Η Lacoste και τα iconic sneakers που φοριούνται παντού

Αυθεντικά, stylish και fashion-sport είναι τα νέα sneakers της Lacoste, που μας έχουν πάρει το μυαλό.

Βοστώνη, 1923. Ένας νεαρός τενίστας-θαύμα, ο René Lacoste, είναι 19 ετών και έχει μόλις αποδεχτεί ένα "challenge": Ο αρχηγός της ομάδας του, του έχει υποσχεθεί ως δώρο μια βαλίτσα από δέρμα κροκόδειλου που είχε θαυμάσει σε μια βιτρίνα, αν κερδίσει σε έναν αγώνα. Δεν κερδίζει το challenge, αλλά η "αποφασιστικότητα κροκόδειλου" που επιδεικνύει στο γήπεδο, του χαρίζει το παρατσούκλι του, που πέντε χρόνια μετά γίνεται σύμβολο. Το 1927, ο Robert George σχεδιάζει με το πενάκι του το "κροκοδειλάκι της Lacoste" και ο René το φοράει ως κέντημα στα blazer του. Τα πόλο της εταιρείας -πλέον- Lacoste, με το σήμα-κατατεθέν του τενίστα στο σημείο της καρδιάς, ακολουθούν αργότερα, με τη Lacoste να γίνεται το πρώτο brand στην ιστορία που τα ρούχα του φέρουν σε εμφανές σημείο κάποιο logo.

Τα sneakers της Lacoste

Τα sneakers της Lacoste είναι iconic για πολλούς ακόμα λόγους, πέραν της ενδιαφέρουσας ιστορίας του ιδρυτή του brand, που υπήρξε ένας από τους πρωτοπόρους της σύγχρονης μόδας, αθλητικής και μη. Κι αυτό γιατί συνδυάζουν τη μόδα με τον αθλητισμό, ακτινοβολούν φρεσκάδα και διαθέτουν μια πλούσια σχεδιαστική κληρονομιά.

Είναι τα ιδανικά παπούτσια που θα απολαμβάνεις να φοράς κυριολεκτικά σε κάθε έξοδο, από μια χαλαρή βόλτα μέχρι μια εκδήλωση. Από τη νέα συλλογή της Lacoste, ξεχωρίζουμε το L001 και το L003, που θα σου τα παρουσιάσουμε ευθύς αμέσως.

Koμψό, iconic, fashion-sport

Αυτά τα στοιχεία συνθέτουν το L001 sneaker, το οποίο αποτίνει φόρο τιμής στην ιστορία της Lacoste.

Το L001 αντλεί την αισθητική του από την πλούσια τενιστική παράδοση της Lacoste εξελίσσοντάς τη σε ένα υπόδημα σύγχρονο, που γεφυρώνει cultures και εποχές και συνδέει ανθρώπους από διαφορετικές γενιές και διαφορετικά background.

Η Lacoste και τα iconic sneakers που φοριούνται παντού

Το σχέδιό του, δε, παραπέμπει στους θησαυρούς του αρχείου του ίδιου του René Lacoste, καθώς είναι το πρώτο υπόδημα που δημιούργησε ο ίδιος και σε μία vintage ρακέτα της δεκαετίας του 1980. Μάλιστα, το τριγωνικό μοτίβο που υπάρχει στα πλαϊνά του παραπέμπει στο σχήμα της λαβής της ρακέτας!

LACOSTE CAMPAIGN

Οι καθαρές, γεωμετρικές γραμμές του και η φαρδιά, αυλακωτή του σόλα έχει μια γοητεία νοσταλγίας. Το απαλό του δέρμα, του επιτρέπει να μπορεί να λειτουργήσει, στιλιστικά, σε όλες τις περιστάσεις, καθώς μπορείς να το φοράς με διαφορετικού ύφους ρούχα, δημιουργώντας το δικό σου signature στιλ.

Σφραγίδα εγγύησης ποιότητας αλλά και ταυτότητας αποτελεί ο Κροκόδειλος που βρίσκεται στο πίσω μέρος της εξωτερικής του σόλας. Σχέδιο κομψό, minimal, διαχρονικό.

LACOSTE CAMPAIGN

Ανακάλυψε όλους τους διαθέσιμους χρωματικούς συνδυασμούς, κι επέλεξε εκείνο που θα δώσει στο στιλ σου τη νότα που χρειάζεσαι.

Boredom-free και gender-neutral, το L003 είναι το running shoe του σήμερα!

Αντλεί την έμπνευσή του από το cross-fit και η φιλοσοφία του έγκειται στην έννοια της σύνδεσης: Ενώνει genders, την άνεση με την κομψότητα, το διαχρονικό με το σύγχρονο, τη γυμναστική με την καλόγουστη εμφάνιση. Είναι το L003!

LACOSTE CAMPAIGN

Μπορείς να το φορέσεις άνετα στο γυμναστήριο -ή όπου αλλού γυμνάζεσαι- στις βόλτες, στους περιπάτους. Ναι, είναι κατάλληλο για ντύσιμο από το πρωί μέχρι το βράδυ, για να το φοράς όσο μετακινείσαι στην πόλη, όταν ταξιδεύεις ή στο γραφείο, εκφράζοντας το προσωπικό αυθεντικό σου στιλ!

> Διάβασε ακόμα: Το κροκοδειλάκι της Lacoste έχει τη δική του ιστορία

LACOSTE CAMPAIGN

Θα λέγαμε ότι το L003 έχει μια μοναδική athleisure γραμμή, και αποτελεί ένα re-invented running shoe, παραδίδοντας μαθήματα στιλιστικής ευελιξίας.

LACOSTE CAMPAIGN

Η κομψότητα και η απαράμιλλη άνεση που προσφέρει, δίνει τη δυνατότητα να το φοράς όλη μέρα, από τη δουλειά μέχρι και τις ασχολίες του ελεύθερου χρόνου σου, ταιριάζοντας τόσο με κομψές όσο και casual εμφανίσεις. Κι αυτό είναι κάτι το σπουδαίο.

*Τα προϊόντα Lacoste διατίθενται στην Ελλάδα από τον Όμιλο Notos Com Holdings. 

Lacoste Boutiques 

Αθήνα: Πανεπιστημίου 18, Τ: 210 3618030
Μαρούσι: The Mall, Ανδρέα Παπανδρέου 35, Τ: 210 6300040
Golden Hall: Λ. Κηφισίας 37Α & Σπ. Λούη, Τ: 210 6899728
Χαλάνδρι: Χαϊμαντά 19, Τ: 210 6810885
Πειραιάς: Ηρ. Πολυτεχνείου 45, Τ: 210 4226085
Θεσσαλονίκη: Μητροπόλεως 57, Τ: 2310 232328
Θεσσαλονίκη: Mediterranean Cosmos, 11o ΧΛΜ. ΕΟ Μουδανιων, Πυλαία, Τ: 2310 474480
Βόλος: Σπ. Σπυρίδη 61 & Σωκράτους, Τ: 24210 97382
Κρήτη: Χανιά, Α. Παπανδρέου 57, Τ: 28210 54428

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr