Το καλύτερο σορτς για τρέξιμο

Το πιο λειτουργικό, άνετο και όμορφο αθλητικό σορτς φέρει την υπογραφή της Lululemon και έχει πολύ "περπατήσιμη" τιμή.

Δεν είναι όλα τα αθλητικά σορτς τα ίδια. Κάποια είναι πιο άνετα, κάποια έχουν πιο βολικές τσέπες, κάποια τεχνολογικό ή στρετς ύφασμα που σε βοηθάει να βελτιώσεις τις επιδόσεις σου. Επίσης, τα αθλητικά σορτς δεν είναι ούτε μόνο ρούχα, ούτε μόνο ιδέες. Είναι εξοπλισμός. Κάτι που οι περισσότεροι από εμάς το καταλάβαμε κατά τη διάρκεια των lockdowns, όταν το ρίξαμε στο τρέξιμο. Ψάξαμε, λοιπόν, και με τη βοήθεια του αμερικανικού Esquire βρήκαμε το καλύτερο σορτς για τρέξιμο που υπάρχει αυτή τη στιγμή. Μπορείς να το αποκτήσεις με περίπου 50 Ευρώ, ένα ποσό που το αξίζει με χίλια.

Το καλύτερο σορτς για τρέξιμοTimothy Mulcare

Και το όνομα αυτού Surge του Lululemon

Ο κωδικός του εν λόγω σορτς είναι Surge και φέρει την υπογραφή του brand Lululemon, άγνωστο για τους περισσότερους από εμάς στην Ελλάδα αλλά πολύ δυνατό ανάμεσα στους γνώστες. Μοιάζει με ένα κομψό athleisure σορτς αλλά είναι κάτι πολύ παραπάνω και -κυρίως- είναι πολύ άνετο.

Η λειτουργικότητα πάνω απ’ όλα

Συνήθως τα μόνα πράγματα που παίρνεις μαζί σου όταν πηγαίνεις για τρέξιμο είναι τα ακουστικά, τα κλειδιά και το κινητό σου. Ο πιο βολικός τρόπος να τα κουβαλάς; Μέσω του σορτς σου. Κι αυτό γιατί θέλεις να έχεις τα χέρια σου ελεύθερα, ενώ τα διάφορα περιβραχιόνια δεν λειτουργούν άψογα από ένα σημείο και μετά. Κοινώς χαλαρώνουν.

Το compression σπασουάρ του συγκεκριμένου σορτς έχει ένα τσεπάκι για το κινητό σου στρατηγικά τοποθετημένο στο σημείο του δεξιού μηρού σου. Έτσι, το κινητό σου παραμένει κοντά στο σώμα σου αντί να κρέμεται και να σε "βαραίνει" όπως συμβαίνει όταν το βάζεις σε μία συμβατική τσέπη. Επίσης, είναι πραγματικά σαν να μην το έχεις πάνω σου, μιας και δεν εμποδίζει καθόλου τον δρασκελισμό σου.

RUNNING SHORTSTimothy Mulcare

Το ίδιο συμβαίνει και με την τσεπούλα για τα κλειδιά σου στο πίσω μέρος του ελαστικού ζωναριού του. Δεν κινούνται και δεν κάνουν τον ενοχλητικά χαρακτηριστικό τους θόρυβο. Έξτρα αναφορά πρέπει να γίνει και στον γάντζο, που σου χρησιμεύει για να κρεμάσεις το φανελάκι σου, π.χ. αν τρέχεις δίπλα από τη θάλασσα και ζεσταθείς υπερβολικά.

Απόλυτη άνεση με το τέλειο σπασουάρ

Αν τρέχεις συστηματικά θα έχεις συνειδητοποιήσει ότι τα σπασουάρ από δίχτυ που έχουν πολλά -αν όχι τα περισσότερα- από τα σορτς για τρέξιμο που κυκλοφορούν στην αγορά, κάποιες φορές παίζουν επικίνδυνα παιχνίδια. Κι αυτό γιατί μπορεί να σου προκαλέσουν φαγούρα, ακόμα και εγκαύματα, μέσω της τριβής τους με την επιδερμίδα σου. Κάτι που μπορεί να κάνει το τρέξιμο ως αθλητική δραστηριότητα, αντί για απόλαυση, σκέτη κόλαση.

> Διάβασε ακόμα: 5 πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις ποτέ μετά το τρέξιμο

Ένα άλλο πρόβλημα στα περισσότερα αθλητικά σορτς που έχουν σπασουάρ είναι το ότι πολύ συχνά έχουν προβληματικό μέγεθος και εφαρμογή. Κάποιες φορές μπορεί το σπασουάρ να είναι φαρδύ, κάτι που σε κάνει -σε περίπτωση που δεν φοράς επιπλέον εσώρουχο για να μην σε βαραίνει- να προσπαθείς συνεχώς να τοποθετήσεις σωστά τα "εργαλεία" σου (κάτι ιδιαίτερα άκομψο) για να μην σου συμβεί κάποιο ατύχημα. Κάποιες άλλες φορές, ειδικά όταν το σπασουάρ τους είναι compression, μπορεί να είναι πολύ στενό σε σημείο που να σε κάνει να δυσφορείς και να περιορίζει τις κινήσεις σου.

RUNNING SHORTSTimothy Mulcare

Το σπασουάρ του σορτς Surge της Lululemon εφαρμόζει τέλεια στο σώμα σου χωρίς να εμποδίζει τις κινήσεις σου. Επίσης, το απαλό του ύφασμα διαθέτει ειδική τεχνολογία για τον ιδρώτα που σε κρατάει στεγνό ακόμα και αν τρέχεις μαραθώνιο κάτω από τον ήλιο, ενώ δεν πρόκειται να σου δημιουργήσει ποτέ κάποιο πρόβλημα τριβής.

> Διάβασε ακόμα: Τι πιο 80s από διάσημους άντρες να φορούν σορτς και speedo μαγιό

Μοιάζει με "κανονικό" σορτς

Ένας από τους απαράβατους, υποτίθεται, κανόνες της αντρικής ενδυμασίας είναι το ότι δεν πρέπει να φοράς τα αθλητικά σου ρούχα όταν δεν αθλείσαι. Ε, λοιπόν, εμείς σου προτείνουμε με αυτό το σορτς να τον παραβείς. Κι αυτό γιατί αν εξαιρέσεις τον διακριτικό ρεφλέκτορα στο πίσω του μέρος που σε κάνει να γίνεσαι ορατός όταν τρέχεις, κατά τ’ άλλα μοιάζει με τα κανονικά σορτς που φοράς στην καθημερινότητά σου. Έτσι, μπορείς να το φορέσεις άνετα όταν αράζεις με τους φίλους σου ή σε κάθε άλλη περίπτωση που φοράς σορτς.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Λευτέρης Πετρούνιας και η grooming ρουτίνα ενός μύθου των σπορ

Τι, πώς και ποια προϊόντα χρησιμοποιεί ο θρύλος της ενόργανης γυμναστικής και εσχάτως για 7η φορά πρωταθλητής Ευρώπης στους κρίκους.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Tο 'Old Money Style' επανήλθε δριμύτερο. Αλλά γιατί;

Η Gen Z έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στον πλούσιο τρόπο ντυσίματος και ιδού οι λόγοι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων, ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν SS2024

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων και ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν Spring / Summer 2024 που σηματοδοτεί την εξέλιξη.

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.