Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για το επόμενο μαγιό σου

Φέτος, διάλεξε ένα μαγιό που να μπορεί να φορεθεί και ως βερμούδα, και θα μας θυμηθείς.

Ε, λοιπόν ήρθε η ώρα για μαγιό. Είσαι έτοιμος να βρέξεις τα ποδαράκια σου στο αλμυρό νερό; Να κάνεις βουτιές και απλωτές σε πισίνες, θάλασσες και ωκεανούς (με το που ανοίξουν τα σύνορα), σε ποτάμια και λίμνες, έστω, στο χειρότερο σενάριο, να μουλιάσεις ολόκληρος με τις ώρες στα τζακούζι και τις μπανιέρες, παρέα με ένα πλαστικό κίτρινο παπάκι;

Μετά από ενάμιση χρόνο πανδημίας, που όλοι ευχόμαστε να πάνε όλα καλά με τους εμβολιασμούς για να τεθεί υπό έλεγχο πριν από την περίοδο των διακοπών μας, αν αξίζουμε ένα ρούχο για να υποδεχθούμε το μεγάλο, φωτεινό καλοκαίρι, αυτό είναι ένα καινούργιο μαγιό. Που να είναι στιλάτο, άνετο και έτοιμο να βραχεί ή και να μείνει στεγνό. Κι αυτό γιατί τα 7 μαγιό που σου παρουσιάζουμε στη συνέχεια, μετρούν άνετα και ως βερμούδες.

Πώς θα τα σετάρεις εκτός παραλίας

Αυτά που επιλέξαμε έχουν έντονα, καλοκαιρινά prints, γιατί το fun στοιχείο φέτος μας είναι πιο απαραίτητο από ποτέ. Οπότε, ο γενικός κανόνας λέει ότι το μόνο που έχεις να κάνεις για να τα φορέσεις στις βόλτες σου που θα σε πάνε λίγο πιο μακριά από εκεί που σκάει το κύμα, είναι το να βάλεις από πάνω ένα ελαφρύ μονόχρωμο πουκάμισο με κουβανέζικο γιακά και κοντά μανίκια ή ένα T-shirt, σε μία απόχρωση συγγενική με οποιοδήποτε χρώμα έχει πάνω του το μαγιό.

Συμπλήρωσε το look με πάνινα plimsolls σε καλοκαιρινά χρώματα ή running shoes, φορεμένα με αόρατες κάλτσες, για '90s νοσταλγία. Φιλική συμβουλή: Άσε τις σαγιονάρες για την παραλία. Τέλος, κάθε είδους χαϊμαλιά, βραχιόλια και λοιπά στολίδια, επιτρέπονται.

Με αγωνιστικά αυτοκίνητα, από την Orlebar Brown

Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για το επόμενο μαγιό σουOrlebar Brown

Αν θέλεις να μπεις σε ένα κατάστημα και να το ζητήσεις χωρίς να προβείς σε περιγραφές αλά Γιώργος Κωνσταντίνου (στη γνωστή ελληνική ταινία, που δεν μπορεί να θυμηθεί πώς λένε το προφιτερόλ), θα πρέπει να ξέρεις από πριν ότι η ονομασία του πατρόν του μαγιό της βρετανικής εταιρείας που ειδικεύεται στο να φτιάχνει swimwear που να μπορεί να φορεθεί και εκτός θαλάσσης, είναι Bulldog. Το όνομα του print, είναι Start your Engines και απεικονίζει αγωνιστικά αυτοκίνητα στην εκκίνηση του Grand Prix του Μονακό, στο Μόντε Κάρλο, το 1956. Μάλιστα, βασίζεται σε μία φωτογραφία του Thomas McAvoy.

Με neon prints, από την Ted Baker

SWIM SHORTSTed Baker

Η κωδική ονομασία με την οποία μπορείς να το αναζητήσεις είναι Supra και με τα νέον φώτα που απεικονίζει το ντεσέν του σε μεταφέρει δια μαγείας στη νυχτερινή ζωή της Καλιφόρνιας. Έχει δύο τσέπες και προσεγμένο ζωνάρι που κλείνει με κουμπί, κάτι που το κάνει να μοιάζει ακόμα περισσότερο με ρούχο για τη βόλτα σου και όχι για την παραλία. Δείχνει τέλειο με ένα κατάμαυρο κοντομάνικο πουκάμισο από ελαφρύ, σχεδόν διάφανο βαμβάκι, με ανοιχτά τα δύο πρώτα του κουμπιά.

Με λαχούρια, από τα Pull & Bear

SWIM SHORTSPull & Bear

Όλη η νοσταλγική ροκ αισθητική των αρχών της δεκαετίας του 1990 σε ένα μαγιό με λαχούρια, σαν αυτά που είχαν πάνω τους οι μπαντάνες του Axl Rose. Έχει σχετικά κοντό μήκος, βολικές τσέπες και κλείνει με λάστιχο που σφίγγει με κορδόνι, κάτι που επιβάλει το σετάρισμά του με T-shirt και όχι με πουκάμισο.

Με έμπνευση τον DJ Khaled, από τους Dolce & Gabbana

SWIM SHORTSDolce & Gabbana

Ένα μαγιό-βερμούδα που βρίσκεται στο σημείο συνάντησης της αισθητικής του Αμερικανού σταρ της hip hop σκηνής και του στυλ των Ιταλών σχεδιαστών που ξέρουμε και αγαπάμε. Το print του, αποτελεί μία πανδαισία από φλοράλ συνθέσεις, πουά, ρίγες και το σύνθημα "we the best" που φέρνει στο νου τα σιδερότυπα των '80s. Επίσης, πάνω του απεικονίζονται δύο λιοντάρια, από ένα σε κάθε του μπατζάκι, στα πλαϊνά, τα οποία δεν φαίνονται στη συγκεκριμένη φωτογραφία (παρά μόνο τμήμα της χαίτης τους, αν είσαι παρατηρητικός). Αν θέλεις να κάνεις τη διαφορά, μπορείς να το συνδυάσεις με το ασορτί μεταξωτό πουκάμισο της ίδιας σειράς.

Με τύπωμα των εκδόσεων Assouline, από τα Zara

SWIM SHORTSZara x Assouline

Ένα μαγιό γεμάτο κοσμοπολίτικα παστέλ vibes, χάρη στο print του με τα εξώφυλλα των ταξιδιωτικών λευκωμάτων του οίκου Assouline. Έχει πλαϊνές τσέπες και λάστιχο στη μέση που σφίγγει με κορδόνι. Ταίριαξέ το, ιδανικά, με ένα T-shirt σε σπασμένο λευκό χρώμα και ασορτί ελβιέλες.

> Διάβασε ακόμα: To must have T-shirt των Zara γι' αυτό το καλοκαίρι

Μπλε με τύπωμα φύλλα, από τη Uniqlo

SWIM SHORTSUniqlo

Εδώ έχουμε να κάνουμε με special περίπτωση, καθώς η τεχνολογία του υφάσματος του συγκεκριμένου μαγιό, του επιτρέπει να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο ως βερμούδα αλλά και ως activewear, για να το φοράς όταν γυμνάζεσαι. Επίσης, μπορείς να το βάλεις ως loungewear, για να μην κυκλοφορείς γυμνός στο σπίτι όταν μπει για τα καλά ο Αύγουστος και από τον καύσωνα δεν αντέχεις να βάλεις ρούχο πάνω σου.

> Διάβασε ακόμα: Θησαυροί για την ντουλάπα σου από μία αλυσίδα-έκπληξη

Με τις τίγρεις της Βεγγάλης, από τη Vilebrequin

SWIM SHORTSVilebrequin

Το εικονικό, κλασικό και άνετο πατρόν της Vilebrequin, με τις τρεις τσέπες και το λαστιχένιο ζωνάρι που κλείνει με κορδόνι το οποίο έχει τελειώματα από zamac, αποκτά νέα ζωή χάρη στο φωτεινό του print με την pop διάθεση. Σε αυτό, κυριαρχεί η απόχρωση του κίτρινου σαφράν και, φυσικά, οι τίγρεις της Βεγγάλης, αυτό το σύμβολο του Ινδικού πολιτισμού, με τα, εν προκειμένω, τιρκουάζ μάτια τους.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Tο 'Old Money Style' επανήλθε δριμύτερο. Αλλά γιατί;

Η Gen Z έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στον πλούσιο τρόπο ντυσίματος και ιδού οι λόγοι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων, ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν SS2024

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων και ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν Spring / Summer 2024 που σηματοδοτεί την εξέλιξη.

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το TAG Heuer Carrera ορίζει εδώ και έξι δεκαετίες το είδος των χρονογράφων χειρός

Ένα σύμβολο ακρίβειας στη μέτρηση του χρόνου και εξέλιξης ενός εμβληματικού σχεδιασμού.