Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε σοβαρά για τo Speedo

Τι πρέπει να ξέρεις για το πιο στενό, πιο καυτό, πιο βολικό και πιο αποκαλυπτικό αντρικό μαγιό όλων των εποχών.

Καταρχήν, ας ξεκαθαρίσουμε ένα πράγμα. Το Speedo δεν είναι είδος αντρικού μαγιό. Είναι brand. Πώς το λένε στα ελληνικά; Επωνυμία. Κι όμως. Το impact και η παντοκρατορία της συγκεκριμένης επωνυμίας είναι τόσο ισχυρά ταυτισμένα με κάθε στενό, γυαλιστερό και αποκαλυπτικό αντρικό μαγιό-σλιπ, ανεξαρτήτως brand, που τη χρησιμοποιούμε λες και είναι η ονομασία κάποιου πατρόν. Κι αφού το ξεκαθαρίσαμε αυτό, ας πούμε και ότι όταν ένας άντρας φοράει μαγιό τύπου Speedo κάνει μία δήλωση.

Το στιλιστικό στίγμα του πιο μικροσκοπικού αντρικού swimwear

Γιατί οι περισσότεροι από εμάς αποφεύγουμε να κάνουμε τη συγκεκριμένη δήλωση; Μεγάλη κουβέντα. Οι αθλητές και οι επαγγελματικά αθλούμενοι, πάντως, δεν δίνουν δεκάρα τσακιστή για το στιλιστικό στίγμα που το συνοδεύει. Μάλιστα, στα περισσότερα κολυμβητήρια το "τύπου Speedo" είναι προαπαιτούμενο. Αν δεν έχεις μαζί σου, πηγαίνεις να αγοράσεις και επιστρέφεις.

Σε κάποιες χώρες της Μεσογείου, επίσης, όπως στην Ιταλία, το να φοράς μαγιό τύπου Speedo είναι σαν να φοράς οποιοδήποτε άλλο "μπανιερό". Κανείς δεν σε κοιτάει. Κανείς δεν σε θεωρεί "παλιομοδίτη", "κακόγουστο" ή "ανωμαλιάρη". Κανείς δεν εστιάζει το βλέμμα του στο τι ακριβώς κρύβεις μέσα του. Κι αυτό γιατί, όπως πολύ σωστά έλεγαν κάποτε και κάτι "προχώ" θειάδες μας, "δεν υπάρχουν πρόστυχα ρούχα, υπάρχουν πρόστυχα μυαλά". Το ίδιο ισχύει και για τα μαγιό. 

Πάνω απ’ όλα η αθλητική επίδοση

Όταν το θέμα σου είναι η αθλητική επίδοση, δεν υπάρχει καμία καλύτερη επιλογή από ένα μαγιό τύπου Speedo. Όπως αναφέρει στο ολλανδικό Esquire ο Giorgi Duvall, Αντιπρόεδρος Merchandising και Σχεδιασμού της εταιρείας Speedo Softgoods, το Speedo είναι ένα εικονικό μαγιό, τόσο στο σύμπαν του αθλητισμού όσο και στον κόσμο της μόδας: "Είναι το μαγιό που προτιμούν οι αθλητές του υγρού στίβου, οι κολυμβητές, οι υδατοσφαιριστές, όσοι ασχολούνται με τις καταδύσεις. Κι αυτό γιατί επιτρέπει την ελευθερία κινήσεων χωρίς να θυσιάζει την υποστήριξη".

Πού μπορείς να το φοράς χωρίς δεύτερη σκέψη

Χωρίς να έχουμε κάνει κάποια έρευνα, από προσωπική εμπειρία και μόνο, έχουμε διαπιστώσει ότι στις περισσότερες παραλίες της χώρας οι άλλοι άντρες φορούν μόνο μαγιό σορτς και βερμούδες καθώς, όπως είδαμε, τα μαγιό-σλιπ φέρουν ένα αρνητικό στίγμα. Οπότε είναι αναμενόμενο αν και τελείως παράλογο το να γυρίσουν οι λοιποί λουόμενοι να σε κοιτάξουν έτσι και σκάσεις μύτη με ένα μαγιό τύπου Speedo.

Το αν κάποιος γυρίσει να σε κοιτάξει περίεργα, βέβαια, είναι δικό του πρόβλημα. Όχι δικό σου. Οπότε η απάντηση για το πού μπορείς να φορέσεις μαγιό-σλιπ είναι πολύ απλή. Παντού. Άσε τον παλιόκοσμο να λέει. Αν πάλι σε απασχολεί το τι θα πει "αυτός ο κόσμος ο καλός, ο χιλιομπαλωμένος" φόρα το μόνο εκεί που το φορούν και οι άλλοι.

Σε κάποιες παραλίες της χώρας, π.χ. σε πολλές στη Μύκονο, αλλά και σε άλλες χώρες όπως στην Ιταλία, τα μαγιό σε πατρόν σλιπ είναι ό,τι πιο συνηθισμένο ανάμεσα στους άντρες, καθώς πέραν του ότι είναι άνετα και βολικά, εκτιμώνται για το ότι χαρίζουν πολύ καλύτερο μαύρισμα και πιο sexy tan line απ' ότι τα πιο "παντελονάτα" μαγιό.

Καθώς οι Ιταλοί ως λαός, βέβαια, όλοι τους μαζί, είναι στα πάνω τους ως influencers του αντρικού στυλ, τα μαγιό τύπου Speedo έχουν αρχίσει να γίνονται ξανά πιο mainstream χωρίς να έχουν φτάσει ακόμη ξανά στο υψηλό status που απολάμβαναν ανά την υφήλιο έως και τη δεκαετία του 1980.

> Διάβασε ακόμα: Τι πιο 80s από διάσημους άντρες να φορούν σορτς και speedo μαγιό

Πάνω απ’ όλα η αυτοπεποίθηση

Ό,τι μαγιό και αν φορέσεις, αν ντρέπεσαι για το σώμα σου, δεν πρόκειται ποτέ να δείχνεις σωστά ντυμένος στην παραλία. Οπότε, η μόνη συμβουλή που έχουμε να σου δώσουμε για να φοράς το μαγιό-σλιπ σου με στυλ, είναι το να νιώθεις άνετα μέσα σε αυτό για να μπορείς να χαρείς όλες τις ανέσεις του.

> Διάβασε ακόμα: Μαγιό για να ξεχωρίσεις αυτό το καλοκαίρι

Αν πάλι αισθάνεσαι μεγαλύτερη σιγουριά με μαγιό σορτς, βερμούδες, κελεμπίες ή και τελείως γυμνός μες το νεράκι χωρίς μαγιό, τότε τα τύπου Speedo -ή και τα αυθεντικά, της εταιρείας- δεν είναι για σένα. Αν και τα πράγματα αυτά αλλάζουν. Οπότε έχε ένα στο συρτάρι ή τη βαλίτσα σου, έστω για να το βλέπεις κάθε φορά που την ανοίγεις.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Λευτέρης Πετρούνιας και η grooming ρουτίνα ενός μύθου των σπορ

Τι, πώς και ποια προϊόντα χρησιμοποιεί ο θρύλος της ενόργανης γυμναστικής και εσχάτως για 7η φορά πρωταθλητής Ευρώπης στους κρίκους.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Tο 'Old Money Style' επανήλθε δριμύτερο. Αλλά γιατί;

Η Gen Z έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στον πλούσιο τρόπο ντυσίματος και ιδού οι λόγοι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων, ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν SS2024

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων και ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν Spring / Summer 2024 που σηματοδοτεί την εξέλιξη.

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.