Αθλητικά παπούτσια χωρίς φτέρνα, το είδαμε κι αυτό

Ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια που απευθύνεται, αυστηρά, σε όσους τολμούν στιλιστικά.

Εκεί που λες πως έχει επέλθει κορεσμός στις τάξεις της μόδας και οι σχεδιαστές δε μπορούν να σκεφτούν κάτι πιο περίεργο για να δημιουργήσουν, αφού έχουν εξαντλήσει κάθε πιθανή ιδέα, έρχεται ένα νέο παπούτσι για να σε διαψεύσει- για ακόμη μία φορά.

Ο λόγος για τα νέα ξώφτερνα (ναι καλά διάβασες), αθλητικά παπούτσια της Nike, που δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με την ανατρεπτική σχεδιάστρια Martin Rose και, προς μεγάλη έκπληξη πολλών, έχουν γίνει ανάρπαστα.

Τα Shox Mule MR 4, αν και έχουν ένα πολύ ιδιαίτερο design που σου εγγυώνται πως δε θα περάσεις πουθενά απαρατήρητος, έχουν ανέλθει σε αγαπημένο παπούτσι των sneakerheads παγκοσμίως, ενώ και ο διάσημος ράπερ, Kendrick Lamar τα είχε επιλέξει στην 65η τελετή των Βραβείων Grammy.

Αθλητικά παπούτσια χωρίς φτέρνα, το είδαμε κι αυτόJohnny Nunez/Getty Images for The Recording Academy

Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα (ακόμη) "πάντρεμα" μόδας και σπορ, οι αντιθέσεις μεταξύ των οποίων, ιντριγκάρουν ακόμη περισσότερο όσους έχουν βαρεθεί τα συνηθισμένα σχέδια και τους αναμενόμενους συνδυασμούς.

Σε πρώτη ανάγνωση, μπορεί να ξενίζει η εικόνα ενός αθλητικού παπουτσιού που δεν έχει φτέρνα, ωστόσο, οφείλουμε να παραδεχθούμε πως ρούχα και αξεσουάρ που έχουν αντιμετωπιστεί δύσπιστα στο παρελθόν, πλέον, θεωρούνται αγαπημένα κομμάτια, μεγάλου ποσοστού ανθρώπων (βλέπε Birkenstock). Ανήκουν και τα Shox Mule MR 4 σε αυτή την κατηγορία; Μονάχα ο χρόνος θα δείξει.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Tο 'Old Money Style' επανήλθε δριμύτερο. Αλλά γιατί;

Η Gen Z έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στον πλούσιο τρόπο ντυσίματος και ιδού οι λόγοι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων, ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν SS2024

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων και ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν Spring / Summer 2024 που σηματοδοτεί την εξέλιξη.

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το TAG Heuer Carrera ορίζει εδώ και έξι δεκαετίες το είδος των χρονογράφων χειρός

Ένα σύμβολο ακρίβειας στη μέτρηση του χρόνου και εξέλιξης ενός εμβληματικού σχεδιασμού.