενταχθεί στη Σαουδική Pro League, η νέα του ομάδα Αλ Χιλάλ έπρεπε να δώσει τα "λύτρα για έναν βασιλιά του ποδοσφαίρου".  Ο 31χρονος Βραζιλιάνος σταρ φέρεται να έλαβε μια έπαυλη με προσωπικό, ένα στόλο από πολυτελή αυτοκίνητα και πρόσβαση σε ιδιωτικό τζετ, καθώς και μπόνους για νίκες της ομάδας και για αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και άδεια να ζήσει με την κοπέλα του, η οποία είναι περιορισμένη. από τον ισλαμικό νόμο.

Όλα τα παραπάνω υπολογίζονται πέρα από τα εκτιμώμενα 80 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση εντός γηπέδου (112 εκατομμύρια δολάρια σε συνολικά κέρδη) που αναμένεται να λάβει ο Neymar για να παίξει αυτή τη σεζόν.

Οι σύλλογοι της Σαουδικής Pro League ξόδεψαν μόλις 1 δισεκατομμύριο δολάρια για να αποκτήσουν 94 παίκτες στο εξωτερικό κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου του 2023, σύμφωνα με την Deloitte.

Συνολικά, οι έντεκα πιο ακριβοπληρωμένοι ποδοσφαιριστές στον κόσμο προβλέπεται να κερδίσουν 995 εκατομμύρια δολάρια αυτή τη σεζόν προ φόρων και αμοιβών πρακτόρων, με πέντε να ξεπερνούν εννιαψήφια νούμερα που θα προστεθούν στο λογαριασμό τους. 

Ο Cristiano Ronaldo, ο οποίος βρέθηκε στην κορυφή της λίστας των πιο ακριβοπληρωμένων ποδοσφαιριστών το 2021, βρίσκεται στο Νο. 1 με αναμενόμενες συνολικές απολαβές 260 εκατομμυρίων δολαρίων. Η απόφασή του να μετακομίσει στην Αλ Νασρ της Σαουδικής Αραβίας νωρίτερα αυτό το έτος, μετά από έναν "θυελλώδη χωρισμό" με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ουσιαστικά ξεκίνησε την έξοδο προς στο Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας. 

Ο Ronaldo προβλέπεται να κερδίσει 200 εκατομμύρια δολάρια στο γήπεδο, αλλά η συμφωνία του πιστεύεται ότι περιλαμβάνει μισθούς καθώς και οικονομικά κίνητρα από εμπορικές συμφωνίες που διευκολύνει ο σύλλογος.

Από: Capital.gr

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Joel Embiid μόλις αποκάλυψε πως πάσχει από παράλυση Bell

"Είχα άσχημες ημικρανίες και νόμιζα ότι δεν ήταν τίποτα...".

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Emmanuel Macron έπαιξε μπάλα, έβαλε πέναλτι και κάποιοι τον 'κράζουν'

Έπιασε άραγε τον τερματοφύλακα στον ύπνο ή μήπως "ροχάλιζε" επίτηδες;

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Λευτέρης Πετρούνιας είναι γεννημένος νικητής

Ο µαέστρος των κρίκων και θρύλος της ενόργανης γυµναστικής ενορχηστρώνει στο Esquire ιστορίες αθλητικών κατακτήσεων, οικογενειακές µελωδίες και το αρµονικό µείγµα της ανθεκτικότητας µε την επιµονή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Youth League, στην κορυφή της Ευρώπης ο Ολυμπιακός

Ο πρώτος ελληνικός σύλλογος που σηκώνει Ευρωπαϊκό στο ποδόσφαιρο.

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.