Ο Novak Djokovic θέλει να γίνει ο επόμενος Tom Brady

Για τον σέρβο πρωταθλητή, η ηλικία δεν έχει καμία σημασία.

Γράφει: Γιάννης Σπανός 28 Φεβρουαρίου 2024

Η ηλικία είναι απλώς ένας αριθμός και ο Novak Djokovic είναι πεπεισμένος ότι θα πάει την καριέρα του μέχρι τέλους. Τώρα, ο 37χρονος τενίστας -γεννήθηκε στις 22 Μαΐου του 1987- αισθάνεται απόλυτα δυνατός ψυχή τε και σώματι και από το νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης δηλώνει: "Το 2023 ήταν ένα από τα καλύτερα χρόνια της καριέρας μου, γιατί να σταματήσω αφού παίζω τόσο καλά;".

Πράγματι, η χρονιά που πέρασε ήταν μια από τις καλύτερες όλων των εποχών για τον σέρβο πρωταθλητή, ο οποίος κατέκτησε 3 από τα 4 Slams, Australian Open, Roland Garros και US Open, όπως και το ATP Finals.

Ωστόσο, η δίψα του για επιτυχία μοιάζει να μην έχει μειωθεί ούτε στο ελάχιστο. Επίσης, η πρόκληση των νέων γενεών, Ιταλών και Ισπανών, εμβλήματα της nouvelle vague του τένις, αποτελούν ένα επιπλέον ερέθισμα γι' αυτόν. "Αφυπνίζουν το καλύτερο κομμάτι του εαυτού μου. Ιδιαίτερα ο Carlos Alcaraz, ο πιο ολοκληρωμένος παίκτης που έχω δει ποτέ στην ηλικία του".

Το ίδιο όμως ισχύει και για την επιστροφή του αιώνιου αντιπάλου του, του Rafael Nada . "Πολλές φορές το θεωρούσαν δεδομένο, όπως έκαναν και με μένα, όμως κάθε φορά τους διαψεύδουμε". Ο νέος στόχος βέβαια του Djokovic, ξεπερνά τα όρια του τένις, καθώς έχει ως σημείο αναφοράς τον Tom Brady, το απόλυτο αστέρι του αμερικανικού ποδοσφαίρου που κουβαλά 7 νικητήρια Superbowls, 2 εκ των οποίων κατέκτησε μετά την ηλικία των 40 ετών.

"Είναι ένα παράδειγμα πρωταθλητή που έχτισε μια καριέρα γεμάτη επιτυχίες, αφιερώνοντας πολύ χρόνο για να φροντίζει το σώμα του, να αναρρώνει όσο το δυνατόν καλύτερα, διασφαλίζοντας ότι το μυαλό και το σώμα πηγαίνουν πάντα προς την ίδια κατεύθυνση". 

Όπως φαίνεται λοιπόν, από τον Novak Djokovic έχουμε να δούμε ακόμη πολλά. 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Joel Embiid μόλις αποκάλυψε πως πάσχει από παράλυση Bell

"Είχα άσχημες ημικρανίες και νόμιζα ότι δεν ήταν τίποτα...".

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Emmanuel Macron έπαιξε μπάλα, έβαλε πέναλτι και κάποιοι τον 'κράζουν'

Έπιασε άραγε τον τερματοφύλακα στον ύπνο ή μήπως "ροχάλιζε" επίτηδες;

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Λευτέρης Πετρούνιας είναι γεννημένος νικητής

Ο µαέστρος των κρίκων και θρύλος της ενόργανης γυµναστικής ενορχηστρώνει στο Esquire ιστορίες αθλητικών κατακτήσεων, οικογενειακές µελωδίες και το αρµονικό µείγµα της ανθεκτικότητας µε την επιµονή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Youth League, στην κορυφή της Ευρώπης ο Ολυμπιακός

Ο πρώτος ελληνικός σύλλογος που σηκώνει Ευρωπαϊκό στο ποδόσφαιρο.

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.