Το All Star Game 2020 είναι αφιερωμένο στον Kobe Bryant

Το τριήμερο των αστέρων στο Σικάγο θα είναι ένας φόρος τιμής στον θρύλο των Lakers. Πολλοί όμως από τους κορυφαίους παίκτες του ΝΒΑ θα αναγκαστούν να το δουν από το σπίτι τους.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 11 Φεβρουαρίου 2020

Το 69ο All Star Game του ΝΒΑ θα λάβει χώρα από τις 14 μέχρι τις 16 Φεβρουαρίου στο United Center του Σικάγο. Η κορύφωσή του θα είναι φυσικά ο αγώνας επίδειξης ανάμεσα στην ομάδα του Γιάννη Αντετοκούνμπο και εκείνη του LeBron James, το βράδυ της ερχόμενης Κυριακής. H Team Giannis θα απαρτίζεται, εκτός από τον Έλληνα σούπερ σταρ, από τους Joel Embiid, Pascal Siakam, Kemba Walker, Trae Young, Khris Middleton, Bam Adebayo, Rudy Gobert, Jimmy Butler, Kyle Lowry, Brandon Ingram και Donovan Mitchell ενώ η Team LeBron -εκτός του Βασιλιά- από τους Anthony Davis, Kawhi Leonard, Luka Doncic, James Harden, Damian Lillard, Ben Simmons, Nikola Jokic, Jayson Tatum, Chris Paul, Russell Westbrook και Domantas Sabonis.

Αυτό φυσικά που αξίζει να αναφερθεί είναι ότι ολόκληρο το τριήμερο θα είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Kobe Bryant και της κόρης του GiGi. Στον αγώνα της Κυριακής μάλιστα, οι δύο ομάδες θα αγωνιστούν φορώντας μόνο τους αριθμούς #24 (Team Giannis) και #2 (Team LeBron). Σε όλες τις εμφανίσεις των παικτών θα υπάρχουν και 9 αστέρια, που θα συμβολίζουν τις ζωές που χάθηκαν στο δυστύχημα της 26ης Ιανουαρίου στην περιοχή Calabasas της Καλιφόρνια.

Το All Star Game 2020 είναι αφιερωμένο στον Kobe Bryant

Πέρα από τους παίκτες που επιλέχθηκαν για το All Star Game 2020, στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού έχει ανοίξει μία μεγάλη συζήτηση για εκείνους που αγνοήθηκαν κατά τη διαδικασία της ψηφοφορίας και της επιλογής. Για παράδειγμα, οι Bradley Beal και Devin Booker θα μπορούσαν κάλλιστα να βρίσκονται στο παρκέ του United Center. Οι περιπτώσεις τους είναι παρεμφερείς: Ο 26χρονος γκαρντ των Washington Wizards διανύει την καλύτερη σεζόν της καριέρας του με μέσο όρο 29,1 π., κάτι που αποτελεί ρεκόρ για την ομάδα του τις τελευταίες 4 δεκαετίες.

Από την άλλη, ο σταρ των Phoenix Suns, στην 5η του σεζόν στην κορυφαία λίγκα του πλανήτη, δείχνει καλύτερος και ωριμότερος από ποτέ, έχοντας -μόλις στα 23 του χρόνια- 26,7 π., 6,3 ασ. και 4,2 ρ. Κοντά στους δύο προαναφερθέντες βρίσκεται και ο Zach Lavine, που μοιάζει όχι μόνο να βρίσκει και πάλι τον εαυτό του στους Chicago Bulls αλλά και να αλλάζει πλέον επίπεδο. 

Ασφαλώς, δεν θα μπορούσε να είναι αισθητή και η απουσία των δύο πιο πολυσυζητημένων rookies της χρονιάς, καθώς τόσο ο Ja Morant όσο και ο Zion Williamson δεν θα αγωνιστούν μπροστά το κοινό του Ίλινοις, στον αγώνα των "μεγάλων". Ο Morant είναι με διαφορά ο καλύτερος πρωτοεμφανιζόμενος του πρωταθλήματος, αφήνοντας τρομερές υποσχέσεις για το μέλλον. Ο Zion, αν και έχασε τη μισή σεζόν λόγω τραυματισμού, θα μπορούσε να δώσει το κάτι παραπάνω στον αγώνα επίδειξης. 

Και αν οι Morant και Williamson είναι μικροί σε ηλικία και έχουν όλο το μέλλον μπροστά τους, δεν ισχύει το ίδιο για τους -επίσης αδικημένους- Jaylen Brown και Lou Williams, οι οποίοι είναι από τους πρωταγωνιστές σε Celtics και Clippers αντίστοιχα.

Επιπροσθέτως, μόνο λίγοι δεν είναι αυτοί που θα ήθελαν να δουν τον Derrick Rose σε ένα ακόμη All Star Game, μετά την εξιλεωτική πορεία του τελευταίου 1,5 έτους. Ειδικά από τη στιγμή που το όλο event θα γίνεται στο μέρος που συστήθηκε και ξεχώρισε στο ΝΒΑ. 

Τέλος, σε ένα All Star Game που είναι αφιερωμένο στον Kobe, θα απουσιάζει ένας από τους μεγαλύτερους fans του, ο DeMar DeRozan.

 


Διάβασε ακόμη για τη ζωή στο ΝΒΑ χωρίς τον Kobe Bryant, γιατί κανείς δεν περίμενε την επιστροφή του Carmelo Anthony και πώς οι Brooklyn Nets εξελίχθηκαν στο πιο έξυπνο franchise του μαγικού κόσμου.


φωτογραφίες © Getty Images

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Joel Embiid μόλις αποκάλυψε πως πάσχει από παράλυση Bell

"Είχα άσχημες ημικρανίες και νόμιζα ότι δεν ήταν τίποτα...".

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Emmanuel Macron έπαιξε μπάλα, έβαλε πέναλτι και κάποιοι τον 'κράζουν'

Έπιασε άραγε τον τερματοφύλακα στον ύπνο ή μήπως "ροχάλιζε" επίτηδες;

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Λευτέρης Πετρούνιας είναι γεννημένος νικητής

Ο µαέστρος των κρίκων και θρύλος της ενόργανης γυµναστικής ενορχηστρώνει στο Esquire ιστορίες αθλητικών κατακτήσεων, οικογενειακές µελωδίες και το αρµονικό µείγµα της ανθεκτικότητας µε την επιµονή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Youth League, στην κορυφή της Ευρώπης ο Ολυμπιακός

Ο πρώτος ελληνικός σύλλογος που σηκώνει Ευρωπαϊκό στο ποδόσφαιρο.

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.