30 χρόνια μετά, το True Romance παραμένει πιο στιλάτο από το Pulp Fiction

Το True Romance είναι, χωρίς αμφιβολία, ένα διαχρονικό "διαμαντάκι" του στυλ.

Γράφει: Νίκη Κοντομηνά 15 Σεπτεμβρίου 2023

Ναι, το Pulp Fiction είναι φοβερή ταινία, με ασυναγώνιστο cast, εμβληματικές ατάκες και άψογη σκηνοθετική ματιά. Έχει επίσης έντονο στιλιστικό ενδιαφέρον, όμως, λυπούμαστε που θα στο πούμε φίλε που ντύνεσαι κάθε απόκριες Vincent Vega στη σκηνή του χορού, το True Romance "κερδίζει" σε αυτήn την κατηγορία.

Το True Romance κυκλοφόρησε λίγο νωρίτερα από το Pulp Fiction, το 1993, από τον σκηνοθέτη Tony Scott και σε σενάριο, Quentin Tarantino. Η ταινία ακολουθεί τον παθιασμένο με το κουνγκ-φου Clarence Worley και την Alabama Whitman. Καθώς ερωτεύονται αμέσως, αποκτούν το απόθεμα κοκαΐνης ενός εμπόρου ναρκωτικών και ξεκινούν από το Ντιτρόιτ στο Λος Άντζελες για να βρουν τρόπο να την πουλήσουν.

Με μία πρώτη ματιά στα κοστούμια της ταινίας μπορεί να σκεφτείς πως είναι "κιτς", όμως, αυτή ακριβώς η ιδιαιτερότητα είναι και η γοητεία τους. Έντονα χρώματα, αταίριαστα prints, statement κομμάτια και πληθωρικά αξεσουάρ συνθέτουν έναν εθιστικά ζωντανό καμβά, που σε ταξιδεύει σε μία άλλη εποχή.

Στην τελική, οι φαινομενικά "όχι κουλ" πρωταγωνιστές στο True Romance ντύνονται διασκεδαστικά, παιχνιδιάρικα, αυθόρμητα, και περνούν καλά ό,τι και αν κάνουν, όποια δυσκολία κι αν τους παρουσιαστεί. Αν αυτό δεν είναι "κουλ", τότε τι είναι;

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Λευτέρης Πετρούνιας και η grooming ρουτίνα ενός μύθου των σπορ

Τι, πώς και ποια προϊόντα χρησιμοποιεί ο θρύλος της ενόργανης γυμναστικής και εσχάτως για 7η φορά πρωταθλητής Ευρώπης στους κρίκους.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Tο 'Old Money Style' επανήλθε δριμύτερο. Αλλά γιατί;

Η Gen Z έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στον πλούσιο τρόπο ντυσίματος και ιδού οι λόγοι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων, ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν SS2024

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων και ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν Spring / Summer 2024 που σηματοδοτεί την εξέλιξη.

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.